הסלע האדום

עיניים

New member
הסלע האדום

השיר שנפסל בזמנו לשידור. זוכרת את הפעם הראשונה ששמעתי אותו. קולו המתנגן של אריק לביא, ומילות השיר - העבירו צמרמורת בגבי. "מעבר להרים ולמדבר אמרו האנשים ישנו מקום שאיש ממנו חי עוד לא חזר והוא נקרא הסלע האדום",,,, ה"סלע האדום" הצטייר בדמיוני כסלע ענק אפוף להבות אש, בקצה העולם. והנה מה קרה אתמול לזמר הזה - בלב רחוב דיזגוף.

עיניים

New member
דיזנ,,,, דיזנ,,,

דיזנגוף, כמובן,,,,, ואפרופו דיזנגוף - מישהו זוכר את המושג שנולד בסוף שנות השישים - ל ה ז ד נ ג ף ???

redredole

New member
להזדנגף

אכן כך.........לו היו נותנים לי שקל (לירה) על כל סיבוב בדיזיגוף...... לעבור שם הלוך ושוב.......רוול....כסית........איווניר........מצקין.... אפילו את הככר שם שינו........ואני נולדתי בככר דיזנגוף מס´ 6

במיוחד בשבילך - חוזרים הביתה ../images/Emo15.gif

הנה הכיכר בבנייתה - 1935. ואת הסלע האדום הורידו בזמנו מהרדיו כדי שלא ישפיע לרעה על צעירים שאולי יבוא להם חלילה גם לרוץ לפטרה. לעומת זאת - היה שיר אחר של אריק לביא, בעצם של אלתרמן - שאותו לא הורידו מהרדיו עד היום. רמז: מעון לנשים מוכות.

חוזרים הביתה 2 - אחרי שלוש שנים

הכיכר - 1938. ומה שר אריק לביא מהשיר של אלתרמן שלא הפריע להם ברדיו עד היום הזה?!

חוזרים הביתה 3 - אחרי 30 שנה

וזו הכיכר אחרי 30 שנה מיום שנבנתה - 1965. וכך שר אריק לביא את השיר של אלתרמן "ניגון עתיק": בית ראשון: אם תרדנה בליל דמעותייך שימחתי לך אבעיר כצרור תבן. אם תרחפנה מקור עצמותייך, אכסך ואשכב על אבן. ...... בית אחרון: אך אם פעם תהיי צוחקת בלעדי במסיבת מרעייך, תעבור קנאתי שותקת ותשרוף את ביתך עלייך! רבאק, תיזהרי, כפרה! אל תגידי שלא הזהרתי אותך!

חוזרים הביתה 4 - הרחוב עצמו

הכיכר - למי ששכח - היא בכלל ע"ש גיברת צינה, אישתו. הנה הרחוב, ע"ש הבעל, מאיר. חג משפחה שמח!

עיניים

New member
תיזהרי, כפרה,,,,,

כן, הוא היה כנראה שובינסט, אלתרמן, ואכן הרבה להזהיר אותה. ראו את "שיר משמר" שכתב, אותו שר מתי כספי: שיר משמר שמרי נפשך כוחך שמרי שמרי נפשך שמרי חייך בינתך שמרי חייך מקיר נופל מגג נדלק מצל חשך מאבן קלע מסכין מציפורניים שמרי נפשך מן השורף מן החותך מן הסמוך כמו עפר וכמו שמיים מן הדומם מן המחכה מן המושך והממית כמי באר ואש כיריים נפשך שמרי ובינתך שיער ראשך עורך שמרי שמרי נפשך שמרי חייך זה ערב קיץ לכאורה זה לכאורה רק ערב קיץ טוב ידוע וישן שבא לחסד ולרחמים, לא למורא ולא לרחש חשדות ודבר אשם שבא עם ריח תבשילים ועם מנורה אשר תאיר עד אם ננוח ונישן אשר תאיר עד אם ננוח ונישן רק ערב קיץ חם וטוב הוא לכאורה רק ערב קיץ חם שבא למורא הנה הרוח יד שולחת ובלי רחש פתאום חלון לאט נפחת בחשכה אמרי מדוע את צוחקת כמו פחד אמרי מדוע את קופאת כמו שמחה אמרי מדוע העולם כה זר עדיין ואש ומים מביטים בו מכל צד אמרי מדוע בו מפרפרים חייך כמו ציפור מבוהלת בתוך כף יד אמרי מדוע את מעוף ורעד רב כמו ציפור בחדר בחפשה אשנב שמרי נפשך העייפה שמרי נפשך שמרי חייך בינתך שמרי חייך שיער ראשך עורך שמרי שמרי יופייך שמרי לבך הטוב אמציהו בידייך

עיניים

New member
ו"זמר שלוש התשובות"

