הסימפול העברי.

Funky Giraffe

New member
על ההארדיסק יש לי כבר עשרות ביטים שמסמפלים

שירים ישראליים, בעיקר פתיחות ומעברים שלהם - ואחוז גבוה מהם ללא תופים. אני בדיוק עובד על איך לשפר סאונד (ושם אני צריך ללמוד את הכל מתחילת הדרך), איך לעבד באופן מעניין יותר ופחות בנאלי ובקיצור - איך לעשות את זה נכון. האמת שעד לחודשים האחרונים סלדתי מסימפולים. פשוט חרה לי לשמוע קטעים ישנים שאני מכיר\אוהב עם היפ הופ. הכל הרגיש לי ממוחזר ולא חדשני מדי - עד שהבנתי שיש משהו מגניב ומאוד כיפי בלהיות לא יצירתי ולעשות טריביוט קטן לקטע שאתה מאוד אוהב. אמנם אי אפשר לקחת תמיד קרדיט מלא על זה - מכיוון שהסימפול ברוב הזמן נותן לך את השראה ומראה לך את הדרך ליצירה ואתה עובד תחת מסגרת הקצב שלו (למרות שאפשר גם לשנות BPM מבלי לשחק בפיטץ'! להיט!) בכל אופן, הנה רשימה חלקית של קטעים שדגמתי מהם לביטים חדשים שלי בזמן האחרון: גזוז - סיפור לבנה יהודית רביץ - מישהו (עם הפילהרמונית) יוני רכטר - ראיתי שמש פרימיירה - בוקר אפור 14 אוקטבות - אומקא גומקא שם טוב לוי ויוני רכטר - הרחובות ממריאים לאט כוורת - שיר הטמבל "קווים" (קלפטר, מתי כספי, יוני רכטר ועוד) - ג'אמסין יוני רכטר - שיר נבואי קוסמי עליז יוני רכטר - יום יפה

glass vegas

New member
עידו תהיה לי בריא

בגיל שלך בקושי ידעתי מי זה משה דץ.. מה זה השמות האלה יא מטורף?!

Funky Giraffe

New member
אם היום הייתה למוסיקאים ישראלים בפופ-רוק-ג'אז

רק שמינית מהאיכות של המוסיקאים הישראלים של הסבנטיז הכל היה נראה אחרת... תתחיל לשמוע חלק מהשמות שנתתי ברשימה, לא תתאכזב

TakTik

New member
כמה טיפים לסימפולים לא נדושים:

לא, אני לא יודע לתת את הטיפים בעצמי (אחרי הכל, אני לא מוזיקאי
) אבל אני יודע לתת קישורים לכאלה שיודעים
טוב, קודם כל, אתן לינק לבית ספר למוזיקה. ואני לא מתכוון לזה בטוח ביטוי מחמיא בלבד, אלא ברצינות - רדבול אקדמי. פה יש ראיונות וידאו סגנון "סטודיו למשחק" - רק עם מוזיקאים, בין היתר המון מוזיקה שחורה. קווסטלאב,קאט קימיסט,רד אלארט,ג'אסט בלייז,מאדליב, פרינס פול ועוד ועוד. אני בטוח שלכולם יש טיפים מעולים לסימפול ועבודת הפקה. עד עכשיו ראיתי אומנם רק את הראיון עם קווסטלאב (מה לעשות, אני גרופי) אבל כשהוא מדבר על ג'יי די ז"ל, ועל העבודה שלו על הפקת Runnin של פארסייד והשימוש בסימפולים שבזה מלמד המון. דבר שני,דוגמא לסימפולים מוצלחים - מתוך האוסף ראפ-רוק שהעלתי בהיפ הופ 101 - הדיסק השני שמראה איך מסמפלים שירי רוק בצורה חדשנית (לפחות בשירים היותר חדשים
) שים לב לפלייליסט, ובעיקר למקורות לסימפול: 01 - Cunninlynguists - The South (Jethro Tull's My God) 02 - Ryu ft. Juelz Santana & Celph Titled - S.C.O.M (Guns N Roses's Sweet Child Of Mine) 03 - K-OS - Equilizer (Elvis Presley's Jailhouse Rock) 04 - Apathy ft. M. Shinoda & Tak - Bloc Party (Bloc Party's Banquet) 05 - Rhymefest - Devil's Pie (The Strokes's Someday) 06 - CunninLynguists - Hellfire (Iron Butterfly's I Am The God Of Hell Fire) 07 - Mark Ronson ft. Mos Def & Mop - On The Run (Lenny Kravitz's Always On The Run) 08 - Apathy ft. Emilio Lopez - It Takes (The White Stripes's Seven Nation Army) 09 - Jay-Z - Takeover (The Doors's Five To One) 10 - Eminem - Rock Bottom (Janis Joplin's Summertime) 11 - Deaf In The Family ft. Scavone & Big Brooklyn RedLittlewing (Jimi Hendrix's Little Wing) 12 - Nas ft. Will.I.Am - Hip Hop Is Dead (Iron Butterfly's In a Gadda Da Vida) 13 - Run-D.M.C. - Walk This Way-Demo (Aerosmith's Walk This Way) ולסיומת, אתן דוגמא אחרונה לאיך אפשר לסמפל בחדשנות את הקטע הכי חרוש - Kingdom Come של ג'י זי, לקח ג'אסט בלייז את הסימפול החרוש של סופר פריק של ריק ג'יימס, שנרצח באכזריות בעזרת אם סי האמר, קוצץ אותו והופך אותו למשהו חדש ומטורף. באמת בית ספר.

שי 360 דווקא סימפל את אחד האהובים

בטי, ניי,ניי (או איך שלא קוראים לזה) הוא מסמפל את Sandanya של Foreign Affair. השיר המקורי הוא אחד מ"שירי השטות" האהובים עלי (הוא כולו ג'יבריש) והתוצאה טובה.

Oren G

New member
רק לפני שבוע גיליתי

שב'ריספקט' של סאבלימינל, הוא סימפל את 'בללייקה' של אילנית

mor2ob

New member
אופס קפץ לי אופס קפץ לי אופס קפץ לי אופס קפץ

אופס קפץ לי אופס קפץ לי אופס קפץ לי אופס קפץ לי אופס קפץ לי אופס קפץ לי אופס קפץ לי אופס קפץ לי אופס קפץ לי

da^Lord

New member
לא אוהב סימפולים

אני מעיף מקוריות. אבל אם כבר סאבלימינל וסימפולים .. לפני הדיסק הראשון שלו הוא הוציא מיקסטייפ שהיה בו קטע מהשיר מTA לLA עם סימפול של .. שכחתי את השם שלה ,זמרת אופרה אחת.. נשמע פצצות.

blackl71

New member
Edan- beauty and the beat

promised land. לא יודע מי מסומפל שם, אבל קטע מעולה.

Funky Giraffe

New member
אני חושב שהוא מסמפל את אריק איינשטיין

בשיר מ'מזל גדי', אבל אל תתפוס אותי במילה

למעלה