הסיפור שלנו ......

מיכל153

New member
הסיפור שלנו ......

היי יש לנו 4 ילדים. ליאור בן 13 בכיתה ח´ מקדמת(בעזרת ועדת השמה). יש לו הפרעת קשב וריכוז, דיסגרפיה ודיסקלקוליה. הוא קיבל ריטאלין שעזר לו מאוד בריכוז, אבל הוא הפסיק אותו לבדו. הוא היה בעבר בטיפול בדרך אומנות בבוצה, אבל זה לא ממש תרם לו. הוא היה אצל מורות מתקנות, אבל השיפור הוא מזערי. הוא היה אצל קלינאית תקשורת וגם אותה הוא הפסיק לבדו. כרגע יש לו מספר בעיות בביה"ס: איחורים, חיסורים, הכנת שיעורי בית, והעתקה מהלוח בכיתה. כרגע אנחנו בטיפול פסיכיאטרי , אםך רק בהתחלה. יש גם פסיכולוגית. גם שם הוא לא כל כך רוצה ללכת לפסיכולוגית. הוצע לנו טיפול בחיות וגם תרופה להקלה בתקשורת. ליאת בת 12 ילדה "רגילה" בכיתה ו´, עולה לחטיבה. שלי בת 2 ו-10 חודשים. היא היפוטונית(טונוס שרירים נמוך), היפרסנסטיבית(תחושתיות יתר), ויש לה אפרקסיה(בעיה בתכנון תנועה). היא לא מדברת ורק עכשיו מוציאה צלילים ראשונים. היא היתה המון בפיזיוטרפיה, קצת ריפוי בעיסוק ועכשיו קלינאית תקשורת. היא לא משתפת פעולה כל כך אצל הקלינאית וגם בפיזיוטרפיה כך היא היתה. היא הולכת לגן שיקומי בשנה הבאה. אייל בן ה- 11 חודשים, היפוטוני ועובר טיפול בפיזיוטרפיה. בקיצור לא קל!!! שאלות אענה ברצון. ביי מיכל153

נעה גל

New member
מיכל, מה עם מסגרת של ביה"ס פתוח

לליאור? למה להתאים את הילד למסגרת ולא את המסגרת לילד (עד כמה שאפשר, כמובן)?

anat30g

New member
בית ספר פתוח

מהניסיון שלי על ילדים עם הפרעות קשב וריכוז - בית ספר פתוח אינו הפיתרון עבורם. הילדים הללו זקוקים למסגרת, שיגרה וסדר יום מובנה על מנת להכניס אותם לתפקוד. בית ספר רגיל יכול להתאים לרובם - הבעיה היא שהאידיאל עבורם הן כיתות רגילות אבל קטנות (במספר התלמידים) ובמערכת החינוך שלנו זה לא קיים כמעט. למה כיתה קטנה יכולה להקל על ילד עם הפרעות של קשב וריכוז?? כי הכיתה קטנה יש פחות "הפרעות" ולכן פחות דברים שמוציאים ילד מהקשב והריכוז שלו.

נעה גל

New member
אני מבינה מה שאת אומרת, מצד שני,

בבית ספר רגיל ילד צריך להתמודד עם לחץ (כמו שמיכל ציינה בהודעתה) של חיסורים ואיחורים ואי הכנת שיעורים שיכול לרדת ממנו בבית ספר פתוח. מכיוון, שאני באופן אישי, מאמינה שבית ספר רגיל לא מתאים לרוב הילדים, קצת קשה לי לראות איך הוא מתאים לרוב הילדים עם הפרעות קשב וליקוי למידה
.

anat30g

New member
הפתיחות גרועה יותר מלחץ

לילדים האלה - הפתיחות שיש בבית ספר פתוח לעיתים יותר גרוע מלחץ של בית ספר רגיל... חוץ מזה שאמרתי שהאידיאל זה בי"ס רגיל עם כיתות קטנות... ילד עם הפרעות של קשב וריכוז מסוגל להתמודד עם הלחץ של לימודים רגילים - רובם ילדים רגילים מבחינה שיכלית, ולעיתים אף עולים על הממוצע. הקושי שלהם הוא עם ה"רעש" שמוציא מהריכוז - לא עם המתח. הגדרת "הרעש" שונה מילד לילד ולפעמים אפילו אין מדובר ברעש קולי - אלא ברעש חזותי - למשל צבעים מסויימים שהקירות בכיתה צבועים בהם - פוסטירים שמסיחים את הדעת...

mz70

New member
שלום מיכל.

