הסיפור של שי בירוק - הטור השבועי

אסִי

New member
הסיפור של שי בירוק - הטור השבועי

שלא יטעו אתכם – בירוק הפסיד קריירה גדולה בגלל הצבא זהו טור שבועי לא שיגרתי. במקום לדבר על מצב הקבוצה ועל רוני לוי, אני רוצה לכתוב לכם את סיפור חייו של שי בירוק. כן, אותו השחקן שכולם מזלזלים בו, אותו השחקן שאיך שאומרים את השם שלו, ישר עולות לכם בראש עשרות סטיגמות עליו. אם רק נפתח את העיניים ונראה את הסיפור האמיתי של חייו, נבין איזה אוצר יש לנו בידיים. בחור שרעב לכדורגל, אבל תמיד נמצא במקום הכי לא נכון ובזמן הכי לא נכון. וזה כבר מתסכל אותו עד כדי כך שהוא רוצה לפרוש מכדורגל. שי בירוק. מה לא אמרו עליו כשהיה צעיר. כישרון ענק, מכבי חיפה עשתה עסקה ענקית איתו, הוא ילך לאירופה ואנחנו נתגאה בו. אפילו יעקב שחר קנה את הסיפורים עליו והביא אותו לחיפה. עוד לפני זה, בירוק התאמן כמה חודשים במחלקת הנוער של אייאקס שכל כך רצתה אותו אצלה. הסקאוט שהגיע לארץ לראות שחקנים צעירים לנוער של מכבי חיפה, קם והלך כעבור רבע שעה. אותם האנשים שנכחו במקום ניסו לשכנע אותו שישאר עוד קצת ואולי יגלה כמה כישרונות, אבל הוא הפתיע אותם: "ראיתי את בירוק, הוא שלח שני כדורים של 40 מטר בשתי הרגליים במדויק ויש לו טכניקה ברמה גבוהה לגילו". בירוק נשלח לאייאקס ונבחר מתוך 20 שחקנים מכל העולם להישאר בנוער של הקבוצה. אבל, כמו כל ישראלי הוא רצה לראות את משפחתו ורצה לשחק בנבחרת. לכן הילד חזר לישראל לבית שבו גדל, נס טוברוק, כדי לעשות צבא. מכבי חיפה קפצה על המציאה והשאילה אותו לארבע שנים, במהלכן הוא יעשה צבא וגם ישחק בקבוצה, ובסיומן תהיה לחיפה אופציה לרכוש את כרטיסו ב-400 אלף דולר. איזיקוביץ', האיש שמחזיק בכרטיסו היום, אפילו סירב להצעה גדולה מטוטנהאם בשביל זה. הילד התגייס לצבא וכיכב בנוער ואז בבוגרים של מכבי חיפה בתחילת שירותו הצבאי, אלא שאז התחילו הבעיות. הוא לא השיג אישור של ספורטאי מצטיין, לא שוחרר מהצבא לאימונים, התעצבן על המפקדים שלו, עשה דווקא וקיבל עונשים על ימין ועל שמאל. הוא הפסיד את מחנה הקיץ של מכבי חיפה העונה ואיבד מהכושר שלו בגלל שהיה בכלא הצבאי באותו הזמן. "הילד הזה אוהב כדורגל ובגלל זה הוא בכלא, כי הוא רוצה לקבל קצת עזרה מהצבא וכדי שיוכל להשתחרר לאימונים", כך אמר אז איזיקוביץ' בפעם הראשונה שנכנס לכלא. שחר נתן לו את האישורים וסידר לו כמה פעמים אישורי יציאה מהכלא הצבאי ומהצבא לטובת האימונים. תוסיפו לזה גם את הסיפורים שהעלילו עליו בשנה האחרונה עם מקרה האונס שהתברר שלא היה ולא נברא בסוף בבית המשפט. בירוק השבוע לא ענה לטלפונים כמה פעמים, לא לאיזיקוביץ', לא למשפחתו, לא לצוות המקצועי של מכבי חיפה וגם לא לחבריו הטובים מטוברוק ומהשכונה בה גדל. הוא גם לא הגיע לאימונים. בעוד שלושה שבועות הוא אמור לסיים את השירות הצבאי שלו. שחר לא מוותר לו ורוצה להרים לו את הקריירה חזרה למעלה, אדם אחר כבר היה שולח אותו הביתה. בירוק נכנס לדיכאון עמוק בגלל הצבא ובגלל מצבו המשפחתי. הוא לא היה במחנה האימונים בגלל הרס"ר שלו, הוא לא רואה דקות, פעם מגיע לאימונים ופעם לא, הוא כבר לא נמצא בכושר ונוצרה לו תדמית אכזרית. בנוסף על זה הוא סובל בבית ואין לו לאן ללכת כדי לצאת מהדיכאון. בירוק הודיע לאיזיקוביץ' שהוא חושב לפרוש בשבוע האחרון, אבל שחר אמר לו שהוא לא פורש וסגר את העניין ("אם הוא לא יעזור לעצמו אני אעזור לו כי הוא חלק ממכבי חיפה עדיין"). מכבי חיפה גם פגעה לו בקריירה בצורה מסוימת. השחקן עבר פציעה, אבל לאחריה הראה נכונות - הגיע לאימונים ראשון ויצא אחרון, עבד קשה, אבל ראה שהוא לא מקבל דקות והצעירים של מכבי חיפה כן, והתסכול שלו רק הלך והחמיר. מכבי חיפה אפילו סירבה לנצרת עילית שביקשה להשאיל את השחקן עד לסיום העונה והשחקן לא הבין למה הוא לא מקבל דקות משחק. שי בירוק חושב לפרוש. הכישרון הגדול שלו הולך לאיבוד, כמו עוד עשרות כישרונות, בגלל הצבא. לא בגלל שום דבר אחר. הוא לא עצלן, הוא לא היה אשם במקרה האונס, הוא לא אשם במצבו בצבא, פשוט הוא כל כך אוהב כדורגל עד שהכדורגל כבר מתסכל אותו.

