הסטודנטים וכו'

pasteran

New member
הסטודנטים וכו'

הגיע הזמן להפסיק לזיין את השכל. בחודש האחרון הסטודנטים מקיימים מאבק למען ההשכלה הגבוהה בישראל. קיימנו מספר הפגנות ואירועים, ובעיקר לא קיימנו לימודים. במקביל ארגון המורים משבית את הלימודים בתיכונים מדי פעם. יש קשר ישר בין 2 הדברים. הקשר הוא הזנחת החינוך על ידי ממשלת ישראל. כן רבותי, ממשלת ישראל שכבר הוכחה כבלתי כשירה, קבל עם ועדה (בראשות וינוגרד), מזניחה רבים ממכם. מזניחה לא מתעלמת. אתם זה (אני חושב) רוב הגולשים בפורום הזה - יעני תלמידי תיכון (וגם אחד מהותיקים שהוא מורה בתיכון, וותיקים אחרים שלא התבגרו מאז התיכון, וכיו"ב תיכוניסטים). השביתה של המורים ושל הסטודנטים היא במידה רבה למען התיכוניסטים של היום ושל מחר ושל אחרי אחרי מחר. התנאים שעבורים המורים נלחמים נועדו לשפר בעצם את היכולת שלהם לתת לכם את הדבר הבסיסי שמגיע לכם - השכלה בסיסית ברמה גבוהה. הסטודנטים לעומתם מנסים לשפר את היכולת שלכם לקבל את המינימום שיגיע לכם - השכלה גבוהה ברמה בסיסית. אני משוטט כבר 3 שנים באוניברסיטה, בחוגים שונים ומשונים, ובצער אני אומר לכם שרמת ההשכלה באוניברסיטה לא מספיק גבוהה בשביל להסתכל על עצמה בראי של האמבטיה. היא - אנחנו, אתם - לא רואים את הטינופת שהצטברה: הקורסים שנסגרים, החוגים שמאוגדים, המרצים שמקוצצים, המתרגלים שמגתגלגלים. אני לא צריך לספר לכם מה קורה בבתי הספר. הסיבה לכך היא פשוטה. אנחנו היינו אדישים מספיק בשביל לתת לחבורת נוכלים אינטרסנטים, ואני לא מדבר רק על הממשלה האחרונה, להפוך אותנו לבהמות, להטביע אותנו בים האדישות קהה-החושים שיצרנו במו ידינו. זה מתבטא במערכת החינוך, וזה מתבטא בצריכת המוזיקה שהפכה לבידור. אם נצליח במאבק הקטן שלנו אנחנו מתכוונים לעצור אותם. כמו שאני רואה את זה אנחנו נלחמים עבור כמה דרישות בסיסיות: * לכל הפחות המשך גביית שכר הלימוד במתכונת הנוכחית (לא העלאה, לא שכר לימוד דיפרנציאלי). האופטימיים מקווים שהממשלה תעמוד בהתחייבות למלא את מסקנות וינוגרד הראשונה ותוריד את שכר הלימוד עוד יותר. הממשלה חושבת שהיא יורקת רק על שתי ועדות וינוגרד שהוקמו. אבל היא בעצם יורקת עלינו. היא תגלה שלא נבון לירוק על האזרחים אותה היא שולחת למלחמה. * החזרת הקיצוצים למערכת ההשכלה הגבוהה. בשנים האחרונות קוצצו מיליארד וחצי שקלים מהתקציב שלנו. אנחנו רוצים את זה בחזרה. יש כסף - המדינה נמצאת בעודף תקציבי של כ-7 מיליארד שקל. בשבוע האחרון מסתבר לאן הממשלה מתכננת לשלוח את הכסף הזה. "לחינוך העצמאי" עפ"י בקשת ש"ס ודגל התורה. אנחנו שנלחמנו חודש בלבנון, וחודש למען ההשכלה, לא מקבלים כלום. אחרים מקבלים את כספי המסים שההורים שלכם ואנחנו שלמנו, ע"מ לשמור על הקואליציה. * שותפות בקבלת ההחלטות לגבי הרפורמה במערכת ההשכלה הגבוהה - בועדת שוחט אין אף נציג של הסטודנטים או של המרצים. האנשים אשר יושפעו יותר מכל ממסקנות הועדה אינם שותפים לה. ועדה כזו אינה לגטימית, אנחנו מקווים לפרק אותה ולהקים ועדה שתייצג את כל השותפים במערכת. מה שטוב בעל העניין בעצם אין הרבה שאתם צריכים לעשות. סה"כ אתם עסוקים בבגרויות. אתם יכולים להתחיל לשים לב למה שקורה מסביבכם. לדבר עם ההורים - שיכול להיות שהם ישלמו את שכר הלימוד שלכם בעתיד. לחתום על העצומה. ביום שישי בעשר בככר רבין יהיה יום לימודים אלטרנטיבי עם מופעים ושיעורים מעניינים.

