הסטוריה

bogun

New member
הסטוריה../images/Emo70.gif

מה היא היסטוריה בשבילכם
איך אתם מגדירים היסטוריה,ומה מושך אותכם בה
אני אישית חושב שהיסטוריה נותנת לנו הזדמנות לגלות על עצמינו יותר. מה שמושך אותי ללמוד היסטוריה,אולי זה הדחף לדעת יותר על אנשים שחיו לפניי על האדמה הזאת. זהו,זה בערך מה היא היסטוריה בשבילי.

היסטוריה היא מדע המעבדה של

ההתנהגות האנושית. כפי שחשוב למין האנושי ללמוד פיסיקה, כימיה וביולוגיה כדי לחזות את תגובתם של חומרים להשפעות וכך לשלוט בהם ולהפיק מהם את המיטב, כך חשוב ללמוד היסטוריה כדי לחזות את תגובתם של קבוצות אנושיות להשפעות, ולהפיק מהן את המיטב. שימו לב שלא אמרתי "לשלוט בהן", כי המסקנות האישיות שלי מחקר ההיסטוריה, בינתיים על כל פנים, מורות (באופן כוללני וכללי ביותר) שככל ששולטים באנשים פחות, כך עדיף
אבל בשבילי אישית חקר ההיסטוריה זה לא רק זה. זה פשוט מרתק, לדעת ממה נבע כל דבר, להתחקות אחר השפעות הגומלין שמגלגלות את הסיפור הגדול. לגלות מצד אחד שבני אדם הם בני אדם בלי שום קשר לטכנולוגיה, דת, או אידיאולוגיה - ווב בזמן לגלות שאנשים יכולים להיות מה-זה מוזרים ולא מובנים. מבלבל? כמובן. אחרת זה היה משעמם

טוב כאחד שמתעסק בהיסטריה ../images/Emo13.gif

מה זאת היסטוריה ...זאת השאלה ששאל אותי המורה להיסטוריה בכיתה ז´ וגם הוא לא ידע את התשובה אבל הוא ידע להגיד לי ולכיתה שהיסטוריה היא רישום של תהליכים אשר השפיעו על האנושות לטובה ולרעה (שכל דבר הוא לפי ראיית העולם של כל צד)...הסיבה שאני אוהב היסטוריה זה בגלל שבגיל צעיר נחספתי לסיפורי המיתולגיה היונית והדחיסה של אבי ושל המורה להיסטוריה שתמיד אמרו לי "...מי שלא לומד את שגיאות העבר נידון לחזור עליהם שוב ושוב..." אחרי שבגרתי נחפשתי לסיפוריו של אסימוב...שכותב על מדע שיכול לחזות את התהילכים ההיסטורים.... הסיבה שאני אוהב להיות היסטוריון כי זה כמו עבודת בילוש או עבודת איש מודיעין...אתה לומד את הדברים הקטנים ושום דבר אינו כמו שהוא נראה והיסטוריה תמיד תמשיך ותמיד תשפיע מאוד פשוט לא צריך ללכת המון שנים אחורה רק מאה שנה אז ותראו את איך מה שקרה לפני חמישים שישים ואיפלו מאה שנה עדיין משפיע על אורחות החיים שלנו...כמה שנרצה להתכחש לא יעזור על בסיס ההיסטוריה בונים את הוה ואת העתיד...

הממממ אף פעם לא חשבתי באמת...

כיצד אני מגדירה היסטוריה ומהי בשבילה(חוץ מהעובדה הבלתי מעורערת שאני מאוד אוהבת אותה)אבל בואו נגיד שבשבילי היסטוריה היא תחום המסביר איך החלו הדברים ולמה,איך הם התפתחו והשפיעו המחקרים הם העיקר והבולט אבל תכלס מה שמעניק את הפילפל הם הסיפורים הקטנים..... שלכם חנה גונן

bogun

New member
כמו שאדם חכם אחד אמר

"הדבר היחיד שהיסטוריה מלמדת אותנו הוא שהיא לא מלמדת אותנו כלום"
את האמת אהבתי את ההגדרות שלכם.זה מתאים גם לי,אם לא לכול חובבי ההיסטוריה.

Vincent Glenn

New member
מה מושך בהיסטוריה?

שהיא הסיפור שבאמת קרה. ושאפשר להסיק ממנו מסקנות, או לפחות לנסות. זהו "המדריך למשתמש במין האנושי", בגלל שהתנאים אולי משתנים אבל אנשים נשארים אנשים. ולראייה "הנסיך" של מקאוויאלי, שעדיין רלוונטי היום.

פראזניק

New member
מהי היסטוריה?

הייתי עונה: היסטוריה היא הכלי הטוב ביותר ללמוד על החיים, לדעת מה לעשות ואיך, ללמוד מכשלונותיהם של אחרים, אבל תאמרו: וכי מה לו לפראזניק הקטן ולהנהגת העולם? הרי אינו שותף לשום מערכת שלטונית שהוא יכול לומר שנסיון כזה יעזור לו:))) ההיסטוריה היא גם כלי עצום להבין את העולם, סתם, לספק את אחד היצרים החשובים ביותר באדם - יצר הסקרנות. אני תמיד מנסה להבין מה הוביל מנהיג זה וזה למעשיו? מדוע הוא נהג כך ולא אחרת? מה השפיע עליו? אבל באמת, למה זה מענין? מה תתן לנו הידיעה שהיטלר נכשל במלחמתו בשל תנאים אלו ואלו? לא יודע, אולי זו הסקרנות, החקרנות שבאדם, הדוחפת אותו לדעת ולנסות להבין תהליכים. מה שזה לא יהיה, זה דבר נפלא:)))

אני חושבת שמה שהכי מושך אותי

בהיסטוריה זה הנגישות החמקמקה שלה. כשאני קוראת על דמויות מומצאות, בספרים, אני יודעת שאין לי אף פעם סיכוי לגעת בלבנה שהם נגעו בה, או ללכת בשביל שהם הלכו בו, אבל כשאני נמצאת באתר היסטורי... קשה לי להסביר. פתאום הכל נכנס לפרספקטיבה. כל הבעיות שלי נראות כל כך קטנות פתאום. אני חושבת מה יזכרו בעוד 500 או 1000 שנה מהתקופה שלי וזה גורם לי מצד אחד להרגיש ממש קטנה וחסרת חשיבות ומצד שני קשורה להכל, במרכז הפועם בין עבר אינסופי לעתיד אינסופי.

למעלה