יש לי כמה שאלות: 1. האם ידוע על בעיה תורשתית כלשהי שאולי היא הגורם לכל הבעיות? (במידה ובכלל אלו בעיות גנתיות). 2. באיזה גיל מאבחנים היפראקטיביות? ומה הם הסימנים? (מנסיון אישי כמובן) חזק ואמץ ותודה מראש

נעה גל

New member
יש בתפוז פורום "הפרעות קשב וליקוי

למידה" שמתעסק בדיוק בנושאים האלה. ומעבר לזה שנשמח לשמוע את תשובתה של מיכל, אם תרצה/י לשמוע עוד חומר בנושא אני ממליצה לשאול שם. יש להם ידע עצום בנושא.

anat30g

New member
תשובות

1. יש מידה של תורשתיות בבעיות הללו - אבל הן לא ניתנות עדיין לאיתור בתהליך ההריון. כמו כן - בעיות מעין אלה יכולות להיווצר בשל לידה קשה או פגות. 2. רק בסביבות גיל ארבע, אולם במצבים מסויימים אפשר לאתר גם קודם.

מיכל שלום!

כמורה בבי"ס "רגיל" המכירה טוב למדי את "החינוך המיוחד" (ושונאת את ההגדרות האלה
), רציתי לשאול האם אין אפשרות, בתוך המסגרת של הכיתה המקדמת, להוריד חלק מהלחץ שבו נתון ליאור ע"י הסכמים עם המחנכת שלו? ההתמחות שלי היא בשילוב ילדים המוגדרים כ"חינוך מיוחד" בכיתות המוגדרות כ"רגילות". אני מחנכת בכיתה של 19 ילדים, "רגילה" ובה ילדים עם שונים - עם בעיות מאובחנות, עם בעיות אחרות ובעיקר - ילדים. כל אחד אדם בפני עצמו. מניסיוני - הרבה מהקשיים הקשורים בבי"ס ניתנים לפתרון בשיחה שבה מחליטים מה הדרישות מהילד המסויים, בהתאם לצרכיו הייחודיים. סתם דוגמא קטנה: עניין כמו בעייה של העתקה מהלוח יכול להיפתר ע"י מציאת תחליף לההעתקה מהלוח. לי אישית זה נראה התעללות לחייב ילד דיסגרף להעתיק מהלוח. כמה אנרגייה הוא צריך להשקיע בשביל העתקה כזו, ולשם מה? מה הוא ילמד מזה? יותר פשוט לכתוב לו את החומר על דף, או לצלם לו בסוף השיעור/היום/פעם ביומיים מחברת של מישהו עם כתב ברור מהכיתה.

מיכל153

New member
בהודעה אחרת פירטתי את העניין..

היי בהודעה אחרת כתבתי על הפסיכיאטרית החדשה של ליאור ואנו נעשה הסכמים. נראה מה יקרה. אעדכן כשזה יקרה. ביי מיכל153

נעה גל

New member
זה נשמע רע כשאת כותבת את זה ככה

. בכל מקרה, אני ממינת את הודעות הפורום לפי נושאים בימים אלה - וכל הדיווחים יקבלו דף מיוחד, ואז תוכלי גם לראות את ההתקדמות בפרספקטיבה של זמן.

מיכל153

New member
כתבתי כך כדי לציין מקום פיזית !!

היי אשמח לדעת איפה הן ממוקמות ההודעות שלי וכמובן של כל השאר (דף מיוחד?). ביי מיכל153

למעלה