הסכמי אוסלו

EverMan

New member
הסכמי אוסלו

מכיוון שמייסלפ טרח פה לציין בשירשור שמתחת לזה כרגע , שהסכמי אוסלו גרמו למאות פיגועים ... אני רוצה שתביאי לי דוגמא והוכחה בין הפיגועים להסכמי אוסלו , ומייד ! אני רוצה לראות למה "פושעי אוסלו לדין" ! אני רוצה להבין איך אתה מאשים את רבין בפיגועים היום ! הסכם אוסלו אם הוא היה ממשיך , אולי לא היה לנו בעיות היום , רוצים לצעוק על מישהו ?! תצעקו על ביבי שלא פעל כמו שצריך ודפק את אוסלו ! אל תצעקו בעיניים עיוורות מה שאומרים לכם , כי אוסלו לא היה גרוע , והוא לא גרם לפיגועים היום. זה ששמעתם איפשהו שזה מה שגרם לזה , זה מה ששמעתם בחדשות , ובכן , אל תמהרו להאמין לתקשורת כל כך מהר.

m y s e l f

New member
פשוט מאוד:

בהסכם אוסלו ישנו סעיף שקובע כי מדינת ישראל משלמת כמות מסויימת של כסף ונשק לרשות הפלסטינית מדיי שנה. עם הנשק אתה יודע מה הם עושים, ועם הכסף הם מממנים עוד נשק וחגורות נפץ, ההוכחות על שולחנו של ערפאת. אפשר להבין איך ביבי קשור? כשביבי נבחר לראשות הממשלה, הסכם אוסלו היה כל כך "דפוק" כבר, שאפילו ביבי לא היה יכול לדפוק אותו יותר.

EverMan

New member
טעות בידך

הסכם אוסלו קבע שישראל תאמן את המשטרה הפלשתינאית כדי שתוכל למנוע טרור , זה שהיא לא עשתה את זה זאת טעות של ההנהגה שלהם ולא של אוסלו א. ב.הנשק הוא כסף שאמור ללכת לביטוח הלאומי שלהם ולא יותר , זהו כסף שאמור היה ללכת לתושבים , אך שוב , זאת ההנהגה שלהם ש´דפקה´ אותם. ביבי שבמהלך כל כהונת רבין ופרס צעק על זה שאוסלו זה סוף ישראל וזה פוגע במדינה , רק עלה לשלטון וחתם על הסכם חברון ללא שום סיבה נראית לעין , וביצע את הסכם וואי שכל דבר שהיה באוסלו שאפשר לישראל לבצע סגרים (שלפחות את זה הוא לא ביטל) או להיכנס לרשות ולקחת את הנשק ביטל. ברגע שאתה רואה אדם , שהאידיאולוגיה שלו אומרת לא לעשות מו"מ ובשניה שהוא עולה לשלטון הוא מבצע מו"מ אז אתה צוחק עליו , מחזיק פרח ביד אחת ורובה ביד שניה , כי אתה רואה שהוא בן אדם שאתה יכול לצחוק עליו ולבצע בו מה שאתה רוצה.

m y s e l f

New member
אז נכון

שהכל לא היה צריך לקרות, שההנהגה שלהם לא הייתה אמורה לדפוק אותם, ונכון שהכסף היה אמור ללכת לביטוח הלאומי, ונכון שהמשטרה הפלשתינאית הייתה אמורה למנוע טרור, והכל היה יכול להיות טוב ויפה, אבל זה לא קרה!! ההנהגה שלהם כן דפקה אותם, והכסף כן הלך לטרור, והמשטרה הפלשתינאים במקום למנוע טרור יצרה אותו. לא היתה שום דרך לחזות כל כך הרבה שקרים אצל הפלשתינים מנקודת מבטו של רבין, לכן אני לא מאשים אותו כי הסכם אוסלו היה אחלה הסכם בימים ההם. אבל מכיוון שהפלשתינים שיקרו בכל זאת, אותו הסכם שהיה אמור להיות לכאורה הסכם שלום הפך להסכם טרור ורצח של חפים מפשע. שיהיה ברור - אני מאשים את הפלשתינים בהפרת ההסכם, אני לא מאשים את רבין בחתימתו, את זה אתה אמרת. והטעויות של ביבי אכן פגעו מאוד במדינת ישראל וחבל שהוא פעל לפי מניעים אישיים.

