הספנה -בקשת מידע

ציר11

New member
הספנה -בקשת מידע

אני עומד להוציא את הסירה להספנה ואשמח אם תוכלו ליעץ לי איזה אנטי פאולינג מומלץ והיכן ניתן לרכשו . שאלה נוספת - אני מעונין להחליף את כל הברזים לרבות המעברים -- היכן ניתן לרכוש ?
תודה מראש לכל מי שישיב
לילה טוב

zina71955

New member
לגבי האנטי פאולינג אני בעד השיטה של להרים יותר פעמים את

הסירה ולהשתמש באנטי פאולינג הזול ביותר. לעניין ברזי/מעברי הגוף מה יש לך כעת בסירה (תוצרת/חומר)וכמה שנים זה כבר עובד. זה שאתה מעוניין לא בטוח שצריך להחליף.

ציר11

New member
אנטי פאולינג וברזים

הסירה בת יותר משלושים אצלי יותר מעשר שנים אין אומנם נזילות אבל חשבתי שאם אני בחוץ כדאי להחליף האם יש לך תשובה לשאלתי ?
תודה

gb228

Active member
ברזים

ברזים איכותיים זו הוצאה לא קטנה ודורשת תכנון מראש, אז כפי שאילן כתב כדאי להחליף אם יש באמת בעיה (סימנים של איכול, בעיות הפעלה, סוג הברז). אם הברזים שלך איכותיים אז ייתכן ונדרש רק טיפול/שיפוץ - לפי היצרן והדגם ניתן להבין מה עלול לגרום לבעיה ובמידת הצורך לבדוק אם יש חלקי חילוף.
אם אתה מתעקש על חדש - יש ברזי ברונזה של חברת GROCO - לדעתי רכישה בחו"ל + משלוח יצאו יותר זול מרכישה בארץ (אם יש בכלל סוכן בארץ).

zina71955

New member
השאלה שלך אינה רלבנטית כל עוד אינך עושה שיעורי בית במה שיש

לך בסירה. אם יש אצלך בסירה (היכן ייצרו אותה לפני 30 שנה?) ברזים ומעברים מברונזה, במידה ןהם לא נעכלו/נאכלו מסיבה כלשהיא הם almost for ever . אין הוראות יצרן לאוברול. הכי פשוט לפרקם אחד אחד לנקות היטב למרוח דק בוזלין ולהרכיב מחדש. את מעברי הגוף צריך לבדוק יחד עם פירוק הברז. אם אין סימני נזילות בפנים או סימנים להיחלשות התבריג וההצמדה לנקות מבפנים לגרז בוזלין וזהוא. שים לב אם יש/אין doubler ביו הגוף למעבר מבפנים. אם יש, המספנה במקור עשתה עבודה טובה (שלא עושים כיום) אם אתה בכל זאת מחליף מעברים הקפד להרכיב doubler בפנים בין הגוף ל washer של המעבר. זה מיעל פי כמה את ההידוק ופיזור הלחץ המקומי על הגוף. אם אתה קונה לחידוש רק ברונזה ולא בארץ כפי שנאמר לעיל.

ציר11

New member
ושוב תודה רבה לך

אני בדקתי ואכן בפנים מתחת לאום המחזיק את המעביר ישנה דיסקית מתכת - אני מניח שלזה התכוונת כ doubler על פניו הברזים תקינים אני מפעיל אותם מדי פעם , כאשר הסירה תהיה בחוץ אבדוק כפי שאמרת ונראה מה לעשות .בכל מקום תודה רבה שוב על היעוץ

zina71955

New member
ממש לא. הדיסקית היא אותו washer שהזכרתי לעיל ולא doubler

הדיסקית היא אייטם סטנדרטי בכל מעבר גוף מתכתי. ה doubler הוא עיבוי הגוף במקום המעבר על ידי הדבקה באפוקסי של מרובע של דיקט ימי שעליו מרכיבים את המעבר. כך יוצרים במקום המעבר חיזוק מקומי ופיזור לחצים.

nissim60

New member
דוגמא ל - doubler...

בהספנה החלפתי את כל מעברי הגוף והברזים ליותר איכותיים של GROCO. נרכשו בארה"ב.
מאחר ובסירה לא היה doubler ייצרתי בעצמי.

ציר11

New member
הבנתי ובהזדמנות זו למדתי מושג חדש

הדבר הזה לא נמצא לצערי בסירה שלי ועל כן אין מנוס מפירוק ,בדיקה והחלפה אם יהיה ספק - מבחינתי "כאשר יש ספק - אז אין ספק "ועדיף תמיד לקחת מקדם בטחון גם אם מדובר בעלות כספית כי האלטרנטיבה יכולה להיות יקרה יותר . מכל מקום אני שוב מודה לך על היעוץ ותשומת הלב תודה ולילה טוב

אדם99

New member
אם בתחזוקת ברזים עסקינן אני ממליץ לך לבדוק

את הידיות של הברזים. ישנם הרבה מקרים שבהם ידית חלודה מתפוררת ואינה מאפשרת שימוש בברז. מומלץ לפרק שת הידיות, לנקות מחלודה ולצבוע בצבע מגן. או במקרה הצורך להחליף את הידית הפגומה.
בהצלחה

למעלה