הסכם ממון

cool210

New member
הענין הוא

שאת הדירה שנקנה ביחד כמובן זה שווה בשווה אחרי החתונה ובכלל כל מה שיהיה אחרי
על מה שהוא רוצה להגן זה כל מה שיש לו מלפני, קרנות פנסיה חסכונות של כסף והכל ..אז מה עכשיו,
אני באה ואומרת לו שגם מה שהיה לו לפני שהתחתן איתי - אחרי X שנים או אחרי ילדים אני רוצה חלק ממנו? אני חושבת שזה כן הוגן לבקש את זה כי אני תורמת את חלקי שהוא האומנם לא כספי אבל עדיין חשוב , מצד שני, בטוחה שזה מוציא אותי אחת שבסופו של דבר כן אכפת לה מהכסף.. מפחדת מאוד שזה יפוצץ הכל

מריוס זכריה

Member
מנהל
הנה פתרון פשוט

שיתחייב לפתוח לך תוכנית חסכון לפנסיה.
למה?
כי הוא כבר מסודר בפנסיה שלו, נכון? עתידו מובטח.
עתידך לא.
&nbsp
עכשיו בן אדם שעתידו מובטח - למה לו לחסוך? עדיף לקנות ולטייל ולבלות ולבזבז. יש לו כבר חיסכון.
&nbsp
אבל את צריכה כן לחסוך לפנסיה.
אז שיואיל לתרום לעניין סכום חודשי קבוע.
ככה עם השנים הבטחון שלך יגדל, וממנו לא ייגרע כלום.

מריוס זכריה

Member
מנהל
ועוד משהו חשוב מאוד מאוד מאוד!!!

לא להוציא את הורייך מהלופ, מתוך רצון להגן עליהם או על בעלך או מאי נעימות.
הורייך חייבים להיות בעניין ולייעץ לך.
וגם עורך דין חייב לעבור על ההסכם.
אין פה פשרות בכלל.

cool210

New member
יפה אמרת

האמת שלאבא שלי לא סיפרתי
כי הוא יתלה אותו
אמא שלי יודעת, גם לא מתה על הרעיון , ואמרה גם שצריך להתייעץ בנושא
הענין הוא שאני באה עם כלום, אם עכשיו אני מתחילה להתווכח על ההסכם
אני מרגישה שזה יראה בדיוק כמו שההסכם ניסה להגן, שאני מנסה לקחת כסף..זה מעצבן כל כך

מריוס זכריה

Member
מנהל
את מעלה על דעתך לשמור כזה סוד מאביך?

לו את בתי, אני הייית תולה אותך...
זו פגיעה נוראית באמון ביניכם.
וגם באמון בין הורייך עצמם.
יהיה בלגן גדול מאדו אם לא תשתפי.

אמנם יהיה בלגן גדול גם אם כן תשתפי. אבל זה עדיין עדיף בהרבה.
על כל זה בן זוגך היה צריך לחשוב לפני שהגיע ההסכם.
עכשיו אלו עובדות החיים.
נסו לשחות איתן. אני מקווה שתצליחו.

cool210

New member
מבינה..

לא פשוט הסיפור הזה
חבל שעשה את זה כל כך סמוך לחתונה

ארפי1

New member
חסכון לפנסיה

באופן עקרוני הפנסיה הנצברת בתקופת הנישואין גם כך מתחלקת חצי חצי.

