"הסנדק".

Colfax

New member
"הסנדק".

סיימתי לצפות בסרט "הסנדק". שאלה לי אליכם\ן: למה הסרט הזה נחשב לאחד הסרטים הטובים בהיסטוריה על ידי גם מבקרים וגם צופים? הוא איטי להחריד, הוא קר, הוא סרט פשע בו רואים הרבה אנשים שנרצחים בכל מיני צורות (כמו בכל סרט פשע רגיל), יש הרבה חורים בעלילה (כמו למשל, איך בן אדם שחוטף חמישה כדורים בגופו מצליח להתאושש ולעמוד על רגליו מבלי להישאר נכה לכל חייו) ומעל הכל הוא ארוך. ארוך. ארוך. שעתיים ו- 53 דקות, ליתר דיוק. למה "הסנדק" יותר טוב בעיניכם\ן מ"קן הקוקיה", למשל, או מקלאסיקות אחרות? מה בדיוק יש בסרט הזה שהופך אותו לסרט הטוב ביותר בתולדות הקולנוע (או לפחות אחד מה- TOP 5)?

pazfc

New member
מסכים, גם אני לא נהנתי ממנו. אם כבר מדברים על

סרטי מאפיה, יש יותר מוצלחים לדעתי - החבר'ה הטובים למשל שהוא אדיר. אה, וגם כל הסופרנוס שזו פשוט חויה מהנה ומתמשכת, למרות שלא מדובר בסרט.

** רוזבד

New member
שמתי לב

שלא כתבת על המשחק, אחד הדברים הבולטים בסרט,
אני חושב (וזו רק דעתי) שברנדו ופאצ'ינו נותנים פה את אחת מתצוגות המשחק הכי טובות בקולנוע,

אני חושב שיש גם חשיבות גדולה לשפה הויזואלית,
הצילום והעריכה, העמדות של סיקוונסים, בחירות של שוטים, וכל זה כאמצעי להעברת אווירה בסרט.

(ואגב, איטי וארוך הן לא תמיד בהכרח תכונות שליליות בסרט)

Metro44

New member
יצירת מופת אנושית מופלאה

עם כל הכבוד לסקורסזה ו'החבר'ה הטובים' - בחיים לא ראיתי סרט לכאורה מאפיה שמצליח, במה שנע בין קשיחות לעדינות, לגעת בסוגיות מורכבות המשפחה בצורה כזאת.

'הסנדק' הוא אינו סרט מאפיה. כמובן שבזה הוא עוסק וזה הציר המרכזי של הסיפור, אך מדובר למעשה באחת ממלודרמות המשפחה החכמות, המורכבות והרעננות ביותר שהקולנוע ידע, שלא להזכיר את איכות המשחק והבימוי שרק ממריא ככל שהזמן (הארוך) עובר.

אפיזודה אנושית נפלאה

Optimus_Prime

New member
מצטרף לשאר,

לא בטוח בקשר ל"נחשב", אבל לטעמי איטיות ואורך, כשנעשות בצורה נכונה ומתונה (ולא כמו בג'אנגו, למשל
) הן תכונות חיוביות מאוד של סרט. ע"ע הטוב הרע והמכוער.
הסנדק הוא פשוט סאגה מורכבת שנבנית לאט לאט ולוקח הרבה זמן לשבת על כל רעיון עלילתי שם. אני מסכים עם מי שכתב שזו דרמה משפחתית - אני במקרה גם זה שכתב את ערך "הסנדק" בוויקיפדיה (לפני שהכניסו לו המון שינויים
) וניסיתי לתת שם דגש על הרעיונות שקופולה ניסה להכניס - המוסריות של כל הדמויות, הלבטים, המוסר הכפול והערכים הבסיסיים ששותפים להם ולכל אדם אחר.
בכלל, הרעיון של משפחת פשע הוא רעיון מרתק ולא בכדי הרבה יצירות מופת עוסקות בו - זו מערכת אלטרנטיבית לשלטון החוק ולאורך החיים הנורמטיבי. פרמידה שונה שמתקיימת במקביל לחוקים ולעבודות הרגילות שלנו ועובדות בצורה מסוימת.
הסנדק דן כמובן גם בנושאים "אמריקאים" יותר כמו המהגרים בתחילת המאה ה-20 והיחס לגיבורי מלחמה, אבל זה משהו אחר.
אני ממליץ מאוד לצפות גם בסרט השני, לדעתי הוא מתעלה על הראשון ויש בו רעיונות וקווי עלילה מקבילים ו/או משלימים לסרט הראשון. כיף יותר לנתח ולהבין את הסרטים אחרי שרואים את השני.
גם השלישי מומלץ מאוד

בקשר לספוילר שרצחת, על איך שאדם מתאושש ועומד על רגליו.. הכי רחוק שיש מחור. סביר לחלוטין ולמעשה גם רואים את ההשפעה שהיו לכדורים האלו על הדמות הזו. (ניסיון בלי ספויילרים
)

סרט נחמד

לא יותר מזה. הוא נחשב להפקה מאוד גדולה יחסית לתקופה שבה הוא יצא. אם היה יוצא בעשור האחרון, הוא לא היה זוכה לכזאת הצלחה.

vasago1

New member
מניסיוני האישי...

