הסנפות והזרקות

סיון01

New member
הסנפות והזרקות

קודם כל, מצטערת שלא הייתי פה הרבה זמן, אני מנסה לנצל את החודש הפסקה עד הסוף (אבל לא כ"כ מצליחה, אני קוראת פה כל יום
, ומתאפקת לא להגיב) בסיבוב האחרון למדתי על בשרי שלפעמים הרופאים נותנים תרופה שהם רגילים אליה, מבלי לחשוב איך היא משפיעה על האשה. כך מצאתי את עצמי מתמודדת עם כאבי הג'סטון, ועד היום, שבועיים אחרי הזריקה האחרונה, אני עדיין צריכה לטפל במקומות ההזרקה מחשש שיתפתח אבצס
. שלא נדבר על הדיכאון שבא והלך וחזר (
לבעלול שלא זרק אותי מהבית). כל זה כי הקרינון הוא טיפול חדש והם עדיין לא נתנו את הדעת איך וכיצד לשלב אותו במרפאה שלי
(כן כן, זה נאמר לי במפורש) השאלה עכשיו היא מה בין הדקא לחומרי ההסנפה? האם גם את הדקא נותנים כי "רגילים"? למה שנצטרך לסבול מימים ארוכים של זריקות בבטן (בנוסף למנוגון בישבן
) אם אפשר להסניף? מישהי יודעת? האם יש הצדקה לא להסניף ולהתעקש על הזרקה (וואו, נשמע כמו דיון של נרקומנית
) סיון שעדיין חושבת שכדאי להכריח כל רופא לטעום רק קצת ממה שאנחנו עוברות, שלא יתעקש על תרופות כואבות בלי לחשוב פעמיים

נועם@בת

New member
אני חושבת שלכל רופא יש את תרופות

ברירת המחדל שלו, אבל תמיד יש טעם לשאול על תחליפים. מצד אחד אנחנו לא רוצות להיות שפני נסיונות ומצד שני רוצות שיתנו לנו כל דבר חדש שרק יצא לשוק
, לא כל רופא מוכן לנסות דבר חדש שהוא לא משוכנע שעובד. יש תכשירים מוכרים שעובדים ועליהם הוא סומך. בשביל זה צריך מטופלות נודניקיות שנורא רוצות משהו אחר. פעם ביקשתי מדר' יגודה צטרוטייד במקום דיכוי. הוא ישב יומים בסוף השבוע, יצר קשר עם רופאים בארץ ובח"ל, שלח שאלות ליצרן. אחר כך הזמין אותי (אליו לקליניקה אחרי שעות העבודה, וזה לא רופא פרטי) האשים אותי שבגללי חילל שבת
ופרש בפני את האפשרויות. המסקנה שלו היתה שזה פחות מתאים לי אבל השאיר לי את הבחירה. מצד שני הוא רופא שכל פעם חיפש משהו אחר לגוון ולשפר את התגובה העלובה שלי. למיטב הבנתי הלא מקצועית אין הבדל ביעילות של דקה לעומת הסנפות. אין הבדל סטטיסטי, יכול להיות שתגיבי לחומר אחד טוב יותר ולחומר אחד טוב פחות. יש רופאים שטענים שמהנסיון שלהם חומר מסויים עבד טוב יותר ולכן הם בוחרים בו. רק אם זה לא מצליח יעברו לחומר אחר. בקיצור, אסרטביות מנומסת
. נועם

טליושה

New member
הסנפות או זריקות? ממה שאמרו לי

הרופאים היכן שאני מטופלת אז הם יותר בטוחים שהחומר מהזריקות נכנס באופן יותר בטוח ואקטיבי למערכת שלנו. לכן כשהם רוצים להשיג דיכוי בזמן קצר כמו למבוגרות ביניינו, הם מעדיפים זריקות ולא הסנפות. ובקיצור לדיכוי קצר עדיף זריקות.