שילה1

New member
כל מה שהיה לו לפני שנישאתם-שייך לו ולא מתחלק ,בכל

מקרה.הכוונה לקרנות פנסיה וכספים.בתנאי-שהוא שומר על כל אלו בחשבון נפרד,שךן.
התאריך הקובע-תאיך הנישואין או ו(שלא תדעו מצרות) תאריך הפרידה.
סליחה-אולי את חושבת כך,אך החוק והפסיקה-ממש לא.
&nbsp

אייבורי

New member
זה לא אותו עיקרון

&nbsp
החוק במקרים הללו די ברור
נניח במקרה של ירושה, הירושה שייכת ליורש לא לבן הזוג
אלא אם יש חזקת שיתוף.
בקיצור, אם יש התנהלות כלכלית בחלק מהכסף שהיא אישית אז היא שייכת לאדם
ואם מערבבים הכל, אז יש שיתוף.
זאת במטרה לתת לאנשים אפשרות למצוא את שביל הזהב.
&nbsp

ארפי1

New member
מזווית אחרת

נניח והיה מגיע לזוגיות הזו ללא שום דבר.
אין הסכם ממון. כל מה שאתם צוברים במקרה של פרידה או מוות מתחלק שווה בשווה.
נחזור עתה למצב הנוכחי. הבחור בא עם הון מסויים מעברו. צבירת ההון הזו לא קשורה אליך כלל. במקרה של פרידה את נמצאת בדיוק באותו מצב בו היית נמצאת לו לא היה לו דבר מלכתחילה. לפיכך אם מתעלמים מהכסף איתו מגיע בן הזוג לנישואים, את בעצם לא נפגעת בדבר.

זה כלל לא אומר שבמקרה של פרידה את לא מקבלת כלום. אם נניח משכורתך היא 4,000 ש"ח בחודש ומשכורתו היא 50,000 ש"ח בחודש, את עדיין תהיי זכאית לחצי מהנכסים שתרכשו, מהחסכונות, קרנות השתלמות ופנסיה נצברת. ייתכן ואפילו מנכסי קריירה ומוניטין אם נצברו במהלך החיים המשותפים. תיתכן אפילו חלוקה לא שוויונית לטובתך במידה ונניח הקרבת את הקריירה שלך כדי לגדל את הילדים בבית.

הבעיתיות העיקרית שאני רואה בעניין היא בשל "המצב הנפשי" של כל אחד בכל הקשור בחסכונות.
בעוד בעל הנכסים פחות מודאג מהעתיד כיוון שיש לו רזרבה משמעותית, ייתכן ולא יהיה במצב נפשי של חסכנות ודאגה לעתיד. במצב כזה ייתכן והזוג יבזבז את כל ההכנסה השוטפת ולא ידאג לצבירת נכסים וחסכונות לעתיד.
לפיכך, לדעתי, אם נכנסים להסכם ממון בו ההון של בעל הנכסים לחלוטין לא קיים לבן הזוג השני, שזה לטעמי לגיטימי - אז הוא לא קיים עד הסוף. כלומר בני הזוג, גם זה בעל הנכסים, חייבים להתנהל, לחסוך ולחיות ברמת חיים כאילו אין רזרבות ולצבור נכסים וחסכונות לעתיד. בדיוק כמו זוג שהיו מגיעים לשולחן בלי שום דבר מכל צד.

ההסכם לא מפרט מה קורה לאחר שנולדים ילדים?

אם הוא כן מתייחס לזה, וגם לאחר היוולדם עדין את יוצאת עם כלום ורק מזונות עפ חוק, זה היה גורם לי להרים גבה. כדאי לציין לכל הפחות שהילדים הם אלו שיקבלו ואת כאמא שלהם עד גיל X יכולה לעשות שימוש לפחות במגורים בנכס

cool210

New member
ההסכם כלל לא מפרט מה קורה לאחר שנולדים ילדים

הוא באמת מאוד כללי ומציין דבר אחד עיקרי בכולו - כל מה שהיה לכל צד לפני הנישואים, כולל קרנות פנסיה או ירושות שיש או שיתקבלו בעתיד, שייך לצד הזה בלבד
יש סעיף של חשבון משותף שאומר שכל דירה שתרכש ביחד אחרי הנישואים וכל המשכורות יהיו מופקדים לחשבון המשותף. מעבר לזה כל מה ששיך לפני לא שייך אלי או כל מה שיקבל בירושה
לא מזכירים ילדים, אבל מודגש שכל דבר שיהיה ביחד אחרי הנישואים של שנינו שווה בשווה
&nbsp

שילה1

New member
הסכם ממון כול אתמה שיש בזמן חתימת ההסכם.

