הסכמים משפטיים באנגלית ובעברית להגנה על אתר.

שיווקי

New member
הסכמים משפטיים באנגלית ובעברית להגנה על אתר.

... כן כמה שאלות:
1. אני מחפש license agreement חינמי או בתשלום כדי שאוכל לשים באתר.
אני רוצה לחפש ממאגר טוב (בעברית / אנגלית וכן אם יש בתרגום לשפות שונות).

למשל - אין האתר אחראי על כל מידע שגוי שהוקלד באתר, לרבות תשלומים, תמונות, מידע אישי.

2. אני מחפש טופסולוגיה לניסוח הסבר לקוני באתר (האם יש עיצוב לכך?).

3. מה החוקיות של תמונות שנרכשות מאתרים באינטרנט (אתר יכול להתחזות כבעל התמונות, ולמכור בכסף, ולטעון בבעלות או בחינמיות על התמונה, כשלמעשה התמונה בעלת זכויות יוצרים - מה עושים במקרה זה?)

תודה.

ניסיון לענות

1.
א. לא הבנתי מה השאלה.
ב. licence agreement בעברית הסכם רשיון, הוא מונח מתחום הרישוי ליצירות, לרוב מדובר על תוכנות והוא מסמך המנוסח על ידי בעלי הזכויות ביצירה (למשל תוכנה) המסדירת את התנאים בהם הוא מעניק רשיון למשתמשים ביצירה. אין לי מושג מה הרלוונטיות לאתר שלךך.

2. לא הבנתי את השאלה, או שיש שגיאות הקלדה או שהניסוח לא ברור, התוצאה היא אותה תוצאה, איני יכול להתייחס למה שאני לא מבין.

3. כאן ניסוח די מטעה, אך אני יכול להבין את כוונת. שאלתך היא איך אפשר להתגונן במקרה שרכשת רשיון לשימוש בצילום ובדיעבד אתה מקבל תביעה על הפרת זכויות יוצרים לגבי אותו הצילום, מאדם שטוען שהוא בעל הזכויות ולכאורה אין לו קשר לאתר ממנו רכשת את הרשיון.
התשובה היא שקודם כל צריך להיזהר מאד, לפקוח את העיניים ולבדוק ממי רוכשים, לא לרכוש מאתרים שבהם בעלי שםצ המתחם של האתר מוסתר או שהאתר מעורר חשדות. מעבר לכך, זה יכול לקרות לכל אחד כי האינטרנט מלאה ברמאים ובמלכודות למיניהן. אם רוכשים, צריך לשמור תעוד ממנו עולה בדיוק מאיפה רכשת, מה בדיוק רכשת (זיהוי הצילום) מה הפעולות שניתן לך רשיון לבצע (למש, כל שימוש שאינו מסחרי, או למשל, הדפסה על אריזות של מוצרים אך לא על שלטי חוצות, או גם וגם, וכד') ואם היה לך מזל רע וקיבלת על זה תביעה, לעמוד על כך שהתובע יוכיח את זכותו ביצירה, ובנוסף לטעון את הגנת המפר התמים. אם הגנת המפר התמים תתקבל, יהיה עלייך אמנם להסיר את העותק מהאתר שלך או מהמוצר שלך, אבל לא תחוייב בפיצויים לבעלי הזכויות. זה כמובן על קצה המזלג, לפעמים יש מצבים יותר מורכבים.

שיווקי

New member
תודה

לגבי 2 - או קיי. אני סתם ערבבתי מילים לא קשורות.

מה שאני מחפש זה מעין טפסים משפטיים מוכנים, שבסך הכל צריך לשנות קצת פרטים מזהים, כגון שם וכו'.
זה משהו שמופיע באתר -
נקרא end user license agreement.

לגבי 3 - תודה, הבנת אותי נכון. אני תמיד אשמור תיעוד + צילומי מסך על התשלומים (+ whois, במידה ויש).

נראה שאין מה לעשות, וקצת קשה להבין מהו אתר אמין ומהו אתר לא אמין (האם יש רשימה באינטרנט שחושפת אמינות אתרים, או שיש איזה תקן מסויים, כמו paypal verified, אך לתמונות, שאני יכול להסתמך עליו. כמו אקו"מ בינלאומי לתמונות).
אני בדרך כלל מתעסק עם חברות בחו"ל, ואם תהיה בעיה - איך אני אחפש את האנשים, כשאחד נמצא בהונולולו ...

רק חלילה, שלא יווצר מצב:
1. אני משלם.
2. האתר באמת לא אמין והתמונות שמכר לי מוגנות ע"י זכויות יוצרים.
3. האתר נסגר.
4. אי אפשר לדעת מי יוצר את האתר (אגב, ב-whois ניתן לבקש חיסיון במידה והאתר הוא בינלאומי).

תודה.
(לא חייב לענות על סעיף 3 שוב - זה רק הגיגים שרציתי לשתף).

