הסכנות בהגירה העולמית

הסכנות בהגירה העולמית

הסכנה הכי גדולה, שהיתה לעמי העולם מאז ומעולם, היתה ההגירה. נכון, היו מלחמות שמחקו עמים והזיקו לעולם, אבל אז האוייב היה גלוי. בהגירה השקטה, יש סכנה גדולה יותר. כי לא שמים לב לאוייב מבית ההולך וגדל. ועד שמגלים זאת, כבר מאוחר מדי. העולם המערבי חש את עצמו לנאור, אבל עדיין הוא לא מבין את הסכנות בהגירת האוכלוסיות. גרוע מזה, בעולם שהפך לכפר גלובלי, קל יותר מפעם לבצע הגירה. לכן אוכלוסיות רבות מנצלות זאת. היום כבר ניתן לראות, את ניצני התוצאות של ההגירה: ויכוחים והפגנות על רקע אתני או פוליטי, הפכו לנפוצים יותר וגם התרבות הזרה החלה מחלחלת כארס, למדינות הוותיקות. הבעיה בהגירה, שהיא מפרה איזונים כשאוכלוסיה אחת פולשת למדינה אחרת, מבלי שמדינה זאת תאזן זאת בהגירה משלה. דבר זה גורם לכך, שהמהגרים מזדהים גם עם ארץ מולדתם ולפעמים זה בא על חשבון לאומיותם החדשה. יש מהגרים שלא מזיקים לאוכלוסיה, אלא מַפרִים אותה. למשל, המהגרים האירופאים הרבים שנהרו לארה"ב, לאחר מלחמת העולם השנייה. אבל יש הגירות מעט יותר מסוכנות, כמו המהגרים הלטינים לארה"ב. כבר היום ניתן לראות בארה"ב, כיצד הפשיעה גואה בעקבות הכנופיות הלטיניות, שהחליפו את המאפיות האיטלקיות והפושעים השחורים מהעבר. הכנופיות החדשות, אחראיות לבעיות החל מסמים וכלה בפשעים חמורים אחרים. בקצב הזה, ארה"ב מאוימת תחת ההשפעות הלטיניות של המדינות מדרומה, הנגועות בפשע ושחיתות. אין פלא שנשיא ארה"ב, ג’ורג’ בוש, שקל להקים גדר בגבול ארה"ב-מכסיקו. אבל ארה"ב, עדיין במצב טוב יחסית למתרחש באירופה. שם המוסלמים מרימים כבר ראש וגורמים למהומות רבות. דברים שפעם היו מובנים מאליהם, נשקלים היום שנית כדי לא להעליב את המוסלמים. באירופה, החלו להפיץ תקנות במוסדות חינוך ולהחביא סממנים נוצריים כמו תנ"כי הברית החדשה, צלבים, או סמלים נוספים שיכולים להרגיז את המוסלמים. אירופה מתחילה להיות חסרת אונים, כשהמהגרים המוסלמים שבקרבה מרימים את ראשם ונהנים מתמיכה של מדינות מוסלמיות. אסור לעולם המערבי, לשלול בשם הדמוקרטיה וחופש הביטוי את ההגבלות על הגירה לתחומם. המהגרים מחפשים מקומות אטרקטיבים. לכן אירופה הופכת למוסלמית יותר ואילו מדינות ערב לא הופכות לאירופאיות יותר משום שאינן אטרקטיביות למהגרים. אולי יש לעודד עמדות ימניות לאומניות שקוראות להגביל כניסת מהגרים למדינות המערביות, כדי שאלו לא "יכבשו" אותן מבחינה מנטלית. כבר היום, אירופה מפחדת להתעסק עם המוסלמים ואם לא תוגבל ההגירה, המצב רק יחמיר. צריך להיות לאומניים יותר ולהגביל את ההגירה, כדי להציל את העולם המערבי מכיבוש בידי האיסלאם. ישראל יודעת טוב מאוד, מדוע אינה מעודדת את זכות השיבה הפלסטינאית לשטחים ישראלים. כדאי לעולם ללמוד את הלקח המר שנחלה ישראל, בעת חתימה על ההסכמים שהכירו בפלסטינים ולא להתיר הגירה לשטחם. אחרת, גם הם יצטרכו לברוח מארצם ולהתיר את מולדתם בידי האיסלאם. כדאי להגביל את ההגירה ולעודד את הלאומים השונים להישאר בארץ מולדתם. זאת כדי להגן על העולם.

