לא בטוחה שכבר ניתן לרכוש אותן בארץ, ולא יודעת עד כמה זה "נסבל" ע"י הכלב. אני מסיעה תמיד במושב האחורי, אם זה כלב שמשתולל אז קשור לידית מעל לדלת (כדי שלא יקפוץ על הנהג) אבל אני מעדיפה שלא כי עצירה פתאומית יכולה לשבור כך את המפרקת
הכלבים שלי רגילים לשכב כל הנסיעה, ומקסימום לשבת. אסור להם לעמוד ברכב.
וכדי שיהיו בטיחותיות עדיף לחבר אותן לריתמה במקום לקולר. ראיתי שמוכרים רצועות בטיחות ב4על4 הכלבים שלי לא קשורים בנסיעה ויושבים איפה שבא להם. כשאני מסיעה כלבים של מישהו אחר אני רק מקפידה לחבר לקולר את הרצועה (בלי לקשור אותה) ואז כשאני פותחת דלת זה רק כשהרצועה ביד שלי והכלב לא יכול לקפוץ החוצה בלי אישור (שלי מחונכים לחכות לאישור כדי לצאת).
ניתן להשיג במלא מקומות. הכלב צריך להיות עם רתמה- ובשום פנים ואופן לא קולר. יש רצועה שמחברת בין הריתמה לבין ה"קליק" של רצועת הבטיחות. מונה אצלי נוסעת במושב האחורי, תמיד חגורה. כלבים קטנים אני מניחה שאפשר לקשור גם במושב הקדמי (מונה הייתה נוסעת בקדמי כשהייתה קטנה). חשוב מאוד! החגורה חשובה גם לבטחון הכלב וגם לבטחון הבעלים!!
רצועה שבקצה אחד חיבור לשקע של חגורת הבטיחות באוטו, ובקצה השני שאקל (=קרבינה) כמו שיש ברצועה רגילה. מחברים את השאקל לרתמה, אותה קונים בכל חנות לציוד בע"ח, ואת הצד השני לשקע חגורת הבטיחות. לא מסובך.