....הסכם ממון

clipsa

New member
....הסכם ממון

בשעה טובה אנחנו מתחתנים... הוא גרוש +2 ואני רווקה בלי. ואנחנו הולכים לעשות הסכם ממון. ברשותו בית וברשותי רק מכונית. מבחינתו במידה ונתגרש, כל מה שכל אחד הביא לפני הנישואין ישאר ברשותו,ללא חלוקה. והשאלה שלי היא: האם אין שום משמעות להיותנו מנהלים משק בית משותף,כאשר אני משקיעה בבית ובשמירה על נקיונו וטיפוחו ? כיצד ניתן לכמת את ההשקעה הטיפוחית אם ברגש,בניקיון, ובדברים שנשקיע יחד, כמו החלפת המטבח וכד? אני שואלת שאלות אלה כיון שידוע לי שבמקרה של גירושין ללא הסכם ממון מתחלק הרכוש חצי בחצי מתוך הנחה שהאשה עזרה לצבירת הרכוש אם בדרך כספית ואם בדרך תומכת. ברור לי ששאלתי יכלה להשתמע כאחת שכוונותיה אינן טהורות,ויחד עם זאת חשוב לי לשמוע דעותיכם בנושא. הסכם ממון בא להגן על בעל הממון, ואולם,כיצד יגן על עצמו הצד השני..?

afi fon

New member
ראשית ../images/Emo49.gif

מעולה שאתם עושים הסכם ממון. מרגע זה מתחילה השותפות ! את מבחינתך משקיעה בבית (ובמקביל נהנת ממנו-אל תשכחי) ויתכן כי בעתיד, חס וחלילה,יקרה איזה שהוא נזק למכונית שלך שיצריך השקעה כספית שגם הוא ישקיע. זאת שותפות. אי אפשר להתחיל ולהתחשבן אל כל שקל ושקל. לפעמים אחד "מפסיד" (אבל גם מרוויח) ולפעמים זה השני. המון ב-ה-צ-ל-ח-ה בחיים המשותפים.

הסכם ממון לא נועד לא להגן ולא להתקיף

בסכם ממון, ככל הסכם אחר, נועד להסדיר. ולהסדיר הוא אינטרס של שני הצדדים, גם אם הם אוהבים. לא חייבים הסדר ממון. אפשר גם בלי. אך כנ"ל לגבי מקלחת, נעליים, אנטיביוטיקה וכו'. אפשר בלי אבל לא מומלץ.

my sunshine

New member
כתבו לך כאן

ובכל זאת, גם אם לא הייתם חותמים כעת על הסכם ממון, אם הדירה שלו היא על שמו בלבד והוא יוכל להוכיח שהיא שלו מלפני הנישואים, היא תשאר ברשותו הבלעדית. כנ"ל לגבי הרכב. כל מה שתצברו ביחד במהלך הנישואים, מתחלק חצי בחצי. ההסכם נועד רק להגן על הצרכים של שניכם. כשזה כתוב, יש פחות מריבות.
לנישואים

מגיע לך וגם מגיע..

יש איזה תחושה לא נעימה שעושים הסכם ממון. תחושה שזה שדוחף לעשות אותו...כבר חושב על הרע מכל. על הגירושים ועל מה ששלו. זה מאוד מובן למה ואין צורך להכביר במילים.. ואם גם את היית בפרק ב..שלך...מאוד ייתכן שגם לך היה רכוש משלך..והיית רוצה להגן עליו..נניח לילד משלך לעתיד. עד כאן הכל מובן וידוע אך שזה פרק א בשבילך אני גם מבינה מהיכן באה השאלה. והסכם ממון -ריגשית..הוא די פוגע. כי הבית שהוא מנסה להגן עליו.....שייך גם לך. כי נניח שתלדי לו ילד... ברגע זה...הבית הזה שייך גם לילד הזה וגם לך. לפחות בשליש עם לא בחצי. ולא רק בגלל שטיפחת והשקעת.. ואת זה בהסכם ממון את צריכה לעגן בכתובים.. לכן לפני שאתם הולכים לשם ביחד...לכי גם למשהו אחר שיגן על האינטרסים שלך.. בנוסף..בשעת גירושים..שופט יתחשב בכמה שנים הייתם נשואים...כך שיש דברים בהסכם ממון של רכוש לפני שצריך לדעת שמתחשבים בהם. ולכן..לכי ליעוץ לפני שאת חותמת. מנסיון!!!!!!!!

clipsa

New member
מנסיונך

אשמח לשמוע עוד מנסיונך...אילו דברים צריך לדעת לפני....?

