הסליחה שלי

september

New member
הסליחה שלי

אם לא מאמינים אז זה תופס? אם עוצמים את העיניים חזק ומבקשים קצת שקט הוא שומע? איך זה הולך שם למעלה? יש מין צינור כזה שסנן בקשות של "טובים" עם זקן ופיאות, עם שביס והריון תמידי או שגם "סתם נחמדים" אוהבי אדם וחי אך רחמנא ליצלן אינם בקיאחם בתרי"ג יכולים לעבור גם הם בפילטר הזה שמסנן את הבקשות שמגיעות אליו? ואם לסמוך אז דווקא עליו? אם אבטיח לו שאהיה טובה יותר הוא "יעזור" לי? יאמין בכוונותי הטובות? איך מוכיחים לו שאני באמת "בסדר"? מוזר לי שבכלל צריכה לבקש סליחה דווקא ממנו. אנחנו הרי לא ממש מכירים. הוא היושב שם מעל ומביט בזלזול במאמצי כל מבקשי טובתו להתחבב עליו, לבטח גם מגחך בזוית פיו השמיימי לנוכח נסיונות ההתבטלות בפניו שלא לדבר על יראת השמיים. יראת שמיים-השמיים עבורי הם הכיפה הכחולה הזו, משובצת בכתמים לבנים, בשמש, ירח וכוכבים שכל יום נראית לי אחרת.אין בי יראת שמיים-יותר יראה אני מאלה המחליטים בהינף יד להעכיר אותם בענני עשן מיתמר כשציפורי ברזל ענקיות מתפוצצות בתוכם וממלאות אותם באובך. יותר אני יראה מאלה שהחליטו שאין בי מספיק יראת שמיים ומקדימים את עונשי בדרכים משלהם. ואני רוצה לבקש סליחה דווקא לא ממנו. רוצה לבקש סליחה מכל מי שלא כיבדתי, לא הערכתי בזכות מהותו ובכך הפכתי גם אני מאלו השופטים... מבקשת סליחה מעצמי. על כי שוכחת שהעולם יחייך אלי בתמורה לחיוכי, כי האושר שלי לא נתון בידי אף אחד מלבדי, סליחה על כי לא זכרתי להתרגש מספיק בהתחלות חדשות, כי התעקשתי לדעת את המשכה של כל התחלה, על כי לא היישרתי מבט ברגעי הפרידה, על כי לא העפתי מבט אחרון בטרם סגרתי את הדלת. סליחה על היותי גאה, ענווה, צנועה, יהירה, אוהבת ,שונאת,יצרית ותמימה, עולצת ונדכאת, עריצה ומושפלת, ידענית ותוהה. סליחה שאת חלקת האלוהים הקטנה שלי לא תמיד זוכרת להשקות. מוקדש לכל הפרחים בערוגה שלי.

הסליחה שלך,

ספטמבר (אלול ?) היקרה, אהבתי את הסליחה שלך, אך אודה שלא כל כך אהבתי את הסרקאזם שלך כלפי שמיים. גם אני שותף לביטוי הכאב שאת מביעה אודות שתיקת השמיים, אך אני לא יכול להיות שותף לסגנון שבו הוא מובע... אין לי ספק שלו היית מצוייה יותר במקורות העמוקים מסורתנו העתיקה, אדם עם רגישות וחכמה כשלך היה בודאי קולט את המעמקים שמהם נובעת הפנייה של עמנו כלפי מעלה. בתגובה להצהרתך "אין בי יראת שמיים" אעלה למעלה תגובה קצת ארוכה בשם "יראה ואמונה" אין בתגובה הזאת כל כוונה להתווכח עם עמדתך, זאת פשוט תגובה במשמעותה הראשונית (שכתבתי אותה לפני כשבועיים ונראה לי שכאילו בעבורך כתבתיה...) בהזדמנות זאת, ברצוני גם להגיב על הודעתך: בטחון עצמי וצרות אחרות. הודעה חכמה ומושקעת, העתקתי אותה לעצמי ומרגיש צורך להוסיף וללמוד אותה... תודה לך בעבורה. באור ובאהבה, פרי מגדים

september

New member
תודה

פרי מגדים יקר תודה על תגובתך. שמחתי לקרוא את הסתייגויותיך מחלקים בהודעתי. כל עוד התעורר בך הצורך להגיב-ולא משנה מה- הווה אומר אתה פתוח להפנים דעות נוספות ואינך שולל אותן על הסף.-תכונה ראויה להערכה. תודה על הודעתך המצורפת. תגובתי בקרוב....

למעלה