עינת ב6

New member
סיון../images/Emo142.gif

הי סיוני...
לפני שבועיים שוחחתי עם מנהל המח' בהדסה עין כרם (פרופ' סימון) שגם הוא אמר לי במפורש שלכל בי"ח יש את הפרוטוקולים המוכרים והנפוצים שלהם, ושאכן הם מעדיפים להתעסק בתרופות המוכרות להן...
יש בזה משהו מאוד מאוד מעצבן(אם הם לא פתוחים בכלל לגמישות)
ולפעמים זה דווקא יכול להיות טוב שהם לא קופצים ומנסים עלייך כל דבר חדש בשוק... בכל אופן לגבי ההסנפות והדקא, לי נתנו לבחור ביניהם... ואמרו לי במפורש ששניהם יכולים לעשות את העב'...
ואצלי ההסנפה אכן עשתה את שלה...
אז אני ממליצה לך בחום לא לוותר, ואם יש תרופה שאת יודעת עליה ורוצה לבדוק אם היא מתאימה לך או לא תבקשי מהרופא שלך ותחזרי ותבקשי עד שהוא ייתיחס לעניין!!!
מקווה שכאבי הגסטון יעלמו להם במהירות...
וששום גולה לא תצמח במקום החירור...
לילה טוב חמודה!

רוית ב

New member
בתור ה"מבוגרות שבנינו" אני עונה

למען הסדר הטוב אני בת 36 עם תגובה שחלתית עלובה למדיי. הטיפול שלי התחיל עם דקא קצר קניתי 20 זריקות כמו שביקשו ממני (ב 50 בתי מרקחת שונים...).הזרקתי את הראשונה והשתתקה לי היד השניה שיתקה לי את היד השניה והשלישית שיתקה לי ת'רגל. יש לי תיעוד בוידאו מחתונה משפחתית שאני נראת כמו נכה מעוותת וכואבת עם מבט של מטורף סובל. את הרביעית סרבתי להזריק נסעתי בבוקר כולי זועמת לבית החולים עם הזריקות בתוך צידנית עם קרח נכנסתי לרופא השלכתי אותן על השולחן ואמרתי לו שאם הוא רוצה שידחוף לעצמו את הדקא איפו שאין שמש כי אני לא מוכנה להזריק ת'תופת הזו יותר. אני לא נולדתי לסבל ויש לי מספיק תחת כחול מהמנוגון. הרופא שהיה בשוק מההתפרצות כמובן, ניסה להתבדח עד שהבין שאני באמת חצי משותקת מהכאבים של הדקא הזה (אגב לא שמעתי מרוב הבנות שככה הגיבו לזריקה הזו כל מי שמזריקה את זה היא אמיצה ואני מעריצה אותה) נתן לי סינארל בהסנפה. היה מגעיל עשה לי פצעים איומים בתוך האף ודיכא לי מערכת מלאה אנדומטריוזיס. נכון שהזרקתי יותר זמן מהממוצע נכון שדיכאו אותי יותר זמן מהממוצע אבל הפרוטוקול ניצח. אני חושבת מנסיוני שלי, שאם אפשר למזער סבל, או לפחות לנסות - אז בבקשה לנסות אפילו בעלי לא האמין לי שיחליפו לי את הזריקות בהסנפה ככה כי אמרתי "למה מי אני בכלל" ככה הוא אמר לי לפני שהלכתי לרופא. אני בדיעה שרופאים לא יודעים הכל ואני יודעת גם מה טוב בשבילי ומה רע. זה עניין של השקפת עולם של רופא, ככה נראה לי. סינארל, סופרפאקט ודקא קצר עושים את אותה עבודה ברוב המקרים (אלא אם כן מופיע בבדיקות הדם שלא עוזר אז אין ברירה ) אבל אם יש ברירה למה לסבול כאב נוסף להזריק דקא זה כמו להזריק חצץ.

למעלה