הסכם ממון

הסכם ממון

אני ואישתי ערכנו הסכם ממון במהלך נישואינו כשהיה לנו ילד אחד כיום שלוש שנים אחרי אשור ההסכם בבית המשפט נולד לי עוד ילד ואני מעוניין להתגרש. אישתי לא מוכנה לעמוד בהסכם ומערערת עליו האם יש לה איזשהו סיכוי להצליח לבטל את ההסכם? ומהם התנאים לכך? נ.ב- דבר לא נעשה בכפייה.

תלוי

מה כתוב בהסכם ומהן הטענות של אשתך. בעקרון, יש קושי בביטול הסכם ממון שאושר ע"י ביה"מ. ממליצה לך בחום להתייעץ פנים אל פנים עם עו"ד העוסק בדיני משפחה.

תגובה

מה שכתוב בהסכם זה שהבית נשאר אצלי והיא מקבלת סכום כסף מסויים ומוותרת על הרכוש על הכתובה ועל המזונות שלה אולם כרגע היא טוענת שהיא לא הבינה על מה היא חותמת והיא סמכה עליי בעיניים עצומות ולא היה לה עורך דין שייצג אותה ולי כן היה ולכן ההסכם לא תקף למרות ששנינו הסכמנו עליו ואישרנו אותו בבית משפט והוא קיבל תוקף של פסק דין. והיום היא לקחה עו"ד כדי לבטל את ההסכם.

Bones McCoy

New member
קשה מאד לביטול

להסכם ממון שקיבל תוקף של פס"ד יש שני היבטים. ההיבט ההסכמי וההיבט של פס"ד. בפן ההסכמי חזקה על אדם שהוא מבין על מה הוא חותם. מה זאת אומרת "לא הבנתי" או "לא קראתי" או "סמכתי"...טענות כאלה, ספק, אם ביהמ"ש יקבל. הפן הנוסף והמיוחד של הסכם הממון הוא העובדה שהוא אושר בביהמ"ש אחרי שאישתך אישרה בפני השופט/ת שהיא חתמה על ההסכם מרצונה ושהיא הבינה אותו, כך שקשה לי להאמין שהוא יבוטל. הדבר היחידי שיתכן ומוסדר בהסכם והוא לעולם לא סופי ולא מחייב, הוא מזונות הילדים.

למעלה