הסיפור שלי

• פותח הנושא pf26
  • פורסם בתאריך

pf26

New member
הסיפור שלי

נולדתי בקיבוץ לאבא יליד הקיבוץ ולאמא "עולה חדשה" מדרום אמריקה. בת יחידה להורי. כשהייתי בת שנה הם עזבו את הקיבוץ בעקבות לחץ של אימי ועברו לעיר גדולה. אחרי עוד מספר שנים הם התגרשו ובהמשך אבי חזר לקיבוץ. במהלך השנים כל אחד מהם התחתן והתגרש מספר פעמים ויש לי אח מנישואים אחרים של אימי. רגשית לא היה לי קל. הורי היו גרושים בתקופה בה גירושים היו חריגים, עברתי המון פעמים דירה, חוויתי נישואים וגירושים אצל הורי, מה שאומר להקשר לבן זוג שלהם ולהפרד ממנו. הייתה אלימות מצד אימי. עד גיל מבוגר כל פעם שאימי התקרבה אלי הייתי מזיזה את הראש הצידה, כדי לא לחטוף סטירה. היתה גם אלימות מילולית - קללות, האשימה אותי בכל דבר לא טוב שקרה, והרבה סיפורים שלה על עצמה, כמה היא מסכנה ואיך הוריה לא אהבו אותה מעולם. כשאני חושבת על זה עכשיו, ה"מוטו" של ילדותי היה פרידות: מחברים (בגלל מעברי דירה), מבני זוג של הורים... העוגן היציב היו הורי אבי. אצלם מצאתי חום והקשבה. ידעתי שאני חשובה לאבי, הוא הוכיח את זה במעשים. חוץ מזה אחת מנשותיו (זאת שפגשתי לא מזמן אחרי 20 שנה) אמרה לי מספר פעמים "אבא שלך אמר לי שהוא לא יודע מה זה אהבה, אבל הוא יודע שהוא אוהב אותך". לפני כעשר שנים אמא שלי כתבה לי מכתב "גירושין" בו התחשבנה איתי על דברים שהיו ולא היו. כשניסיתי אחרי שנים להתפיס היא טרקה לי את הטלפון בפנים. בחתונת אחי לפני כשנה היא התעלמה ממני ומילדי/נכדיה. אבא שלי נפטר לפני מספר שנים. למזלי היו לנו כמה חודשים להפרד וניצלנו אותם היטב. אני כ"כ מתגעגעת.... בהווה - אני נשואה כמעט עשרים שנה לאיש שהוא החבר הכי טוב שלי. יש לנו 4 ילדים והחיים בסה"כ יפים.

alona 9

New member
../images/Emo20.gif ריגשת אותי pf

סיפורך עצוב ומרגש, שמחתי לקרוא כי היום את מאושרת עם בעלך וילדייך.וזה הפיצוי הטוב ביותר לעבר. שימשיכו לך עוד המון שנים של חיים יפים ונחת.

גלבועא

New member
מכתב גירושין

אני לא מחטט, אבל ממש מסקרן [אותי] לקרוא מכתב כזה. לפעמים אני שואל את עצמי אם אני חוטא לילדיי בלי לדעת איך ולמה? אם יש משהו שמלחיץ אותי בהורות שלי, זה שילדיי יצברו עלי כעסים כמו שאני על הוריי.

pf26

New member
זה אחד החששות שלי

אני חושבת שאמא שלי רואה את עצמי כאמא טובה עד טובה מאד (ולראיה - המשפט שלה שציטטתי השבוע "כנראה שאני לא אמא גרועה אם יצאת בסדר"). היא בטוחה שזו אני שמפרשת אותה לא נכון ונוהגת בה בחוסר צדק. לדעתי זו מחלה שהיא לוקה בה (תמיד כל העולם לא בסדר כלפיה), אבל אולי גם אני לא מפרשת נכון את המציאות? אולי גם אני חושבת שאני בסדר ואילו ילדי רואים אותי כאגונצרית ואגואיסטית?

m i t a l y

New member
כמוך גלבוע...

זה גם החשש הגדול שלי... ואולם אני בטוחה שאני עושה הטוב ביותר עבור בנותיי ואין לי היסוסים לגבי דרכי.

m i t a l y

New member
pf...

סיפורך מעורר בי את הרצון לקום ולחבקך חיבוק גדול ואמיץ
. אני מופתעת מהחוזק שלך ומהנחישות שלך להצליח ולמצוא את אושרך בלי אמך. חשוב לי רק לשאול, האם ניסית לדבר עם אמך פנים-אל-פנים? בדרכים אחרות? עד כמה זה מפריע לך ועד כמה חשוב לך לחדש את הקשר איתה?

pf26

New member
גלבועא כתב על מכתב גרושין

האם אחרי מכתב בו אימך מנאצת אותך, ממציאה דברים שלא היו ולא נבראו ולעומת זאת שוכחת דברים אחרים, האם אחרי שאימך מתקשרת לבעלך ומגדפת אותך בפניו, אחרי שהיא מאשימה אותך שבגללך היא תתגרש שוב, האם אחרי כל זה היית רוצה לראות אותה? לא ניסיתי לפגוש אותה. ניסיתי אחרי שנתיים לשוחח איתה בטלפון. השיחה הייתה רצופה האשמות מצידה ונסיונות שלי להתפייס. "לקינוח" היא טרקה לי את הטלפון.. כאשר אחי התחתן חששתי מאד אבל גם קיוויתי. ניגשתי אליה, נישקתי אותה. היא הסתכלה על בני הקטן אותו אינה מכירה והתעלמה לחלוטין מילדי הגדולים שעמדו לצידי. היא לא התיחסה אליהם גם בהמשך הערב. ובכל זאת - אני רוצה אמא, אבל כנראה אמא שלא יכולה להיות לי. כמו שכבר כתבתי לא פעם אימצתי את חמותי המדהימה לאם כמו גם את שאר בני המשפחה של אישי. מזלי שיש לי משפחה כ"כ נהדרת ואוהבת.

m i t a l y

New member
אני מצטערת אם פגעתי בך... ../images/Emo201.gif

מעריצה אותך על מי שאת...

maybesure

New member
../images/Emo7.gif

כשאני נתקלת פה בסיפורים כאלו על הורות מתגלה לי עולם שלם של הורות אחרת. כזו שמעולם לא הכרתי (לשמחתי). משהו ששורט וגם אם פצעים מגלידים הם ישאירו צלקת לנצח. ומה שמכעיס כל כך-המוטו שלי: לא להתחשבן מול אנשים קשישים, ופה אני נתקלת בזה שהמבוגרים מאיתנו מתחשבנים עם ילדיהם! פשוט לא להאמין! הרי ככל שהם מזדקנים טבעי שירצו מישהו תומך בסביבתם, ובעצם הם רק מרחיקים! כנראה המוטו שלי מתחיל להשחק. כמה כואב לקרוא את סיפורך, נכון החיים לא חייכו אל אמך - אבל לקרוא שהיא איכשהו מוצאת בך את האשמה לכך-מעציב כפליים. שמחתי לקרוא את האופםטימיות שנשקפה בסיום סיפורך, החיים לצד בן הזוג שהוא גם חבר טוב. אין פיצוי יותר גדול מזה! חיים יציבים למרות ועל אף כל מה שעברת.

למעלה