הסכם גירושין

Zehabuba

New member
הסכם גירושין

שלום,

הורי התגרשו לפני כמה שנים, לפי הסכם הגירושין שנחתם, הדירה שהייתה שייכת לשני ההורים נשארה בבעלותה של אימי לאחר שאימי תשלם את מחצית מערך הדירה. אימי שילמה את מחצית הדירה לאבי, אך בפועל לא בוצעה העברת הזכויות!
שאלתי היא האם העו"ד שטיפל בהסכם הגירושין היה צריך לדאוג לכך שהזכויות יועברו לאימי בלבד לאחר התשלום לאבי על מחצית הדירה??

כמובן שהעו"ד מתחמק, לא עונה ולא מספק תשובות ענייניות. ואני פשוט מאסתי מהבירוקרטיה של המדינה, אני רצה ממנהל המקרקעין (למזלי אני עובדת שם), לטאבו, מהטאבו לעירייה, מהעירייה לבנק, וממקום למקום! הסיפור הזה נמשך כבר יותר מחצי שנה כי אני, האזרח הפשוט לא מכירה את כל התהליכים הבירוקרטיים והמסמכים עליהם צריכים ההורים והעו"ד לחתום.

תודה רבה מראש לעונים!

תלוי מה הוסכם עם העו"ד

אם הכל שולם ואין בעיות זה לא אמור להיות כל כך קשה לביצוע, במיוחד אם את עובדת בממ"י בוודאי יש לך ידע בעניין.

Zehabuba

New member
לטענתו הוא לא צריך לבצע העברת זכויות

הוסיף ואמר שהוא "רק" ניסח את ההסכם בינהם, לכן הוא לא צריך לטפל בהעברת הזכויות של הדירה, ואם הוא היה צריך לעשות את זה, הוא היה דורש תשלום גבוה יותר. כך ענה לי בשיחה אתמול.

אני לא עוסקת בהעברת זכויות, אני עובדת במחלקת תכנון, ולכן אין לי את הידע הרלוונטי לביצוע העברת זכויות.

מה את רוצה מהבירוקרטיה של המדינה?

על מנת להעביר דירה בטאבו צריך אסמכתאות. כך זה בכל מדינה בעולם. את היית רוצה שמספיק שאדם ייגש לטאבו ויגיד לפקיד "תרשום בבקשה שמגדלי עזריאלי שייכים לי" והפקיד יבצע את הבקשה?

העו"ד פישל. צריך ללחוץ עליו (אפשר לאיים במכתב תלונה ללשכת עו"ד) או ללכת לעו"ד אחר שיבצע רק את הרישום.

Zehabuba

New member
אני נשמעת כמו מישהי שרוצה שמגדלי עזריאלי

יירשמו על שמה רק כי ככה היא אמרה לפקיד בטאבו? תקרא שוב.

זו בירוקרטיה מתישה ומייגעת לאזרח הפשוט! (מתי לאחרונה ביצעת העברת זכויות על נכס?) אני לא מסכימה עם זה שאני צריכה לפנות עכשיו לעו"ד נוסף ולשלם לו כסף בנוסף למה שכבר שילמנו בעבר, לטענתי זו חלק מההתחייבות שלו כלפי ההורים שלי! אני נוטה לפנות לעורכי דין בנושאים קצת יותר חשובים ורציניים מהעברת זכויות על נכס.

העברת בטאבו זה באמת עניין מייגע

אני דווקא העברתי פעם נכס על שמי (מירושה) ללא עו"ד וזה הליך שהיה די פשוט. במקרה שלי לא היתה משכנתא, הנכס היה על אדמה פרטית (לא מנהל) ולא היו חובות לעיריה ולא מס שבח ולכן זה אולי לא מקרה מייצג.

בדרך כלל נותנים את העבודה הזו לעו"ד. אם את רוצה לחסוך את העלות של עו"ד (למרות שישנם עו"ד צעירים שיעשו לך את זה ממש בזול) את בהחלט יכולה לעשות את זה לבד. בטאבו יש פקיד שמסביר במדויק מה צריך לעשות, אילו ניירות להביא וכולי. אבל קחי בחשבון שאת צריכה להתרוצץ עד שההליך הזה יסתיים.

לגבי טענתך, את צריכה לבדוק אם העו"ד שטיפל בעניין התחייב גם לעשות את ההעברה בטאבו כי זה לא מובן מאליו שעו"ד של גירושין עושה את זה.

למעלה