כפי שציינתי קודם end user license agreement או בעברית הסכם רשיון משתמש קצה הוא מסמך שמנוסח על ידי בעלים של יצירה, למשל תוכנה על מנת להסדיר את היחסים עם משתמשי הקצה.
אמנם אתר הוא יצירה מורכבת שכוללת גם תוכנה, אך השימוש שנעשה באתר אינטרנט, לרוב לא שימוש שיוחד לבעל זכויות היוצרים (כגון העתקה, תרגום, יצירות נגזרות, מכירת עותקים, העמדה לרשות הציבור וכד') של האתר.
היחסים בין בעל אתר4 אינטרנט לבין הגולשים מוסדרים לרוב על ידי מסמך שנקרא terms of service ובעברית נקרא לרוב תנאיי שימוש או תקנון או תקנון שימוש.
כמובן אתה יכול לחפש גם בחינם וגם בכסף, וכמובן שחבל על הזמן שלך, כי אין לך את הידע ואת הניסיון כדי לבחון את התאמת אותו מסמך למאפיינים הספציפיים של האתר שלך, לעולם לא תדע אם הוא מכסה אותך ונותן לך את מיתב ההגנה, וגם לא שום אחריות בגינו (או אם אתה קונה אולי יש איזו אחריות, צריך לבדוק זאת פרטנית מי נותן את האחריות ומה היא כוללת בדיוק.
מי שרוצה תקנון מותאם שנותן לו מיטב ההגנה, יתכבד ויפנה לעו"ד מקצועי ומנוסה, יסביר לו ויראה לו על מה מדובר ויקבל תקנון מחוייט לפי הצרכים שלו ועם אחריות מקצועית.
בינתיים הרוב כנראה ימשיך לזלזל במקצוע עריכת הדין, ימשיך להשתמש בתקנונים "תוצרת עצמית" או בניסוחים של אנשים חסרי ידע ומקצועיות, או ימצאו כל מיני תבניות ויחשבו שהם הם המוצר המוגמר. כל אחד מסוגל לראות ששלד של בניין הוא לא בית מגורים, במסמך משפטי כנראה זה לא בולט לעין, או שפשוט יעתיק תקנון מאתר אחר ובכך יסתכן גם בתביעת זכויות יוצרים וגם בזה שהתקנון לא נותן הגנה. העיקר לחסוך כמה דולרים. באותה רוח אפשר גם להתחיל לעשות לבד את הדוחות למס הכנסה, למה לבזבז כסף על רואי חשבון, ולהחליט לבד מאיזו מחלה סובלים ומה הטיפול הראוי,
כשתהיה תביעה כבר ירוצו לעורכי דין וישלמו פי 10, אבל לא נורא, כי לא כל אחד מקבל תביעה, אז אפשר לסמוך על המזל שהכל יהיה בסדר.

שיווקי

New member
אתה צודק ב-100 אחוז.

כל עבודה מכבדת את בעליה.

אני עובד עם עורכת דין בתחום,
אני לא יודע כמה זה עולה, ולפי הצעתך אני אנסה לבחון כמה הצעות מחיר בתחום - זה באמת עניין שראוי למחשבה.
(הכנסה פר משתמש לאתר שלי זה בממוצע 100$, כך שתביעות זה רק עבור refund באותה עלות פחות או יותר. אם עלות של עו"ד זה הרבה מעבר לכך, זה קצת סיפור. נראה כמה כניסות, אם בכלל).

כרגע, הכל באוויר - אין אתר, ואין הכנסות.
אני יכול להתחיל עם משהו קטן, אישי, וגם ניסחתי לא מעט, עם הרקע הדל במשפטים.

תודה.

לא הבנתי מה הקשר

של האימרה "כל עבודה מכבדת את בעליה" למה שניסיתי להביר לך.
הנושא שעמד במרכז הדיון הוא כמובן, מהם הצרכים והסיכונים שלך כיזם/מקים עסק ומהם הפתרונות לאותם צרכים וסיכונים. איך הגעת מכאן לעבודה מכבדת, באמת שנשגב מבינתי.

נושא הערכת הסיכונים הוא נושא מורכב. סיכון זה לא רק שווי כל תביעה.

אתר קטן ואין הכנסות

רציתי להעיר דבר מה נוסף על דורון.
שים לב שתנאי שימוש נכונים וטובים לא צריכים להמדד מול ההכנסות הצפויות מהאתר אלא מול הנזק שמקרה של תביעה עלול לגרום לך.
העלויות:
1. סכום התביעה עצמו.
2. עלות ייצוג משפטי בבית משפט.
3. עלות אובדן זמן ניהולי, פגיעה בעסקים ואבדן הזדמנויות.

זה המדד של הסיכון מולו צריכה להמדד עלות תנאי השימוש.
כמו כן, מנסיון רב, תנאים שהם "דוגמא מהאינטרנט" לעולם לא יכסו אותך בצורה טובה. כלומר, אתה תסבור שאתה מוגן כיוון שאין לך הבנה משפטית. סביר להניח שגם תייצג את עצמך בהליך כי עורך דין רוצה כסף ואתה תהיה משוכנע שחבל על הכסף כי יש לך תנאי שימוש (...) ולבסוף תפסיד סכום כפול ויותר ממה שהיו עולים לך תנאי השימוש.
אמנם אני משוחד. אלי מגיעים אלו שהסתבכו. אבל אני רואה את המצב הזה מדי יום.
שיהיה בהצלחה

שיווקי

New member
שכנעתם אותי.

עו"ד שאני עובד איתה עובדת בימים אלו על ניסוח מכתב שמתאים לפעילות שאני עושה באתר.

תודה, בכל אופן

למעלה