כלומר:כל אחד ורכושו או כספו ואינו מדבר על ילדים עתידיים.מדוע.כיאין לדעתאם יהיו,כמה,מה יהיו צרכיהם ולגביהם-יש הנחיות ברורות בחוק ובפסיקה.
חלוקה חצי חצי מזמן הנישואים-בהחלט הוגנת בעיניי.היא כוללת כספים,חסכונות,רכוש,זכויות סוציאליות בעבודה,ביטוחים וכדומה.

לדעתי על הילדים

צריך להגן. רכוש שהוא לא ירש אלא הרוויח במהלך השנים האחרונות - הגיוני שילך לילד עתידי ולא לסבתא של הילד או לדוד של הילד.
אני גם מסיקה שכן יש איזו צוואה, אחרת לאן כן זה הולך? ובהנחה לרגע שיש כזו ובמקרה של מות הרכוש הקיים היום הולך לאמא שלו (סבתא של הילדים), יש איזו הסדר עם הסבתא שבו היא שומרת / מעבירה בהמשך לנכד את החלק שלו?

אני לא חושבת שאת צריכה להרגיש חוסר נוחות לבוא עם הצעה נגדית ולבקש להציף את כל עניין הילדים.
ועוד משהו, בהנחה שיש לו דירה ולא תקנו אחת נוספת כי אין טעם, אז גם את במידה ולא יהיו ילדים ותחיו עכשיו 30 שנה ביחד צריכה לדאוג לישבנך.

לא הבנתי במה שונה פרידה מפטירה

ואם תפרדו אחרי 30 שנה, גם אז לא תקבלי את הרכוש מתקופת טרום הנישואים וזה מקובל עלייך.

השאלה היא מה קורה אם הוא נפטר בגיל צעיר, חלילה, בזמן שאת אמורה לקבל עדיין מזונות.
איך הוא מציע לדאוג לילדים במקרה כזה?
למי הוא מתכוון להוריש את הרכוש שלו?

cool210

New member
יש הבדל לדעתי

כי לצורך הענין במצב של פרידה, אם נפרדים הכסף באמת נשאר שלו וזה מצב שבו לא רוצים לחיות יותר ביחד אז הגיוני שלא ירצה לחלוק מה שהשיג לפני אם מישהי שהוא נפרד ממנה או להפך..
במצב של פטירה חלילה זה לא שנפרדנו , זה שאנחנו ביחד ורוצים להיות ביחד וקרה משהו קיצוני חלילה
אז אין סיבה שזה ילך לצורך הענין לאחים ואחיות ולא אלי לפי ההגיון שלי
כי הכל בסדר בינינו והיה מקרה קיצוני , עדיין אני אמא לילדים שלו
אז זה סעיף שבעיני לא בסדר ולא שווה ערך לפרידה

אני מבינה מה שאת אומרת

ויש בזה צדק.
הכוונה שלי הייתה שבתכלס את תהיי באותו מצב, בלי קשר לדרך שבה נפרדות דרכיכם, ויכול להיות שכך הוא רואה את זה.
או שהוא לא רוצה שיהיה לך אינטרס להתנקש בחייו...
או שהוא לא ממש חשב על זה עד הסוף, בעיקר בעניין הילדים.
מה הוא אמר על זה בריב שהיה?
מוזר שמישהו חושב מראש להשאיר את החלק הזה לאחים ואחיות ולא לילדים.

cool210

New member
הוא אמר

שהצוואה גם ככה מעל זה, והתעצבנתי עליו כי למה בכלל להשאיר פתח שיהיה רשום משהו כזה
בסופו של דבר אין לו בעיה שנשנה את זה אבל התעצבנתי על התגובות שלו

למעלה