EverMan

New member
לא הכנסתי לך מילים לפה

אתה לא מאשים את רבין ישירות אבל המדבקה שמשוטטת בארץ : פושעי אוסלו לדין כן מאשימה אותו. הדבר היחיד שקרה זה שההנהגה היא מושחטת , אלמלא ההנהגה שם הייתה בוחרת ללכת לטרור (דבר שקרה בתקופת ביבי) אז אולי היינו במצב של שלום עכשיו .. אי אפשר לדעת .. אם לברק היה יותר עמוד שידרה וביבי היה פחות עסקן עסקני וחסר כל אידיאולוגיה ... אז אולי ...

m y s e l f

New member
הבעייה היא לא ההנהגה,

אלא התומכים העוורים שלה. ברשות הפלשתינית יש מעל 4 ארגוני טרור שפועלים כרגע, וזה מפחיד שכל ארגון כזה מונה כמה אלפי פלשתינים או אפילו עשרות אלפי פלשתינים, שכוווולם תומכי-טרור. ואתה דרשת ממני הסבר לסטיקר הזה, מבלי לברר אם אני תומך בו או לא, חבל כי אני לא.

EverMan

New member
תומר (אני יודע את שמך סוף סוף)

מאיפה הבאת את הסטטיסטיקות הללו ? יש בכל ארגון טרור כ1000 איש בקירוב .. ולא אמרתי שאתה תומך בו .. אמרתי שהוא קיים ...

yariv~2

New member
חוש הביקורת שלנו, של הישראלים.

עובר כל גבול... אנו מאשימים את רבין, את פרס, את ביבי, את ברק... והעיקר לא להאשים את האנשים הראויים לכך.. הרי ידוע לכולנו שערפאת תיכנן את האינתיפדה לפרטיה(מהרגע הראשון של הסכם אוסלו).. הרי ידוע לנו שהוא במו ידיו חתם על מסמכים לשליחת מתאבדים.. הרי ידוע לנו שהוא נתן יד חופשית לכל ארגוני הטרור לעשות כרצונם.. הרי ידוע לנו שהמשטרה הפלשתינאים ארגנה חלק נרחב מארועי התופת.. ואנו? אנו יהודים טובים, טובים מאד אפילו. מאשימים את עצמנו.. הרי לנו אסור לטעות, על כל טעות אנו אמורים לחטוף כמה הרוגים.. וכשהצד השני טועה? אז מה? כולנו בני אדם.. מותר לטעות מדי פעם.

guypele

New member
יריב, מה מקור האינפורמציה...

שלך לקביעת העובדה שעראפאת תכנן את האינתיפאדה לפרטיה מהרגע הראשון להסכם אוסלו? שמא זו הנחה או השערה, ואם כן, על מה היא מתבססת?

yariv~2

New member
זו הגזמה חסרת בסיס ממשי.

רק להמחשת הטקסט.. אומנם הוא לא תכנן את האינתיפאדה לפרטיה מיומו הראשון של הסכם אוסלו. אך הוא חיכה בקוצר רוח ליום שבו היא תפתח.. ואת זה אני מבסס על מס´ דברים. א. כחצי שנה לאחר חתימת ההסכם ערפאת אמר שהוא לא יחזיק יותר משנים ספורות. ב. דבריו הידועים של פייסל חוסייני. שאמר כי הסכם אוסלו הוא רק אחד השלבים בדרך להרס הציונות. (קרי, הרס מדינת ישראל) ג. ההסתה ברשות שרק הוגברה. ד. אי ביטול האמנה הפלשתינאית. ה. סירוב ערפאת להסיר את בגדי הגנרל.. (שזה אומר שנותרה בו התקווה לנצח את מדינת ישראל בכח) ו. גדילת כוחות המשטרה הפלשתינאית מעל ומעבר למצופה, וכן יבוא נשק זר למרות כל ההסכמים. ז. משחקיו של ערפאת עם מדינת ישראל בקשר לעצירת מבוקשים. ("שו" מוחמד דף?) ועוד.. ועוד.. יכלה הנייר מלפרט. (למרות שזה מספיק משכנע. לא?)

שמאלני

New member
ענבר אתה צודק 100%...

