הסילבסטר

totony

New member
הסילבסטר

אני רוצה לפתוח נושא חדש: הסילבסטר: האם כדאי לחגוג אותו או לא? אני אישית מתנגד לחג הזה: זה חג נוצרי, ואין מה לעשות... אבל יש ציבור "רוסי" גדול שרוצה לחגוג את החג הזה, הם מחשיבים את זה למסורת שלא קשורה בדת, כי הם חוגגים את הסילבסטר כחג שהגיע אליהם מברית-המועצות האטאיסטית שחגגה את החג לא כחג נוצרי אלא כחג המציין תחילת-השנה-האזרחית החדשה, והם לא מוכנים לותר על המסורת הזו. אני רוצה לשמוע את דעתכם בעניין, ואני אתן את עמדתי בנושא בהמשך...

Moledet972

New member
מדינת ישראל צריכה לפעול בדרכי שכנוע

כדי לגרום לאזרחיה היהודים שלא לחוג את החג. במקום זאת, היא צריכה לעודד אנשים לחוג את ראש השנה היהודי. החג נקרא סילבסטר רק במדינות צפון אירופה וביידיש, ולעומת זאת בשאר המדינות הוא נקרא פשוט "ראש השנה", "השנה החדשה". החג הוא בעיקרו אינו חג נוצרי, אלא חג אזרחי, שכן מדובר בחג חדש שנחוג לפי הלוח הגריגוריאני, שהונהג לפני כמה מאות שנים בלבד. הסיבה שצריך לעודד לא לחוג אותו היא שהוא אינו חג יהודי, וצריך לעודד קודם כל לחוג את החגים היהודיים.

CANDY MAN

New member
למה תמיד חייבים להתבכיין?

התשובה הכי טובה למי שמתלונן על חגיגת הסילבסטר היא "מה התאריך היום?" רוב האנשים ייתנו לכם את התאריך הלועזי... ולכן, אנחנו לא חוגגים שום חג לאיזה אנטישמי בשם סילבסטר, אנחנו חוגגים את השנה האזרחית החדשה שבאה עלינו לטובה! אני חוגג וימשיך לחגוג מפני שזה כיף לציין את השנה החדשה! לא מדובר פה בחגיגה בשביל אדם, אולי בעולם הנוצרי הישן זה כן! אבל בשבילי זה חגיגה לקראת שנה חדשה שנפתחת!

אני לא מבין בכלל...

מה הקטע עם הסילבסטר. במציאות הקשה של היום חייבים לשמח ולשמוח כמה שיותר (וזו אגב נחשבת מצווה). אני אישית לא חוגג בגלל האידיוט הזה, אלא כי יש שנה חדשה וצריך לפתוח אותה בשמחה, כדי שהיא תמשך בשמחה. אף אחד לא חוגג את זה כי זה בשביל איזה קדוש נוצרי, אף אחד שאני מכיר. אז מה הבעיה? שיחגגו! זה חשוב!

לא מבין את המהומה

אנשים רוצים סיבה למסיבה, תנו להם. זהו ציון שנה חדשה, את הכל אנחנו מודדים לפי השנה האזרחית, למעשה ראש השנה היהודי הוא הרבה יותר סמלי וציון של מסורת יהודית, ואין לו משמעות כלשהי ביומיום, מה גם שחגיגות ראש השנה היהודי אינו אטרקטיבי כמו ראש השנה האזרחית בעיני רוב האנשים.

totony

New member
טוב, קראתי את התגובות...../images/Emo185.gif

ואתם באמת צודקים, לפי דעתי בקשר לזה שצריך לחגוג את תחילת השנה ה"אזרחית", לכאורה, שהיא בעצם השנה הנוצרית. אבל מה אפשר לעשות? הנוצרים שולטים בעולם בו אנו חיים, ואם לא רצינו לחגוג את תחילת השנה האזרחית לא היינו צריכים לקבוע לוח שנה נוצרי בארצנו מלחתחילה. אבל לכל הפחות איננו חוגגים את החג כחג נוצרי אלא כתחילת השנה ע"פ הלוח שעל-פיו אנו חיים. למרות שיכולנו לעשות מאמצים רבים יותר כדי לקלוט את לוח השנה העיברי קצת יותר. ואם לא נעשים מאמצים לפתח את ראש השנה היהודי אין לאף אחד שום זכות להתלונן שאנשים מעדיפים לחגוג את החג ה"בינלאומי" מאשר את היהודי. וחוץ מזה, זו לא בחירה של או סילבסטר או ראש השנה, ניתן לחגוג את שניהם. ואיני יכול שלא לחבב את התעריך של הסילבסטר. אני נולדתי ב-1 לינואר. כך שיוצא שכל שנה במקום לחגוג את הסילבסטר אני חוגג את יום-ההולדת שלי.

מזל טוב לך!

שיהיו לך רק שנים טובות.

La Gamba

New member
זהו חג חילוני אזרחי

אז מה לעשות שרוב המדינה חילונית?

metal_slug

New member
למי אכפת מהסילבסטר?

אני לא חוגג את מותו או הולדתו של איזה קדוש נוצרי מעונה, או של סנטה קלאוס, או מה שלא יהיה. אני חוגג את תחילת השנה האזרחית החדשה, ותו לא, וכל קונטקסט דתי מעניין אותי בדיוק כמו השלג דאשתקד.

למעלה