הסכם סודיות

bnayal

New member
הסכם סודיות

שלום לכולם, אני נער בן 17 שעובד בתחום בניית אתרי אינטרנט ולאחרונה התבקשתי לחתום על הסכם סודיות (מצורף כקובץ). נתתי לאמא שלי לעבור על ההסכם והיא אמרה לי שהיא לא רוצה שאני אחתום על הסכם כזה משום ש: 1) בהסכם מוזכר שאסור לי להעביר ידע שקיבלתי כחלק מהעבודה בחברה הזאת. אבל ידע זה דבר שעובר איתי בכל מקרה. 2) אין הסכם עבודה בינינו - אני חותם לו עכשיו שאני מתחייב לא להעביר מידע וידע ולא להתחרות בו למשך שלוש שנים אבל יכול להיות שלא יוצא לי כלום מהקשר איתו וסתם חתמתי לו על ההסכם הזה. 3) אסור לי להתחרות בכל עיסוקי החברה, אבל לא מוזכר מה הם עיסוקי החברה. 4) בעוד כשנה אני מתגייש לצבא ונניח שאני מתקבל ליחידת מחשבים ומתבקש לבצע לצבא משהו שדומה לעיסוקי החברה - אני בבעיה? אשמח לשמוע לדעתכם. האם לחתום על הסכם כזה? לא לחתום על הסכם כזה? ערב טוב, בניה

הדרישה לחתום על הסכם סודיות

היא לגיטימית אבל ככל הנראה יש צורך "לרכך" ולהבהיר את הנוסח. מאחר ואיני קוראת או נותנת יעוץ פרטני בעניין הסכמים בפורום, זה כל מה שאני יכולה להשיב לך.

שיר ורד

New member
פרק 2 בהסכם הסודיות איננו חוקי

והוא סותר את חוק יסוד חופש העיסוק. משמעות הדבר, שאם אתה מקים עסק מתחרה, אך אינך מפר את פרקים 1 או 3 להסכם, גם אם יתבעו אותך ,רוב הסכויים שלא יזכו בתביעה.

למעלה