Anuerysm

New member
זה נורא אירוני שהמשפט הראשון במגילה הזאת

הוא "הגיע הזמן להפסיק לזיין את השכל"

epitaph

New member
הוא לפחות מדבר תכלס...

הדבר היחיד שאני לא מסכים איתו זה הסעיף האחרון, למה להקים עוד ועדה שגם אותה צריך ךממן מכספי משלם המיסים אם יש כבר ועדה כזו. אלא אם מדובר בועדה שעוסקת בכלל החינוך, החל מהגן ועד למרצים.

Barmelai

New member
אם יש משהו שאין במגילה הזאת

זה שמץ זיון שכל. יש יותר משמץ של אקט מיני ברוטלי מצד המדינהה כלפי החלק היחיד בציבור שעליו היא תוכל לסמוך בעתיד. וזה לא בשכל יקירי, זה למטה יותר.

"תוכל לסמוך" - לא בהכרח

ככל שהמדינה יותר מזלזלת בסטודנטיה - ובמיוחד בתלמידי מחקר בתארים מתקדמים - כך היא תלך ותאבד אותם לטובת שווקים יותר ידידותיים לכשרון. זה קורה בפועל, כבר שנים, ואף אחד לא מצפצף או עושה משהו.

melancholy man

New member
שלא תוכל לסמוך אתה מתכוון...

מי שיש לו את היכולת האינטלקטואלית והכסף, כבר מזמן לא כאן, למה ללמוד בעלות נוראית או ללמד בשכר מינימום בת"א או באר שבע, כשאפשר לקבל מילגה לאוניברסיטה יוקרתית במסצ'סטס או לונדון, או פאריז, או לקבל משכורת של אדם מבוגר בהתאם ליכולת שלך באותו מקום? בהתחלה ויתרנו על מערכת החינוך עד כיתה י'ב, לאחר מיכן ויתרנו על ההשכלה הגבוה, עכשיו, נשאר לנו להתמודד עם המחיר, שנים אמרו לנו שאין כסף לחינוך כי יש אתגרים ביטחוניים שלוקחים משאבים גדולים, השנים האחרונות לימדו אותנו שגם עבור "האתגרים" האלה הכסף כנראה לא הולך, אם לא נתעורר עכשיו בעוד כמה שנים כבר לא יהיה מה לעשות, העדר מערכת חינוך והעדר מערכת השכלה גבוהה ברמה של מדינה מערבית, כפי שאגב היה בצורה מסוימת כאן עד לפני כמה עשורים, כבר פוגע בכל תחום בחיים שלנו, זה סוג של סרטן שאוכל את הגוף שלנו מבפנים, באמצעות ירידה ברמת המורים, הרופאים, המדענים וכן, גם החיילים, סרטן, כמו סרטן מצריך טיפול באוטאלי וקשה, שאולי הגוף לא יעמוד, אבל בלי הטיפול הדרך לאבדון דיי ברורה. המאבק מזכיר לי את שביתת הסטודנטים הגדולה מלפני עשור, אז אני הייתי באונבירסיטה ובסופו של דבר, חבורת הפולטיקאים הצעירים שהובילה את המאבק, ויתרה עליו לטובת מה שהתברר בדיעבד כהתחלה של קרירות פוליטיות (אה..כן ופיצה, שחכתי, קיבלנו פיצה, או לפחות, הם קיבלו), אני מאוד שבאמת הסטודנטים של היום יהיו יותר חכמים וישכילו להבין שהם לא נלחמים למען עצמם ושכר הלימוד שהם משלמים אלה למען החברה בה הם יחיו בעוד עשר עשרים ושלושים שנה, אם בכלל.

למעלה