הסיוט הכי נורא של כל אמא?

הסיוט הכי נורא של כל אמא?

בת אחותי אובחנה כבעלת פסיכוזה.בהתחלה חשבו בכיוון של אוטיזם ואז שללו את זה.מה הסיכוי לצאת מזה אם בכלל?

כן זה בהחלט סיוט

הבת שלי הפכה פסיכוטית בגיל 5, זה פשוט היה לחיות בגיהינום, עבורה ועבורינו, גם אצלה יש כנראה בעיות תקשורת, עם או בלי קשר לפסיכוזה, אף אחד לא יכול לדעת מה באמת מסתתר שם. השאלה היא בת כמה בת אחותך ובאיזה מצב היא היתה לפני הפסיכוזה, ככל שהגיל יותר גבוה, וכישורי החיים והתפקוד שנרכשו עד הפסיכוזה יותר גבוהים, כך סיכויי החזרה לתפקוד גבוהים יותר. ישנם אנשים שמצליחים להתאושש וישנם שלא, הבת שלי לא התאוששה עד היום , מטופלת בתרופות אנטי פסיכוטיות במינון גבוה, בשעות קשות יש טיפול נוסף גם בתרופות הרגעה, ולומדת בבית ספר לאוטיסטים, היא כיום בת תשע וחצי ויש לה כמה סוגי איבחונים, החל מאוטיזם , דרך MDD (בעיות תקשורת + בעיות נפשיות) וכלה בבעיה נפשית קשה. אני חייבת גם לציין שעם הזמן יש שיפור , ההתקדמות היא איטית אבל קיימת, אני לא יודעת מה מצב בת אחותך אבל הבת שלי איבדה את כל מה שידעה ומאז גיל 5 למדה מחדש מעט לדבר, שליטה על צרכים, כיצד לאכול ועוד תפקודים בסיסיים.

מורןא

New member
../images/Emo141.gifהיי

לבת שלך יש גם פסיכוזה וגם אוטיזם? זה שתי הבחנות לגמרי שונות, לא? או שמא אחת גורמת לשנייה? התמודדות בהחלט לא קלה...

jinjetta

New member
אבחנות...

אני לא מאוד בקיאה בנושא, אבל מהמעט שקראתי מחלות נפש והפרעות שונות יכולות להיות מאובחנות כתופעות שונות לפעמים. למחלות וההפרעות יש כל מיני מאפיינים, לא כולם בהכרח יבואו לידי ביטוי אצל אדם אחד, או יבואו לידי ביטוי בעוצמות שונות ואופנים שונים. לכן, האבחנה יכולה להשתנות בהתאם למשקל שמייחסים בזמן נתון למאפיינים מסוימים. אני לא חושבת שניתן לומר שאחת גורמת לשניה (לפחות לא בכל המקרים), ובד"כ התופעות שלובות זו בזו מבלי שניתן יהיה להפריד את הגורמים (אולי אפשר לבודד את המאפיינים הביולוגיים של המחלות, אבל בזה אני כבר ממש לא מבינה).

צודקת בהחלט!

יש לנו המון המון איבחונים, בחלקם של טובי הפסיכיאטרים. ואין דיעה אחידה על הבעיה. מה שכן, על הפסיכוזה אין חילוקי דיעות, היא היתה כ"כ קשה ואימתנית שאי אפשר לומר שזה היה משהו אחר, זה היה גיהינום.

למעלה