EastGirl83

New member
זה בדיוק מה שאומרים לאחרונה

ההגירה של המוסלמים היא התחלתה של הקמת אמפריה מוסלמית, כתחליף לאמפריה העות'מאנית. ההבדל היחיד בין אז להיום, הוא שפעם השתמשו בכיבושים ומלחמות והאמא של הסיבות - מלחמת ג'יהאד, אבל כיום, בתקופה שהמודרניזציה משתלבת בחיי היום יום כמעט (אבל כמעט ולא בכולם...) בכל התרבויות... אז ההגירה היא כאמצעי לכיבוש... כמובן שרק בדיעבד אנשים מהציבור הרחב ישימו לב לכך..

אני מסכימה איתך, אך לא לגמרי

כפי שכתבת, הגירה לכשעצמה אינה דבר רע עבור מדינה. בזכות ההגירה מתאפשרות נקודות מבט חדשות על האנושות, התפתחות בכיוונים שעד כה לא היו מוכרים, תרומות תרבותיות וכלכליות. עד כאן אני לא מחדשת דבר. אני חושבת שעיקר הבעיה טמון בכך שקיימות קבוצות מהגרים שמגיעות למדינת היעד ובמקום להסתגל למקום החדש, להטמיע את מנהגי התושבים המקומיים, ולהיטמע בחברה, מקימים לעצמם מעין מושבות מנותקות במקומות שאליהם הם היגרו. דוגמא אחת שתבהיר את כוונתי יכולה להיות המהגרים המבוגרים שהגיעו מברה"מ לשעבר לישראל והקימו לעצמם תאים חברתיים משל עצמם, המאפשרים להם להתקיים ולחיות במדינה מבלי שיצטרכו כלל להשקיע מאמץ בכל הכרוך בהסתגלות לחיים בישראל, על כל המשתמע מכך. המדינה מאידך, עושה הכל על מנת לסייע למהגרים ומעמידה לרשותם נציגים במשרדי הממשלה השונים ובמוסדות הציבוריים שדוברים את שפתם. דבר זה למשל, למיטב ידיעתי לא קיים בהולנד, שם אני מתגוררת עתה. התאים החברתיים שהזכרתי קיימים גם כאן בדמות המהגרים המוסלמים. כאן זה אף יותר בולט לעין בגלל הסממנים החיצוניים. עם זאת, מוסדות הציבור אינם מעמידים לרשות המהגרים נציגים שדוברים את שפותיהם השונות (במקרה הצורך קיים שירות תרגום מוסדר - כאן זה נקרא Tolk), ואם מי מאיתנו, ואני כוללת כאן גם את עצמי, כי גם אני מהגרת אחרי הכל, נזקק לשירות, השירות ניתן אך ורק בשפה המקומית (הרבה מאוד הולנדים גם לא דוברים אנגלית). יתר על כן, חשוב לציין שהתושבים המקומיים מצפים מהמהגרים ללמוד את השפה המקומית והרבה פעמים אף יושיטו עזרה בלימוד אם יש צורך. הכל הוא עניין של נכונות ופתיחות למקום ולקבלת התרבות הקיימת. הניסיון של קבוצות מהגרים מסויימות לשנות את הקיים ולגרום למקומיים לקבל על עצמם את הכלים והמנהגים של המהגרים הוא שיוצר את האנטגוניזם כלפי המהגרים ברמת המיקרו ומדיניות הגבלת הגירה ברמת המאקרו.

למעלה