ביבי אשם בהסכמי אוסלו,אם ביבי היה ממשיך את דרכו של רבין ז"ל כיום לא היינו בתקופה כל כך קשה. הרי דבר גורר דבר,אם המצב הבטחוני לא היה על הפנים אז היו באים אנשי עסקים ומשקיעים בארץ ואז היו לאנשים מקומות עבודה ולא היינו באבטלה כל כך עמוקה. וכשיש עבודה ואין מיתון המצב בארץ היה משתפר לאנשים היה שמחה בלב,הם לא היו מדוכאים בגלל המצב הבטחוני והכלכלי. ומשום שיש שמחה בלב לאנשים הקרע בעם לא היה בולט כמו היום,ולא היו כל כך הרבה הפגנות כמו שהיה לנו לפני כמה שבועות,"הפגנת הנכים". אני חושב ולא רק אני חושב ככה,עוד מלא אנשים חושבים כמוני. שאם ביבי היה ממשיך את דרכו של רבין ז"ל והוא לא היה תוקע מעצורים בהסכמי השלום כמו שהוא עשה,מצבנו היום בארץ היה מצוין ולא היינו תקועים בבוץ שאנחנו תקועים בו היום.

אני לא רוצה להיכנס לוויכוח הזה

ורוצה רק להגיד דבר אחד לכולם- לא בוכים על חלב שנשפך, ולא בוכים על דם שנשפך (כמובן שבוכים, הכוונה שלי היא שאי אפשר רק להתרכז בזה), המטרה היא למנוע שעוד דם יישפך. ההאשמות האלה, רבין אשם, פרס אשם, ביבי אשם, קלינטון אשם, המתנחלים אשמים, זה לא חשוב ולא רלוונטי ולא ישנה כלום. אז יופי, צד אחד יוכיח שהשני אשם, ומה קיבלנו? עצרנו את הטרור? סיימנו את המלחמה? אנחנו צריכים לחשוב מה עושים הלאה, לא מה עשינו בעבר.

אוי, טעות של יותר מדי דגלים

בכל מקרה, מה שאמרתי זה שלא בוכים על חלב שנשפך, ושצריך לחפש פתרונות חדשים, לא להתעסק בלהאשים אחד את השני. מה זה משנה מי אשם, רבין, ביבי, קלינטון או ג. יפית? חשוב יותר שנתעסק במה לעשות ולא במה שנעשה.
רק אחד הפעם

TheHock

New member
אין כזה דבר יותר מדי דגלים.

אני מאמין כי עלינו להניף את הגדל בכל מצב ובכל מקום (גם מסך המחשב) כמה שניתן....

cooliush

New member
פושעי אוסלו לדין!

אין שום קשר בין ביבי לבין אוסלו. זה ממש מוזר שמאשימים את הימין כל פעם שדווקא השמאל טועה. מי שחתם על אוסלו עשה את טעות חייו! אוסלו דפק את המדינה, לא ביבי. פושעי אוסלו אכן מוזמנים לדין, על כך שנתנו רובים למרצחים הנוראיים האלו, על כך שמימנו להם רובים וחומר נפץ. למה בקושי משלמים ביטוח לאומי ליהודים תושבי מדינת ישראל שנרצחו בדם קר?! מי שהמציא את רעיון הביטוח הלאומי למתאבדים ממש הרס לנו את המדינה ודפק אותה עד תהום, הגענו למצב כזה שכבר אי אפשר לתקן את זה!

איזו צביעות...

די כבר עם המנהג המטומטם הזה של להאשים את השמאל בהכל. רגע, השמאל חתם על הסכם קמפ דייויד ב-78? לא, זה היה בגין ז"ל. אבל אי אפשר להאשים לגמרי את הימין, למה? כי בממשלה ההיא ישב גם משה דיין. עד מתי תבינו שאי אפשר להאשים את השמאל או את הימין בכל המצב? הטעויות (אם אכן היו טעויות, זה נתון לוויכוח)היו של כולם כאחד. די לפלג את העם, זה הדבר האחרון שצריך עכשיו. ואגב, מה זה "פושעי אוסלו לדין" ממשלת רבין ז"ל נבחרה בצורה דמוקרטית למהדרין, רוב רובו של העם תמך בה ובדרכה, אז את מי תעמיד לדין, יותר מחמישים אחוז מאזרחי המדינה? זה ממש טמטום.

הרדופית

New member
אדון אדון ולכולם

ממשלת רבין העמדה לדין וגם הורשעה וגם קיבללה גזר גין. זה היה ב4 בנובמבר 1995. מאז ממשלות מימין ומשמאל לא שיפרו את המצב. צריך להפסיק לחפש אשמים כדבריך והפתרון המיידי הוא הפרדות חד צדדית הפלשתינאים עם גבולות ברי הגנה ומען מדינה יהודית דמוקרטית עם רוב יהודי.

למעלה