../images/Emo26.gif
הדבר הכי חשוב זה לא להתייאש
קודם כל - אולי את לא לומדת נכון
תראי- ברור שכדי ללמוד לתיאוריה צריך ללמוד את כל הספר הכחול ולהבין אותו, ולדעת ניסוח מדוייק של תמרורים (אני חושבת שהתמרורים זה החלק הקל ביותר התקנות הם החלק שדורש יותר ריכוז והשקעה) צריך לתרגל. המון תרגול. להגיד לך את האמת
התחלתי ללמוד לתיאוריה בדיוק לפני שנה - בחופש הגדול שלפני כיתה י"א. באתי פעם אחת בסוכות כדי לעשות את התיאוריה והיה סגור כי זה היה חול המועד וחזרתי לשם רק בחנוכה. ז"א שלמדתי לתיאוריה במשך כמעט חצי שנה
ברור שלא למדתי כל יום ובטח שלא כל היום. אבל מה שחשוב הוא שאחרי הלמידה הראשונית של הספר הכחול אין יותר מה ללמוד. ברגע שאת יודעת את החוקים זה כל מה שאת צריכה ומה שנשאר לך זה לתרגל. אפשר לתרגל מהאתר של למד או מחוברות השאלות. אני למשל אחרי שסיימתי ללמוד כל נושא בספר הכחול עשיתי את השאלות על אותו נושא בחוברת שמצורפת עם שאלות לפי נושאים. כשסיימתי את כל הנושאים וכל השאלות מהחוברת הזאת - פתרתי את החוברת מבחנים שמצורפת, אחרי כל טעות שהייתה לי בדקתי מה הטעות ומה צריכה להיות התשובה. חיכיתי שבוע ועשיתי את כל המבחנים מחדש. עד שלא היו לי טעויות. אחרי זה בחנתי את עצמי באתר של "למד" שם יש המון מבחנים וכתוב לך אם עברת או נכשלת. עד שהרגשתי שאני בטוחה שאני רוצה לגשת. לא הייתי בטוחה שאני עוברת - אבל הייתי בטוחה שאני יודעת את החומר. וזה בגלל שהחלק של התרגול הכי חשוב, זה מה שנותן לך את הבטחון וזה מראה לך איך את יודעת ליישם את הידע שלמדת בהתאם לשאלות. מה גם שזה נותן לך לראות איך תתמודדי עם הטופס עצמו שיורכב משאלות דומות ולפעמים אף זהות (חברה שלי ניגשה לתיאוריה לאחר שתרגלה באתר ובתיאוריה היו לה 5 שאלות בדיוק כמו שהיא תרגלה בבוקר..והרי באתר את יכולה לראות את התשובה הנכונה אם טעית.) ואם זה מעודד אותך - אחותי בת 19 ונכשלה ב-4 תיאוריות. ואני יודעת שזה בגלל שהיא לא תרגלה מבחנים