מה הוא אם לא שובניזם לשמו??? ולא רק, אלא רואה הוא את הכניעה הטוטאלית בעיני רוחו, או שמא כתב זאת על אחת ממאהבותיו ?!?! זמר שלוש התשובות/אלתרמן הוא אמר: "אם תלכי אחרי לא קטיפה תלבשי ולא משי יהיה מר עד בלי כח אולי" אז אמרה היא לאט: "כח יש לי אם צריך אתהלך בסחבות כלובשת קטיפה מבריקה אם צריך אקרצף מרצפות ואהיה בעיני כמלכה. כל אשר תבקש ותשאל אעשה ואוסיף לשמוח כי את זאת אהובי יהיה קל לעולם לא יחסר לי כח" אז אמר: "מה יהיה אם אבגוד ואותך אעזוב מיותרת בלילות ארוכים מחכות עד שובי מזרועות האחרת?" "אם צריך לחכות אחכה" כך אמרה ופניה באור. "אם צריך לבכות לא אבכה העיקר שאדע כי תחזור כל אשר תבקש ותשאל אעשה ואוסיף לשמוח כי את זאת אהובי יהי קל לעולם לא יחסר לי כח" אז אמר: "מה יהיה אם אגיד כי עליך לקום וללכת ולשכוח אותי ושנית לא לחזור כי לרחוב את מושלכת?" היא רק רגע שתקה ותחייך אז דברה ופניה ככפור "אם תאמר לי ללכת, אלך, אם תאמר לא לחזור, לא אחזור, אך דבר רק אחד אל תשאל אל תאמר ליאותך לשכוח כי את זאת אהובי לא אוכל בשביל זה לא יהיה לי כח"

Michelle1

New member
את שיר משמר

כתב אלתרמן לבתו, שלימים, התאבדה. נבואת לב אב, או נבואת פגמליון המגשימה את עצמה?

אני

סתם שמחה לראות אותה פה שנה מנסה לשכנע אותה להכנס ודווקא עכשיו צריכה אותה רוצה לכתוב קצת מהווי הילדות אצל הסבתא בכרם התימנים צריכה את הזכרונות שלה גם כן
אבל לא תאמנו מראש בחיי

magy

New member
כן, אלומיניום, שיר שבלשון המעטה

הפמיניסטיות ולא רק, לא אוהבות.... והכל מותר משום שהוא משורר דגול......... אבל לא......הזמנים השתנו..... גם אשתו , לא שרפה את ביתו עליו כשהיה עם הצילה שלו.......... צריך לשדרג את המשוררים.... רק בשבת, בזמן שירה בציבור.....הוסיפו בית לשיר של התרנגולים "כשאת אומרת לא" כדי לתקן את העוול שנגרם לנשים .....כשלא האמינו להן ש-"לא" זה באמת לא........... אפשר היה אולי להשמיט את הבית גם במקרה זה....או להוסיף חדש....עם הערה....שמדובר על קונוטציה בלבד....

וכבר היתה איזו חוכמולוגית ברדיו

שעשתה מזה צימעס גדול - והחרימה את השיר בתוכניותיה. כשאת אומרת לא אני כבר לא יודע מבולבל ומשתגע תגידי לֵך.... תגידי בוא.. רק אנא אל תגידי לא... כשאת אומרת "לא" כל כך בחן הוא נשמע לי עוד יותר חזק מ"כן" גיברת שלי יחימוביץ, כמובן, שלא תמיד בעצמה הבינה ל-מה מתכוון הבעל השני שלה כשאמר לה כבר "לא!" - ואז היא נאלצה לחזור אל הראשון - שלא האמין למשמע אוזניו כשהיא אמרה לו שוב "כן". כרגיל, הפוזה.

עיניים

New member
באמת תמוה,,,,,

האם זו הבעיה שלה - או שמא שלו,,,,,, לפעמים החוכמולוגיות הללו פועלות ממקום חוכמולוגי,,,,,

טרה10

New member
ושכחת את איציק שכאן המקום להזקירו

כרגיל אצלך..הבאת אותו אתמול כשההצ´ולנט עוד לא היה מוכן.!! ובקשר לשיר כשאת אומרת לא..בכלל הכוונה היא לסירוב לחברות..לפני עידין המתירנות..והגלולה.כשבכלל הכוונה היא למשהו רומנטי..! ואיך זה הלך..? מי שהסכימה ללכת לחדר האוכל בקיבוץ ביום ששי..כשכולם חפופים..לפי מתי כספי..ומראים את ההישג[?] שרק בלילה בלילה יודעים אם יושג..משהו.או איך היא אמרה רק למעלה..!.

טרה10

New member
אז מי אמרה לי לא..? בואו ונראה.

הראשונה היתה דליה מכפר סבא..שאחריה נסעתי באפניים לשכונה שלה..והיא שאלה מה אתה עושה כאן.? ואני אמרתי: מישהו אמר לי שאת מסתכלת עלי.! האמת שאני תקעתי בה עיניים. מרוב בושה לא באתי לקן..שבועיים. אבל היא כבר שכחה..ובכלל אני לא יודע מה איתה. השניה אמרה כן...! מי זה..וזה היה בטלפון.! השלישית חברה שלי שאותה נטשתי ויותר לא רצתה לחזור..כי היה לה חבר,ולימים בעלה. והשלישית- רק התנשקנו..אז זה נחשב..נכון.? [נבדק]

למעלה