מנסיוני

מנסיוני..תתיעצי עם עו"ד. תלמדי מה זכויותייך גם אם תחליטי לחתום... חתמחת שזו דירה שלך..אך שליש מגיע לך..כי נניח ילדת ילד..כי גרת וטיפחת ואולי גם השקעת בדירה הזו יש דברים שלפני שחותמים...צריך לדעת אותם. לא לחתום על כלום ..כמו עיוורת..בגלל אהבה. הוא מחושב..תהייה גם.

א ש לי

New member
לפי דברייך...

הבית עדיין שייך לאישתו לשעבר שטיפחה אותו והשקיעה גם ברגש.... לא אשפוט ואגיד חלילה שכוונותייך אינן טהורות אבל מדוע אין בך הבנה לרכוש שהושג בזכות עצמו (ואישתו לשעבר) ומגיע לילדיו...ומי יודע אחרי שהסתיים פרק א' אולי גם ב' יכול?.... מזל טוב ובהצלחה מכל הלב.

clipsa

New member
הבית שלו בלבד

מאחר והבית נקנה לאחר הגירושין . הסיבה להסכם הממון היא נטילת כספים משותפים של קודמתו למטרות לא לגיטימיות (כולל בגידה).

s h o o s h a

New member
זכויות בדירה שנרכשה טרם נישואין

ראי תשובתה של עורכת דין בשאלה זו. דירת המגורים המשותפת של בני הזוג מקבלת התייחסות שונה מזו של כלל הזכויות והחובות של בני הזוג. דירת המגורים מהווה, בדרך כלל, את מבטחו הרכושי העיקרי של הצד החלש. לרוב בית המשפט אינו נוהג לחשוף את בן הזוג שאינו רשום לשלילת זכויותיו בדירת המגורים ע"י פעולה של בן הזוג האחר. עם זאת, נקודת המוצא היא כי ביהמ'ש יורה על שיתוף בנכסים רק כאשר ניתן לשער כי לכך נתכוונו הצדדים ולא מטעמי צדק. ההלכה היא כי חזקת השיתוף לא תחול על נכסים שרכש אחד מבני הזוג לפני הנישואין וללא קשר עמם אלא אם הוכחה כוונת שיתוף בראיית פוזיטיבית של ממש כך גם נהוג לגבי נכסים שנרכשו במקומם מתוך כספים שאינם אלא תוצאה ממימוש זכויות שהיו קיימות בידי אחד מהצדדים לפני הנישואין. לא די בעצם קיום של חיי נישואין משותפים, אף שהיו ממושכים, כדי לקבוע שיתוף בדירת מגורים מכוח דין כללי. על מנת שתוקנינה זכויות בדירת מגורים הרשומה על שם בן הזוג האחד לבן הזוג האחר. על האחרון להראות נסיבות עובדתיות, נוסף על עצם קיום הנישואין, שמהן ניתן להסיק – מכוח הדין הכללי – הקניית זכויות בדירת המגורים. על ביהמ'ש לתור אחר הכוונה האמיתית של בני הזוג, קרי, האם הוכחה הסכמה אמיתית ביניהם לשיתוף במהלך חייהם, שאז ניתן לקבוע שיתוף גם על בית המגורים הרשום על שם אחד מבני הזוג אף אם התרומה לרכישה לא הייתה שוות ערך.

clipsa

New member
תודה.

האם מכירתו של נכס זה וקניית בית אחר עם משכנתא משותפת,תפתור במשהו את הדילמה..?

my sunshine

New member
אם

תמכרו את הבית הזה באיזשהו שלב ותקנו בית משותף שהוא על שם שניכם אז הוא של שניכם [ זה מראה רצון לשיתוף] למרות שבגלל ההסכם, הוא יוכל תמיד לטעון שאת החלק שהביא לפני הנישואין, הוא שלו.

clipsa

New member
רצון לשיתוף

האם יש בהסכם הממון סעיף המתייחס לרצון ההדדי לשותפות,האם ניתן להוסיף סעיף בנושא זה? באילו דרכים עוד ניתן לשקף רצון לשותפות ושיתוף? חשבון בנק משותף? ושוב,תודה על התיחסותך.

א ש לי

New member
א מצליחה להבין אותך

מה כל כך חשוב לך הבית? את מרגישה שהרצון להסכם אומר "לא סומך עלייך מספיק"? "לא אוהב מספיק"? אל תחשבי לרגע שאני נגדך בבקשה אבל הייתי רוצה להבין ואולי גם את תביני אם תשאלי את עצמך למה באמת חשוב לך הבית?

my sunshine

New member
תראי

אני אישית, בעד הסכם ממון ולו רק על מנת שאם יקרה הבלתי נמנע, לא תעמדו בפני מאבקים מיותרים ומייגעים וכל מה שיהיה זה להוציא לפועל את ההסכם. בכל מקרה, השאלות שהנך שואלת הן שאלות משפטיות , אשר הכי כדאי שיענה להם עו"ד המתמחה בתחום. נסי כאן

למעלה