הסכם קיבוצי

brigit

New member
הסכם קיבוצי

אני מנסה לאתר את ההסכם הקיבוצי וצו ההרחבה בענף החקלאות לעובדים בדרוג חודשי מנהלי שחל עד לחודש אוגוסט 98. יש שני הסכמים - אחד מספר 7008/83 ואחד 7019/99 - ואני לא יודעת מתי הם נכנסו לתוקף....

ה-שונית

New member
הסכמים קיבוציים

חייבים ברישום אצל שר העבודה או אצל מי שנתמנה על ידו לשם כך, וכל אדם רשאי לעיין בהם. אם תתקשרי למשרד העבודה והרווחה אני בטוחה שישמחו לעזור לך לאתר אותם.

לבריג´יט - כמה הערות מ"פסטרנק" ...

בספר "הסכמים קיבוציים" של פסטרנק, התנ"ך של ההסכמים הקיבוציים, נרשמו לגבי הנוסח המשולב של ההסכם הקיבוצי הכללי לעובדים בדירוג חודשי מינהלי בענף החקלאות - ההערות הבאות, שאני מקווה שיעזרו לך: "נוסח משולב ומתוקן (מספרו 7008/93) של ההסכם מיום 15.12.79 (מספרו בפנקס ההסכמים הקיבוציים 7006/80) והוא ניתן להלן כפי שעודכן בתעריפים מאפריל 1993 (מספרם 7027/93). ...השכר, התקן והתנאים הנלווים עודכנו ליום 1.4.97 בהסכם שנרשם בפנקס ההסכמים הקיבוציים לפי מס´ 7020/97. ההסכם עודכן בהתאם ליתקונים ושינויים שהוסכמו ביום 26.11.82 (מספרו 7033/83) בתחולה מיום 1.4.82 ... תקפו של ההסכם הוארך עד 31.3.88, בהסכם הקיבוצי הכללי שנחתם ביום 12.3.87 (מספרו 7019/88) ... ותוקן בהסכם 86/87 שתחולת סעיפיו מן ה-1.4.86, למעט הסעיפים שתחולתם נקוב בהם, וב-3 ההסכמים הקיבוציים מיום 6.2.89 - בדבר הגדלת ההפרשות לפנסית יסוד, בדבר ותק מקסימלי ובדבר שעות עבודה שבועיות (שמספרם 7019/89). בהסדר הכולל במשק לשנים 88/90 ... הוארך תוקף ההסכם עד ליום 31.3.90.". --------------- כל מה שמצוטט למעלה - מצוטט מההקדמה להסכם הקיבוצי. בגוף ההסכם יש הערות של "פסטרנק" על תחולת סעיפים מסויימים, מאיזה הסכם הם לקוחים והאם הוארך תוקפם. בסך הכל, זה נראה לי כל כך מסובך, שתוכלי לטעון מה שתרצי, הצד השני ממילא לא ימצא את ידיו ואת רגליו (אלא אם מדובר בצד שני הנעזר בעסקן הסתדרותי מהזקנים שזוכרים הכל). בהצלחה.

shaio

New member
תן לי פסטרנק עם חרדל ומיונז

ושאלה אקטואלית: בזמן האחרון מתחבט משרד העבודה והרווחה האם לרשום או לא את ההסכם בין ההסתדרות הלאומית לבין חברות כוח האדם. הוגשה התנגדות לרישום מטעם ההסתדרות הכללית. מדוע כולם כל כך משקיעים בזה זמן ומאמץ, לאור העובדה ש-(1) תוקפו של ההסכם אינו תלוי ברישום, אלא בכך שהוא "הוגש לרישום" (כאמור בתחילתו של חוק הסכמים קיבוציים); ו-(2) ממילא ההסכם החדש שחתמו המעסיקים מבטל אותו ??

ואני זה שאמור להסביר אותם?

אני לא יודע למה ההתחבטויות שם. אני מעריך שמדובר בשני עניינים: אחד - ענין של פרסטיז´ה פוליטית. השני - ענין מהותי יותר - האם ההסתדרות הלאומית נחשבת הארגון היציג.

אוי התמימות....

האם באמת אתה חושב שההסתדרות (הכללית או הלאומית) נלחמת בגלל טובת העובד? נסיבה האמיתית היא חששה של ההסתדרות החדשה - ישנה ממעבר עובדים להסתדרות הישנה - חדשה ולהיפך. מעבר כזה, גורר אחריו כספים המתקבלים כדמי חבר, ובעקבות כך, מקור לתשלום משכורות...המממ...מעניינות.

shaio

New member
ידוע, כמובן, ואעפ"כ

אם אין לדיון שום נפקות משפטית... הרשות פטורה מלקיים אותו... כאן חשבתי שההסכם טעון רישום, כי לרשם אין סמכות לקבוע שהארגון אינו יציג. אלא שעכשיו ראיתי שבתקנות הסכמים קיבוציים (רישום), מחוקק המשנה מנכס לממונה על יחסי העבודה איזו סמכות מעין שיפוטית בעניין הזה, ומכאן כנראה מקור ההתחבטות....

אין חיה כזאת....

מיום שיצתה בת קול ואמרה: "הכל שפיט", לא ייתכן דיון שלא תהיה לו נפקות משפטית. האין זאת?

אההה....

אבל עד כמה שידיעתי מגעת, ביהמ"ש יקבע שאין לו סמכות רק בעניין שהוא לא רוצה לעסוק בו

shaio

New member
אם בבג"צ עסקינן, אז נראה שכן

ועדיין אגב ישנה "אי-שפיטות מוסדית", שבה ברק כן הכיר. אבל השאלה המקורית נסבה על סמכות מנהלית ולא שיפוטית.

למעלה