הסלולאר כמודם

הסלולאר כמודם

גולשי אורנג' גילו שאפשר לגלוש בזול גולשי האינטרנט הסלולרי של אורנג' גילו כי הם יכולים לגלוש בזול באמצעות שינויים בהגדרות החיבור. אורנג': נחייב את מי שינצל את השירות לרעה גולשים ברשת אורנג' גילו לאחרונה כי אפשר להתחבר לאתרי אינטרנט רגילים (HTTP) בחיבור האינטרנט הסלולרי (WAP) שלרוב זול יותר ובדרך כלל מוגבל לאתרי WAP בלבד. עד לאחרונה, ניסיון להתחבר לאתרי אינטרנט רגילים בחיבור WAP היה מחזיר הודעת שגיאה. ברשת ישנן שתי נקודות גישה לאינטרנט: האחת, 3G Portal או obox WAP, המאפשרת גישה לאתרי WAP ולפורטל הסלולרי של החברה בלבד. הנקודה השניה, orange Internet, מאפשרת גישה מלאה לאינטרנט, ולרוב מתחברים אליה באמצעות מחשב נייד ומודם סלולרי. גולשים בזול מנויים ברשת גילו כי הם יכולים להנות מגישה לאתרי אינטרנט אמיתיים (HTTP), מהמחשב הנייד, ובעלויות נמוכות של גלישה באינטרנט הסלולרי, באמצעות שימוש בחיבור WAP במודם הסלולרי, ושינויים בהגדרות, אותם מצאו בפורומים בנושאי סלולר. עם זאת, חיבור ה-WAP מוגבל ולא נותן גישה מלאה לאינטרנט (כמו שירותי מייל) אלא רק לדפי אינטרנט כך שניתן לגלוש באמצעות הדפדפן בלבד. גלישה ללא הגבלה החיוב עבור הגלישה בשתי השיטות נעשה על פי נפח הנתונים שמועלים או מורדים בזמן הגלישה. מנויי הדור השלישי, מחויבים ברכישת חבילת הגלישה הבסיסית של החברה, כך שממילא הם משלמים עבור חיבור זה. חבילת ה-WAP הבסיסית בדור ה-3, שעלותה 14.90 שקלים לחודש, כוללת 100 מגה בחיבור WAP בלבד. לשם ההשוואה, העלות של חבילת גלישה באינטרנט בדור השלישי בנפח 35 מגה, עומדת על כ-58 שקלים לחודש. הגולשים אינם מסתפקים ב- 100 מגהבייט. בכל אחת מחבילות הגלישה באינטרנט הרגיל (HTTP) בעלות של כ- 52 שקלים לחודש ל-10 מגה, החברה מעניקה גלישה חופשית ללא הגבלה בחיבור WAP. כך שניתן למעשה לגלוש בדפי אינטרנט ללא הגבלה, על בסיס חיבור ה- WAP - גם מדפדפן אינטרנט רגיל במחשב. מדוע הגלישה אפשרית? חבילות הגלישה באינטרנט (Data) הן לא זולות בכלל. לכן, עולה השאלה, מדוע חיבור ה-WAP פתוח לגלישה בדפי אינטרנט רגילים. הרשת משווקת סדרה של טלפונים חכמים הכוללים גם דפדפן HTML מובנה בנוסף לדפדפן ה-WAP הסלולרי (כדוגמת Nokia N73), המחייב חיבור אינטרנט. ההנחה היא, אם כך, שהחברה פשוט רצתה לאפשר ללקוחותיה גישה לאתרי אינטרנט רגילים מאותם טלפונים חכמים ולא שיערה שלקוחותיה יתחכמו וינצלו את הפתיחה לגלישה במחשב נייד. אחד ההסברים הנוספים לתופעה הוא שתקן ה-WAP התפתח משמעותית - וכיום דפדפני ה-WAP בגירסת התקן 2.0 מציגים עמודי אינטרנט המובססים על שפת ה-xHTML. כך, שהגלישה באתרי WAP משתווה ביכולותיה לגלישת ה-HTML המסורתית ומצמצת את הפער הטכנולוגי. ייתכן כי בעקבות הפרסום והשימוש הגובר של המשתמשים, יבחרו באורנג' לחסום את אפשרות הגלישה. חסום אצל המתחרים לשם ההשוואה, במסגרת בדיקה שערכנו במכשירי סלקום לא הצלחנו לגשת דפי HTML ולאתרי אינטרנט רגילים בצורה תקינה, באמצעות חיבור ה-WAP של החברה, למרות שמספר לקוחות של הרשת דיווחו כי דווקא הצליחו לגלוש. בסלקום, ככל הנראה, מפעילים מנגנון החוסם את הגלישה לאתרי אינטרנט רגילים, כאשר היא מתבצעת באמצעות דפדפן HTML רגיל (כדוגמת Opera או IE) - בחיבור WAP. מנגנון שכזה מזהה את סוג הדפדפן של המשתמש (user-agent) וחוסם הצגת התוכן, עפ"י סוג הדפדפן המבקש את המידע. פרטנר: "אין בעיה, אך נחייב את המנצלים לרעה" אלון ברמן, סמנכ"ל הטכנולוגיות של פרטנר המפעילה את רשת אורנג', מסר בתגובה כי החברה איננה רואה בכך עניין בעייתי. לטענתו, לא מדובר בפרצה אלא הגדרה טבעית בחיבור שקיימת לא מעט זמן ומאפשרת גלישה לאתרי אינטרנט רגילים, אך לא מעבר. על פי ברמן, בחיבור ה-WAP של החברה פתוחות היציאות (Port) הרלוונטיות המאפשרות גישת HTTP ובכך לדפי אינטרנט רגילים. רק חיבור האינטרנט הרגיל של החברה יעניק ללקוח גישה מלאה לאינטרנט, עם גישה לשירותי דוא"ל ושאר יישומי אינטרנט (כל היציאות). ברמן הדגיש כי אומנם עבור הלקוח ההבדלים בין החיבורים לא משמעותיים, אך הבחירה בידו ולרשותו נפח הנתונים שרכש לניצול. באשר לגלישה החופשית בדפי אינטרנט על בסיס חיבור ה- WAP, המתאפשרת בחבילות ה- Data, נמסר כי החברה שומרת לעצמה הזכות לחייב את הלקוחות במקרה של שימוש מוגזם או שימוש לרעה בשירות.

השיסער

New member
בתכל`ס, איך משתמשים בזה?

מישהו יכול להסביר בתכל`ס, איך מגדירים את המכשיר כדי שיהיה אפשר באמת לגלוש במחשב עם המכשיר? תודה.

זה לא הגדרה במכשיר

אתה צריך להגדיר את הגדרות הproxy במחשב ואז לחבר את המכשיר בכבל USB ואז אתה יכול לגלוש. חברים שלי עושים את זה הרבה זמן כבר, אני לא מצליח כי אני בסלקום .

piltchik

New member
הדרך הפשוטה

הורד את תוכנת pc suite של nokia התקן/לחץ על חיבור לאינטרנט,חבר את המחשב לסלולארי על ידי usb/ir/bt וגלוש חופשי

וזה גם

גולש רק לאתר של אורנג, אבל אם אתה בקו רגיל זה גולש לכל האתרים אבל יגמר לך המגה בייטים בטיל!

לא נכון, לי יש ביק טוק...

ואני גלשתי לאיזה אתר שאני רציתי, אבל זה היה קצת איטי, זה אפשרי!!!

לא נכון, לי יש ביק טוק...

ואני גלשתי לאיזה אתר שאני רציתי, אבל זה היה קצת איטי, זה אפשרי!!!

למעלה