הסכם ממון ???????

rob333

New member
הסכם ממון ???????

שלום , אני עומד להתחתן בעוד מספר חודשים יש ברשותי סכום כסף נכבד ואילו אישתי לעתיד לא מגיעה עם אותו כסף , אני רוצה לבטח עצמי למקרה שאם וכאשר(חס וחלילה - ידוע שישנם הרבה מקרי גירושין בעת האחרונה) מה עליי לעשות ? אנו בעצם מתכננים לרכוש דירה האם ניתן לרשום את הדירה לפי החלק היחסי כלומר 80 אחוז לבן הזוג ו20 אחוז לבת הזוג? אני יודע שקיים הסכם ממון אך כיצד מבצעים אותו ומה עלותו ? האם מסמך שבו שנינו חותמים עליו שאני בא עם סכום X ובת הזוג באה עם סכום Y יכול לעזור ומספק ? כמו כן לכמה זמן תופס ההסכם הזה? אנא עיזרו לי . (מיותר להזכיר כי זהו כסף אשר עמלתי עליו רבות , ולא קיבלתיו בירושה , ואני לא בן ממשפחה עשירה אלא הכל בניתי במו ידיי).

seeyou

New member
תברר עם עורך דין טוב!

...רוצה לבטח עצמך למקרה שאם וכאשר?.... מובן ומקובל אבל תזהר!!!! ברגע של חולשה אם היא תדע-אתה אבוד!!

s h o o s h a

New member
הסכם ממון

מתוך מאמר משפטי אשר את כולו תוכל לקרוא כאן הסכם ממון מאת: עו"ד גיל יעל "הסכם ממון הינו הסכם בכתב המסדיר את האלמנטים הרכושיים- ממוניים בין בני זוג. הסכם זה עשוי להפחית במידה ניכרת את מצב העימות אשר הינו חלק בלתי נפרד מן הגירושין. הסכם ממון הינו הסכם בכתב הקובע ומסדיר את האלמנטים הרכושיים- ממוניים בין בני זוג. על מנת שיהיה להסכם זה תוקף חוקי, טעון ההסכם אישור בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני. אם נכרת ההסכם בטרם הנישואין או בעת עריכתם, ניתן לאמתו אצל רושם נישואין. הסכם אשר נכרת בטרם הנישואין ניתן לאימות אף אצל נוטריון. האימות כאמור, נותן אף הוא תוקף חוקי להסכם הממון. גירושין ליהודים בישראל מתבצעים כידוע, בהסכמה בלבד. על בני זוג אשר נישאו לאחר ה- 01/01/1974, ולא ערכו ביניהם הסכם ממון אשר קבעו בו אחרת, יחול הסדר איזון המשאבים, הקבוע בחוק יחסי ממון. הסדר איזון המשאבים הינו הסדר חלוקת הרכוש המשותף בין בני הזוג המתגרשים. לפי הסדר זה, כפי שקבוע בסעיף 5 לחוק, מועד האיזון, יהיה עם פקיעת הנישואין ועקב גירושין או מות בן הזוג בלבד. כלומר, מועד איזון המשאבים, אשר הינו מועד חלוקת הרכוש המשותף בין בני הזוג אשר נישאו לאחר המועד כאמור לעיל, ידחה עד למועד התלוי ברצונו הטוב של אחד מבני הזוג או למועד, בו השיג אחד מבני הזוג את דרישותיו, המהוות תנאי לשחרור בן הזוג מן הנישואין הבלתי רצויים. מכאן שקיים פתח נרחב לביצוע סחטנות מצד בן הזוג אשר אינו מזדרז להתגרש. פתרון הולם, לעניין בעיית חלוקת הרכוש הנזכרת לעיל, ניתן למצוא בהסכם הממון."

הסכם ממון

זה ממש לא משנה אם רושמים את הדירה על שמך, על שמה או על שם שניכם. מה שיכול לשנות (אם כי יוצר בעיות אחרות) זה אם תרשום את הדירה על שם מישהו אחר (הורים, למשל) אבל זה לא מומלץ. ברגע שאתה מכניס את הכסף שלך לרכוש המשותף אז זה הופך להיות חצי-חצי במקרה של פרידה. לכן מסמך שמציין שבאת עם יותר כסף לא ישנה כלום. מה שאתה יכול לעשות (לדוגמא, זה לרכוש דירה (או רכוש אחר) לפני הנישואים ולנהל אותו בנפרד (לא להעביר כספים אליו וממנו לרכוש המשותף) אבל הכי טוב שתסביר לה את העניין בכנות ותלכו לעו"ד שיכתוב הסכם ממון. אגב, ראיתי פעם נוסחים מוכנים באינטרנט

למעלה