הסכם ממון.

הסכם ממון.

ראיתי שהרבה כותבים על חוזי דירות, אך אני מתעניית בתשובה לחוזה אחר - פחות סימפטי - הסכם ממון. אני לא אכנס לסוגיה הפסיכולוגית הקשה, אלא לצד הטכני. מדובר בחברה שלי, ושתינו אובדות עצות. הם אמורים להתחתן במהלך השנה, ולפני שהתחילו את הצד הטכני של החתונה, בן זוגה, החליט שהוא רוצה לעשות הסכם ממון. חברה שלי מבינה את הרצון שכן הוא בנה במו ידיו את העסק, והוא מביא סכון מאד גבוה, ומלבד הפגיעה הפסיכולוגית, היא נעתרה לבקשתו. הבעיה היא כזו: דבר ראשון, הוא אומר שאת ההסכם ינסח העורך דין שלו, שייצג את שניהם. הוא לא מוכן שהיא תביא עורך דין מטעמה, אלא תלך כעיוורת אחריו, ותסמוך עליו. השאלה ראשונה: האם זה נכון? האם עורך דין יכול לייצג שני צדדים? דבר שני: בהסכם שקראתי הוא מגן על עצמו, ולא משאיר לה כלום במקרה של פרידה. השאלה השניה: האם ניתן להוסיף סעיף בחוזה שלמעשה כל הכסף שהוא הביא עד לחתונה, שייך לך, ומתאריך החתונה, כל רווחיו ורמת החיים יתחלקו שווה בשווה בין שניהם? הרי יום יבוא ויהיו להם ילדים, והיא תהיה בבית מה שיאפשר לו לעבוד יותר, מה שאומר שהיא שותפה שלו להצלחה, ועל כן נראה לי הגון לבקש סעיף כזה. אני לא מתייעצת עם עו"ד כי הנושא מבחינתה מאד רגיש, אבל חשוב לי מאד להראות לה שזה חשוב ולגטימי לשמור גם על עצמה. אשמח לשמוע את דעתכם המקצועית, ונסיונכם, על מנת לשכנע אותה להעזר בעו"ד מקצועי שילווה אותה, אלא אם כן תשובתכם תהיה כזו שאומרת שבאמת עו"ד אחד יכול לייצג שני צדדים. (הרי הוא לוקח אותה לעו"ד שלו, וברור שהוא לא יהיה אובייקטיבי) חוץ מזה, כל מה שתוכלו להמליץ בכל הקשור בהסכמי ממון - כחומר לקריאה לפני פגישה עם עו"ד יעזור לי מאד. תודה ושנה טובה !

אפשר עו"ד אחד

המוסכם ומקובל על שניהם ואפשר גם שני עורכי דין (מתאים יותר למצב של גירושין). כל מה שיוסכם על ידי בני הזוג יהיה בעל תוקף. כדאי אולי שחברתך תלך לקבל יעוץ באחד מאירגוני הנשים. ניתן גם לשאול בפורום דיני משפחה כאן בתפוז.

chenshotokan

New member
היי :) אני לא עו"ד וגם לא קוב לזה.. אבל...

א. לדעתי בהחלט לא מומלץ לה לקחת את אותו העו"ד. אלא אם כן גם היא מכירה אותו וסומכת עליו. ממה שהבנתי ממך לא כך המצב. אם היה מדובר רק על הרכוש שלו לפני החתונה וזה היה ידוע ומוסכם בינהם לדעתי לא היתה בעיה לקחת רק את העו"ד שלו.. אבל היות שלא כך הדבר...ונשמע שעומד להיות חוזה לא הוגן, שתסביר לו שאם הוא באמת כל כך אוהב אותה שיתן לה לקחת לעצמה עו"ד בשביל ההגינות. הוא מבקש חוזה ממון.. אין לה בעיה אבל היא רוצה גם ייצוג משלה. ב. לפי מה שהבנתי - כלום לא ישאר לה אחרי הפרידה??? ממליצה לקחת אותה לבית קפה לשבת על כוס קפה ולהגיד לה , שתפקח את העיניים!!! . שאם לפחות היא לא חושבת עליה, לפחות תחשוב על הילדים שיהיו לה .. שלהם יהיה משהו ולה יהיה סכום לפרנס אותם כי אם לא יהיה לה כלום יתכן אפילו שהוא יוכל לדרוש את הילדים אליו... ולכן למרות שהיא אוהבת אותו שלא תיהיה "אגואיסטית" (המילה הכי טובה שהצלחתי ללמצוא.. ) ותחשוב גם על הילדים שיהיו לה. ג. אכן נהוג שכותבים שכל מה שהוא מביא לפני הנישואין נשאר אצלו.. ומהנישואין והלך זה של שניהם חצי חצי... לדוגמא.. אם רק הוא יעבוד והיא תטפל בילדים בבית.. רק הוא ירוויח.. אבל לא יהיו לו הוצאות של חוסר שעות בעבודה החזקת מטפלת וכו... אז למה שהיא תישאר בלי כלום? כל מה שכתבתי זו דעתי האישית...

למעלה