הסכם עבודה

soundTeam

New member
הסכם עבודה

אני בונה אתרים במקצועי. לפני כחודש וחצי חתמתי על הסכם עבודה עם לקוח לבניית אתר בחוזה צויין שזמן אספקת העבודה יהיה כ-60 יום מתאריך החתימה, סעיף אחר אומר שעל הלקוח להעביר לי את כל החומר הנדרש לביצוע העבודה עד 7 ימים מתאריך החתימה ואם לא, זמן אספקת העבודה יתעכב. כאמור החוזה נחתם לפני חודש וחצי, ועדיין לא קיבלתי ממנו שום דבר. 1. האם לפי הסעיפים שציינתי ההתקשרות בינינו מסתיימת כעבור 60 יום או שההסכם יגרר לנצח בגלל הסעיף שמדבר על "עיכוב" בזמן הספקת העבודה? 2. צורף לחוזה פירוט של העבודה, חלק מתהליך הבנייה כבר נעשה והוא בעצם בניית התשתית כגון: בנייה ותכנון של מסד הנתונים, כתיבת קוד מסגרת וכו'. האם בתום 60 יום במידה ולא אקבל ממנו חומר להמשך, אני רשאי לתבוע את התשלום שבהסכם לפחות על החלק שכבר נעשה, או שההסכם הוא לכלל הפירוט?

תשובות

אם על פי ההסכם היה עליו להעביר בתוך 7 ימים ובחלוף חודש וחצי טרם העביר החומר, ובהנחה שפנית אליו מספר פעמים (רצוי בכתב) לזרז אותו שיעביר החומר, הרי שהלקוח הפר את ההסכם ואתה רשאי להודיע לו (מכתב רשום) על ביטול ההסכם אם לא יעמוד בחיובו בתוך, נניח, 7 ימים ולדרוש תשלום בגין עבודתך עד עכשיו (בהנחה שלא המשכת לעבוד כשהבנת שיש בעיה).

soundTeam

New member
קודם כל תודה על התשובות

אני אכן בקשר עם הלקוח אמנם לא בכתב אלא במסרים אבל קשר רציף עד יומיומי. הוא מאשים בכך את המעצב שלא מספק לו את החומר הנדרש. בקשר להמשך העבודה - השאלה אם יש הבדל בין "עיכוב בזמן האספקה" לבין הפרת הסכם בסעיף שמדבר על 7 ימים מצויין שבמידה ולא יתקבל חומר תוך שבעה ימים זה יגרור עיכוב זה מספיק כדי להפר חוזה?

בעיני זה לא סביר

שאם הוא יתן לך את החומר בעוד שנתיים תיאלץ אז לבצע את חלקך לפי התנאים בהסכם הזה. כל דבר נמדד גם תחת שאלת הסבירות ואם מישהו היה צריך לתת משהו תוך 7 ימים ולא נתן זאת גם לא לאחר חודשיים הרי שיש עילה לביטול ההסכם (כמובן אם זה מה שאתה רוצה) או לשינוי תנאיו.

טלי 1231

New member
זה יותר מלא סביר

כאשר הקביעה שהעבודה תתבצע בתוך 60 יום נועד להבטיח למזמין העבודה את מועד קבלת השירות, אבל לא פחות מכך יש גם הסתמכות שלך, כנותן השירות, שהעבודה תתבצע בתוך התקופה הזו (וזה למשל משפיע על היכולת שלך לקבל עבודות אחרות וכו'), לפיכך, אי מסירת החומר לאחר מחצית התקופה היא בהחלט הפרה יסודית של ההסכם. השאלה האם לבטל את ההסכם (ולדרוש תשלום עבור העבודה שכבר בוצעה ועלויות אגביות) תלויה בנכונותך לבצע את העבודה בשלב זה. בכל מקרה, אני סבורה שכדאי בשלב זה להעביר לפחות מסמך אחד בכתב למזמין שעשוי להוות ראייה חשובה בעתיד. * האמור לעיל אינו תחליף לייעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.

soundTeam

New member
הוצאות תביעה

שלתי ללקוח מכתב בדואר רשום יש לי חשד שהוא מצא מתכנת אחר אחרי שחתם איתי על החוזה והוא לא מתכוון לכבד אותו, ואני חושב שגם לא יסכים להגיע להסדר. האם במקרה שאני אתבע את התשלום בבית משפט אני אוכל לתבוע גם את הוצאות התביעה? ומה הסכוי שיפסקו לטובתי הוצאות תביעה?

soundTeam

New member
האם אני צריך

לציין את הסכומים האלה לתביעה כלומר לתבוע אותם במפורש?

למעלה