הרבה סרטים שהפכו לקלאסיקה ומדוברים כל כך ויוצא לך כל החיים לשמוע על הסרט הזה ואתה כבר מדמיין איך הסרט אמור להראות וכו' ואז אתה רואה את הסרט והוא בכלל לא נראה כמו שדמיינת איך הוא אמור להראות ואז אתה לא מבין אותו. אבל אם היית חי בשנת 1972 רק כשהסרט יצא לקולנוע והיית הולך לקולנוע לראות את הסרט בפעם הראשונה ("תבולא ראסא") הסרט היה מעיף אותך.
גם אני לא אהבתי את הסרט אבל אני יודע שזה בגלל שהיה לי כבר דמיונות ותסריטים שלמים איך הסרט אמור היה להראות. (דרך אגב, מרלון ברנדו משחק מדהים. חבל שהוא לא משחק כל כך הרבה בסרט)
את הסנדק 2 אפילו פחות אהבתי למרות שהוא הצלחה יותר גדולה מ-1.
הסנדק שהכי אהבתי (אבל באמת באמת אהבתי) ואני מאמין שגם אתה מאוד תאהב זה הסנדק 3!!! שנעשה בכלל בתחילת שנות התשעים. (אולי בגלל שהוא מותאם יותר לבימוי ותקופה מודרנית) והסנדק 3 בכלל נחשב לנפילה מבין התרילוגיה (לפי המבקרים והמעריצים).
אנדי גרסיה שחקן בןז... וזה לא סוד שאל פאצ'ינו שחקן בןז... שמביא בסרט הזה מלא משפטים אלמותיים! כמו בסרט "פני צלקת" שאני מאמין גם שמאוד תאהב.
מה שאני אוהב אצלך שאתה לא פלצן ואתה אמיץ להגיד: "וואלה לא אהבתי את הסנדק." לא כמו כל הפלצנים האלה (לא בפורום הזה אבל אני מכיר מלא) שאומרים כמה הסרט הוא יצירת מופת ושוכחים את הקטע הבסך הכל אנושי בסרט.
במאי גאון בן זמננו שכולם אוהבים וגם אתה בטח גם תאהב זה טרנטינו. ראיתי את כל הסרטים שלו והבן אדם פשוט גאון שאני לא מצליח לתפוס אותו פשוט. (חוץ מהסרט "ג'אנגו חסר מעצורים" שאותו דוקא פחות אהבתי.) לא יודע אם ראית את "ממזרים חסרי כבוד" או "מרפי בראון" אבל ממליץ. (אבל בכלל על כל הסרטים שלו)
בזה מסתיימת ביקורת הסרטים הלא פלצנית שלי..

Colfax

New member
צודק. אהבתי את "הסנדק 3".

סרט שהולך ומתעצם מדקה לדקה. בקשר לטרנטינו, אני סולד ממנו לחלוטין. לראות אנשים נרצחים בשלל צורות לא עושה לי את זה בשום צורה. מלבד "ספרות זולה" שמאוד מאוד אהבתי ו"כלבי אשמורת" שמבוים ממש טוב, לא התלהבתי משום דבר שטרנטינו עשה. מ"ממזרים חסרי כבוד" התרשמתי מאוד לרעה ו"ג'אנגו ללא מעצורים" הוא סרט ממש טוב עד לרגע שבו ליאונרדו דיקפריו (שמבין הסרטים שלו שראיתי משנות האלפיים לא אהבתי אף סרט, מלבד "החוף".) מופיע, וגם זה, בעיקר בזכות כריסטוף ואלץ.

השורד

New member
אולי זה כי סרט ענק ששואב אותך פנימה

ואולי כי גם אחרי 30 שנה הוא עדיין מהנה?
בעיני הסרט הכי טוב שנוצר.

BlackUnicorn

New member
אני באמת צריכה לראות אותו שוב

בפעם האחרונה זה היה לפני כמה שנים ולא שרדתי אותו עד הסוף...

למעלה