dios4

New member
ואללה מסכן הביקור הזה

אבל אוקי הוא מתוסכל נוסע 180 קמ"ש? מסכן את חיו ואת חי האחרים בכביש? כישרון יש לו אני בטוח,אבל בוא נראה אותו, אם באמת היה עובד קשה תאמין לי שהוא היה מקבל דקות,ראה רפאלוב בן בסט,בוזגלו. שיהיה לו בהצלחה ושיצא מהדיכאון הזה ..

yarivlevi

New member
הדעה שלי קצת חלוקה לגביו

אני מסכים עם כל מה שאמרת בקשר לזה שהוא כשרון ופוטנציאל אדיר ואת זה אמרו עליו גם באירופה ועובדה שטוטנהאם רכשה אופציה עליו לפני כמה שנים ואני גם מסכים שהשירות הצבאי שלו קטע לו את התחלת הקריירה אבל יש משהו שקצת מריח לי לא טוב אצלו כי תמיד יש בעיות וצרות מהכיוון שלו אז אני אומר לעצמי אולי באמת משהו לא בסדר עם הבחור הזה... תסכים איתי גם שההתנהלות שלו בימים האחרונים לא הייתה מקצוענית ואפילו טיפשית וגם אם המאמן לא נותן לו דקה הוא חייב להמשיך לעבוד קשה לפחות בשביל עצמו. לסיכום אני מסכים עם כל מה שאמרת לגביי היכולות שלו והנסיבות שעצרו אותו מלהיות כוכב אבל אני חושב שאם הוא ירים את הראש וישנה את ההתנהגות שלו הוא עוד יהיה שחקן גדול אבל הכל מתחיל בראש ואת זה הוא חייב לזכור

נִיסוֹ

New member
אני לא חושב שצריך לתרץ את מצבו...

בגלל הצבא. שחקנים לפניו הצליחו עם הצבא וגם שחקנים אחריו יצליחו. פשוט כנראה יש לו אופי חלש מידי בשביל להצליח.

זה לא טור שבועי!

על סמך מה כתבת את זה?אתה מכיר את שי בירוק?אתה נראה לי קראת בעיתון איזה שורה או שתיים וניפחת את הנושא הזה למימדים ענקיים!וחבל כי אתה מטעה את האנשים.. אני הייתי בכלא יום כמה שעות אחרי שבירוק השתחרר,ואני יודע בדיוק הכל!אבל חבל לי לכתוב כי לאף אחד לא אכפת ממה שאני יודע...

אסִי

New member
אני לא טמבל שמעתיק דברים מהעיתון

ואני לא עד כדי כך משועמם לנפח דברים. זה סיפור אמיתי לגמרי שנשלח אליי מבנאדם מאוד רציני. לא אני כתבתי אותו, אבל בדקתי את זה עם עוד כמה אנשים מטוברוק והסיפור הזה נכון ודי מדוייק. לא כל אידיוט שממציא סיפור אני מקבל את הסיפור הזה ומעלה אותו לפורום. אם יש לך משהו לתקן בסיפור שלו, אז תתקן, אולי זה נכון אולי זה לא מה אני אגיד לך. אם היית בכלא כמה שעות אחרי שהוא השתחרר ושמעת סיפור מאלה שישבו לידך בתא ואתה חושב שזה נכון, אז תספר חופשי.

לא קראתי לך טמבל

רק פשוט מאוד..פעם אחרונה שכתבתי משו על ארביטמן כולם פה קפצתם עליי כאילו אין מחר,ואין לי כוח לריב עם אנשים שתקועים עם הדיעות שלהם..אתה כתבת את זה יפה מאוד,אתה יודע לכתוב ואני כבר רואה איך האנשים פה מאמינים לך!אני יודע על בירוק 2 דברים!שהוא תותח וגאון כדורגל,ושהוא בחיים,אבל בחיים לא יהיה שחקן!ראובן עובד לעומתו זה ילד טוב!הוא צריך לעבור שינוי מזה רציני,שינוי כמו שהמדינה תשתנה ויהיה פה מדינת הלכה..קיצר,לא רוצה לכתוב,אני אכתוב את הטור השבועי שלי שיתברר לכולם שבירוק הוא בלוף אחד גדול כמו שרק מי שמכיר אותו יודע,ואני מכיר אותו ואת החברים שלו טוב מאוד!אז בינתיים תמשיך לכתוב ולהלל שחקן לא שחקן

../images/Emo45.gifמסכים עם הכל

רק תיקון קטן. חיפה השאילה את בירוק רק אחרי שהתברר שהוא לא יוכל להגיע לטוטנאהם בלי לשחק בנבחרת(רשיון עבודה), וכדי לשחק בנבחרת הוא חייב לעשות צבא..אז העיסקה התבטלה בגלל זה, ולא בגלל שאיזקוביץ' העדיף את חיפה. בגדול, בירוק..עוד אחד שלא נזכור כי הוא לא רצה שנזכור.

למעלה