הסעה בינ-ישובית

מקומית1

New member
הסעה בינ-ישובית

לקראת שנת הלימודים הקרבה ובאה, הכוללת בתוכה גם הסתעפות של הקשרים בין שלושת הישובים עקב פעילויות משותפות, חוגים, קבוצות לימוד,וימי הולדת, רציתי לתאר את המצב הקיים בנוגע לנסיעה בין הישובים שלנו ולנסות להציע הצעת ייעול. המצב הקיים הוא שניתן לראות ברבע שעה שלפני יום ההולדת יותר מעשר מכוניות נוהרות ליישוב הסמוך בו מתקיימת מסיבת יום ההולדת, בכל מכונית ילד אחד או מקסימות שניים שהצליחו להתארגן מראש לנסיעה משותפת. רבע שעה אחר כך נוסעות עוד 15 מכוניות באותו כוון להביא את הילדים לחוג המתקיים באותו יישוב. מורידים את הילדים וחוזרים הביתה, והופ, אחרי שלושת רבעי שעה שוב אותה נהירה של כולם להחזיר את החבר'ה מהחוג. אה, ויום ההולדת עדיין לא נגמר, צריך לצאת שוב להחזיר מיום ההולדת... ומה עם זו שסתם הלכה לחברה...הדבר בעייתי בעיני משלש סיבות: א. הכביש בין הישובים לא ערוך למסות של מכוניות. ב.הזמן הוא מוצר יקר. במקום שעות איכות עם שאר הילדים אנחנו מעמיסים את כולם על האוטו יותר מפעם אחת אחר הצהריים ונוהרים להביא את האחים האחרים ג.דלק, כסף, זיהום הסביבה, ועוד שאר נימוקים שמייתרים שימוש מרובה כל כך בכלי רכב. אז יש הורים שפותרים חלק מהבעיה בכך שהם שולחים את ילדיהם, ואני נתקלתי כבר בכאלה שהם בני 9, לתפוס טרמפים בכניסה ליישוב. הם לא מתאמים עבור הילד נסיעה בטוחה עם אחד השכנים, אלא שולחים אותו להסתדר לבד. הרי הם לא יכולים לצאת מהבית כל כך הרבה פעמים ביום... לי נראה שדרך בטוחה יותר היא לדאוג להסעה בינישובית, שתצא בזמנים קבועים בשעות אחר הצהרים מנופי פרת דרך הכפר לאלון ובחזרה. היא צריכה להיות בעלות לא יקרה מדי, כדי שיהיה בה שימוש. על הפרטים צריך לחשוב עם מי שמבין בתמחור של מוצר כזה, אבל אין לי ספק שיהיה לו ביקוש רב, לפחות בשעות שבין 4 ל7 אחר הצהריים. לא הייתי נבהלת גם אם נדרשת סובסידיה כלשהי מצד הישובים, כיוון שהחסכון בדלק ובזמן לתושבים כולם יכול להיות משמעותי.

LA S H I V A

New member
אפשר משהו בגודל של מונית שרות..

שאפילו תקח כמה שקלים על נסיעה כזאת... ואפשר אפילו שמישהו מהישוב בעל אוטו גדול יוכל לעשות את זה.. בתשלום כמובן..

מקומית1

New member
בודאי שהתכוונתי לנסיעה בתשלום

משהו לא יקר מדי, כדי שלא יהיה גורלו כגורל האוטובוס של אגד. סתם אדם עם רכב גדול איננו מורשה לקחת אנשים בתשלום. זה צריך להיות נהג המורשה לכך, אני זורקת את הכפפה לגיגי? מיצויוסי? שאר הנהגים שמבינים כמה זה עולה והאם משתלם להפעיל קו כזה?

למעלה