הסיפוק, הו, הסיפוק.

• פותח הנושא kenz
  • פורסם בתאריך

kenz

New member
הסיפוק, הו, הסיפוק.

כבר כמה שבועות, שאני מנסה להסביר לתלמידה שלי, רוכבת ממש נחמד ושכל יש בכמויות, שאין לי בעיה עם הפחד שלה.
היא רוכבת מכווץ, ולא משתחררת מהאגן, ולפעמים כשמשהו רק מתחיל להפחיד אותה, היא מתכופפת. אני מנסה לגרום לה להתיישר, להשתחרר.
הסברתי לה שפחד זה פחד, אבל אנחנו יכולים "לשפר פוזיציה" בשאר הזמן, ולהרגיל את הגוף שלנו לשבת יותר נכון, ואז יהיו שני דברים - לסוס יהיה יותר נוח, מכאן יהיה גם פחות לחוץ, והשני, שאנחנו נהיה לפחות קרובים לפוזיציה שתעזור לנו להשאר על הסוס במקרה של בהלה/התפרעות/תנועה פתאומית וכו'.
היא התווכחה איתי כמה שיעורים רצוף שההתכווצות זה רפלקסיבי, ואי אפשר לשנות את זה.
אמרתי לה רק שתחשוב על זה, ושתתחיל לנסות להאמין שזה אפשרי :)
אז היא הבטיחה לנסות.
היום עשינו תרגיל, והסוס זינקה קדימה, התלמידה התחילה להתכווץ, ומיד נמתחה למעלה. זה היה מדהים, אם היא הייתה מתכוות הסוסה הייתה ממשיכה באיזה באק, והיא הייתה עפה. אבל בגלל הישיבה שלה, היא נשארה, והייתה מה זה מבסוטה. והתחילה להבין על מה אני מדברת.
אמרתי לה, נכון, לקח לך שבריר שניה שם, אבל הצלחת, ועל זה בדיוק דיברתי.
מעבר לכך ששאר השיעור היה ממש טוב. הייתי ממש מבסוטה.

giri

New member
אני בטוחה שהסיפוק שלה לא פחות משלך

אני יודעת שאני עד היום מסופקת כל פעם שיש לי אינסטיקט להתכווץ על סוס מתפרע ואני יכולה לו.

איזה כיף!

kenz

New member
אני בטוחה !!

אני ראיתי את החיוך זה, זה שאומר שאיזה אסימון נפל.
זה אפילו לא הוריד את החיוך כשהיא כן עפה אחר כך. הסוסה נבהלה ממשהו, ונתנה חצי סיבוב, והיא בין כה פונית, ככה שמאוד קל לה "להעלם"... אבל היתלמידה נחתה על הרגליים, מה שלא היה קורה אילו הייתה מתכווצת.

אז אני מרוצה, התלמידה מרוצה
ושבוע הבא עוגה !!!

giri

New member
ממש וין וין

fliperit

New member
גם אני חוויתי סיפוק דומה

יש לי סטאז'רית בחווה שלומדת להיות מדריכה טיפולית. היא התחילה את הקורס בלי ניסיון בכלל ברכיבה והיה לי עם זה מאוד קשה. החיבור האישי שלנו מעולה, ואני הכי אוהבת את הימים שהיא באה לעבוד איתי. רמת ההורסמנשיפ שלה משפתרת די מהר, ובטיפול היא ממש טובה. למרות זאת, עד לפני שבועיים הייתי קצת מודאגת מרמת הרכיבה שלה. היא הייתה מאוד לחוצה ומכווצת, נתנה לסוסים להרגיש את הפחד שלה ולנצל אותו, ובכל פעם שמשהו לא היה הולך לה היא הייתה עוצרת. משהו כמו "שוברים את הכלים ולא משחקים".
בשבועיים האחרונים היא נתנה פתאום קפיצה ענקית ברמת הרכיבה. הישיבה שלה הסתדרה לגמרי, והיא לא נותנת לפחד לשלוט בה. עשיתי לה לפני שבועיים שיעור בלי ארכובות, על סוסה מאוד עקשנית ו"גוררת" והלך מעולה! היא לא עצרה את הסוסה בכל פעם שהיא גררה אותה, אלא המשיכה להתמודד איתה תוך כדי תנועה (בלי ארכובות!) ואפילו עשתה קנטר. השבוע כבר עשינו שיעור עם חגורת וולטינג והלך מעולה.

חוץ ממנה, אני גם מדריכה חברה טובה טובה שעובדת איתי (ולמען האמת גם גרה איתי...). היא מפוצצת ברצון להתקדם וללמוד והכי כיף בעולם להדריך אותה. גם היא עשתה התקדמות ענקית בשבועיים האחרונים, ואני מתכננת להתחיל לעבוד איתה על החלפות רגליים ברכיבות הקרובות. אני חושבת שזה תרגיל שיכול ללמד המון המון המון על איך לבקש מהסוס דברים, איך הסוס חושב וגם על שימוש נכון בעזרים.

למעלה