הסכם שיתוף פעולה

ש1234

New member
הסכם שיתוף פעולה

ברצוני לשתף פעולה עם חברה בקידום פרוייקטים. לחברה תקנון סטנדרטי ובו רשומות מטרותיה. ברצוני להשאיר לי את העצמאות לפעול בפרוייקטים בהם אבחר לפעול בנפרד מהחברה. - העלי לציין זאת בהסכם, או שגם אם אינני מציין זה מובן מאליו? - כיצד אוכל למנוע את טענת החברה שבכל פרוייקט בו אני מעורב הם זכאים ל- אחוזים מההכנסות? (אינני רוצה להגביל את עצמי לפרוייקטים מסוג מסויים, אבל גם החברה בשלב זה לא יודעת באיזה תחומים היא הולכת לפעול). - הכדאי לציין בהסכם שלאור שיתוף הפעולה אני מתחלקים באופן שלפיו כל כסף שתקבל החברה בגין מעורבותי, אקבל ממנו את האחוזים שמגיעים לי. - האם חייבים לתחום אופציה להכנס לשותפות בזמן, או שניתן להשאיר האופציה כבלתי מוגבלת בזמן? תודה ושב"ש

הסכם שיתוף פעולה

אם אתה רוצה לסייג את שיתוף הפעולה הדבר צריך להיות מצויין באופן מפורש בהסכם. אופן חלוקת הרווח בין הצדדים צריך להיות חלק מההסכם. לא חייבים לתחום את ההסכם בזמן. אני ממליצה בכל לב שלא להכנס להסכם כזה מבלי לקבל ייעוץ מעו"ד.

ש1234

New member
תודה פלורי, ולגבי סמכות החתימה

לחברה אין הסכם מייסדים, ברשם החברות מצויינים שני בעלי מניות (כשידוע לי שישנם שותפים נוספים בחברה שלא רשומים כבעלי מניות (שייתכן ורשומים כדירקטורים, טרם ראיתי מי מצויין כדירקטור בחברה)). ישנו נציג אחד שמנהל הפעילות בפועל. האם מספיקה בהסכם שיתוף הפעולה חתימת נציג החברה שמנהל פעילותה בפועל, האם חשוב שלפחות יחתמו על הסכם שיתוף הפעולה 2 בעלי המניות, או שכדאי להתעקש שיחתמו על הסכם שיתוף הפעולה כל הנציגים (גם אלו שלא רשומים כבעלי המניות אך אמורים בפועל להיות שותפים בחברה). תודה ושבוע טוב

חתימה על הסכם עם חברה בע"מ

צריך לדרוש העתק פרטיכל דירקטוריון המאשר את ההתקשרות וכן אישור המסמיך את החותם לחתום ולחייב את החברה, שניהם מאומתים ע"י עורך הדין של החברה.

ש1234

New member
החברה לא הסדירה פרטיכל דירקטוריון

ואין לה למיטב ידיעתי אישור המסמיך את הבחור שמנהל החברה בפועל ושעמו אני מנהל ההתקשרות לחתום ולחייבה. היות והלכה למעשה הבחור הוא זה שפועל בחברה ומנהלה בפועל, חשבתי לציין בהסכם כי לא הומצא לי כל פרטיכל ואישור, והנני חותם על ההסכם תוך הסתמכות על נתוני רשם החברות, על דברי הבחור כי הנו המוסמך לחתום על ההסכם בשם החברה ועל המצג שאותו אני רואה לאור התקשרותי עם החברה בפועל... חשוב לי להתחיל לשתף עם הברה פעולה ואיני רוצה לעכב זאת בשל פנייה לייעוץ משפטי בשלב זה. אני מתכוון בכל מקרה, על מה שלא אחתום, להעביר לעו"ד לאחר מכן, ובמידת הצורך לחתום הסכם מקיף יותר, תוך הסדרת כל מסמכי של החברה, זאת במידה ואכן אמשיך לפעול אתה באופן תדיר ומתמשך. הכדאי לציין בהסכם כי ברור לי שהסכם שיתוף הפעולה מסתמך על נתונים חלקיים שהוצגו בפני, ושאני זכאי לרשום הסדר מקיף/ מוסדר/ מדוייק יותר לנוכח כל הנתונים שאדע לנכון עת אתחיל לפעול עם החברה הלכה למעשה? שבוע טוב, אלון

ממש לא מומלץ

לפעול בדרך שציינת. אין לחתום על הסכם "חלקי" ולהעביר את ההסכם לעו"ד לאחר חתימתו ממש לא יעזור. ממש לא מומלץ לחתום על סמך מצגים של החותם כי הוא מוסמך להתקשר בהסכם. אני מבינה את הדחיפות שבעניין אך ממליצה, כדי לא להסתבך אח"כ בבעיות אינסופיות, שתפנה לייעוץ בטרם חתימת ההסכם.

שאלה זו מדגימה מה אי אפשר לענות

בפורום כזה. מאחר והסכמי שת"פ מצריכים פירוט מירבי של כל ההסכמות ואף נסיון "לצפות מראש" מצבים היפוטטיים, ראוי ורצוי כי תכין לעצמך מסמך ובו כל הענינים שברצונך לבהטיח שיהיו בחוזה ולפנות לקבלת יעוץ פרטני.

למעלה