הסוף.

• פותח הנושא ab85
  • פורסם בתאריך

ab85

New member
אין לי סל שיקום.

אף פעם לא הלכתי לבקש דברים כאלה. זה חלק מהעניין. להכתים את השם. להיות "נכה" פורמלית. איך זה יכול לעזור?

shirshur72

New member
סל שיקום

אני בכלל לא התלהבתי מהדבר הזה. הכי טוב לדעתי זה אם יש לבן אדם אפשרות כלכלית ללכת לטיפול פרטי אצל מטפל טוב ש"ירים" אותך. בסל שיקום יש עזרה של עו"ס שלרוב רמת המקצועיות שלהם דיי עלובה ודיי הם בקטע של לקבע את הבן-אדם לתרופות ומעקב פסיכיאטרי,וזה התנאי! בדר"כ מה שמגיע מהמדינה זה ממש מזכיר את ההתייחסות בבתי-חולים לחולי-נפש - התייחסות לבן אדם כאל חולה. אם הייתה לי האפשרות הכלכלית הייתי פונה כמובן לטיפול פרטי.. ייתכן שלאנשים מסויימים זה מתאים. מדובר בדיור מוגן עם ביקורי עו"ס ומדריכה. אין תקציבים להעשיר ולפתח את הנפש,את האישיות.

ab85

New member
חשוב לי לדעת

שמעתי עליו הרבה דברים טובים, ושהוא באמת פסיכיאטר שיודע את העבודה והציל הרבה. אני נמצא אצלו חודש וקצת בטיפול. מאז שהתחלתי את הטיפול התרופתי אני סובל כי מצבי רק החמיר. למרות זאת, הוא מתעקש להמשיך את הטיפול. ברגעים קשים מאוד הוא לא זמין כי הוא עסוק מאוד. חשוב לי לדעת האם למרות החסרונות המסויימים שיש בו, עליי להמשיך ולעשות את מה שהוא אומר?

shirshur72

New member
אבל הרוב מטופל תרופתית

ולכן מחוייב להיות מדווח שמגיע באופן קבוע ומסודר למעקב פסיכיאטרי ונוטל את התרופות שרשם לו הרופא. אני באופן אישי לא אוהבת את ה"חדירה" לפרטיות שלי ולהחלטות שלי..זה כאילו מישהו בא ואומר לי: "תעשי כך ותעשי כך" - "אנחנו צריכים לדעת ולהיות מדווחים שאכן את נפגשת עם הד"ר ושאת לוקחת את הכדור שהוא החליט שתיקחי" - האמת זה מלחיץ אותי ומעצבן!

ab85

New member
הסוף.

רוצה כל כך לסיים את זה כבר. אני לא יכול יותר. אין לי מושג מאיפה להתחיל ולהסביר עד כמה אני ריק. דפוק. מסובך. אבוד. אני סובל מכמה הפרעות: OCD, חרדה-חברתית, הפרעת קשב וריכוז, דיכאון. התחלתי לפני כחודש טיפול אצל פסיכיאטר מפורסם שהבטיח לי שהוא יביא אותי למקום מבטחים. התרופות שהוא נתן לי רק החמירו את המצב. חרדות. בילבול. הוא טוען להמשיך בטיפול. הוא אומר שאני חייב לעבוד. אני מנסה לעבוד אבל לא מסוגל. יותר מדי נתונים. יותר מדי דברים עד שאני מאבד את הכיוון. לא מצליח להיות כמו כולם. לא מצליח לחשוב ב"ראש גדול". מה צריך לעשות. שוב נוטש עבודה אחרי כמה ימים. אני בן 25. חיי עברו לריק. דיכאון קשה. הסתגרות. לא סיימתי את התיכון. לא סיימתי את הצבא. כל דבר קשה לי. לא מסוגל להתמיד בכלום. מיליון מחשבות. אובססיות לאנשים, מקומות, הרגלים.. הייתי אצל אינספור רופאים שלא עזרו לי. ניסיתי כל מיני תרופות. בדידות אינסופית. רגשנות יתר. כל חיי ניסיתי להיות כמו כולם, אבל זה פשוט לא הולך. לא מצליח להתסגל לשום דבר. רק להיות בבית ולהעביר את החיים. תראו אותי ברחוב ותחשבו שאני כאחד האדם. מרשים. עסוק. עמוק. אבל האדם הזה הוא אפס אחד גדול. שום דבר לא יצא ממנו. רק להעביר את החיים. אף אחד לא מבין את התסבוכת שאני נמצא בה. את חיי הגיהנום הללו. התחלתי לפני כחודש תרופות והמצב רק החמיר (חרדות, אובססיות וכו') - מישהו גם חווה החמרה שכזאת? אני מנסה איכשהו לקוות שהתרופות הללו יעזרו. הרופא הבטיח לי ואמר שהוא יכול לעזור לי. מישהו?????

Gameboy4

New member
איזה תרופות כבר ניסית?

כנראה שהרופא נתן לך שילוב של תרופות כי לקחת כבר כמה תרופות שלא עזרו לך.

אמא11

New member
AB יקר מאד../images/Emo39.gif

כואב הלב לקרוא שקשה לך כל כך. האם, בנוסף לטיפול תרופתי אתה נמצא גם בטיפול פסיכולוגי? בראש עמוד זה נעוץ מאמר שאנטיתזה גלגל תרגמה ושיכול אולי לעזור קצת (כשנראה ששום דבר לא עוזר). אני מזמינה אותך לנסות להגיע למפגש שיתקיים מחר, יום חמישי (הודעה כאן בפורום) ואולי תוכל להעזר קצת בקבוצה. לפחות לצאת מהבית ולא להיות לבד עם המחשבות. AB מחזיקה לך אצבעות תמי

eran3920

New member
ל AB85

היי, קראתי את ההודעה שלך והיתי מאוד רוצה לעזור לך. האם הפסיכאטר המפורסם הינו אילן רבינוביץ? כי אם כן יש לי כמה דברים חשובים להגיד עליו...

ab85

New member
כן!!

אודה לך מאוד אם תוכל לשתף אותי במה שצריך.

אמא11

New member
ערב טוב ערן וAB

נאלצתי למחוק כמה הודעות משרשור זה לפי הנחיה של "תפוז" למחוק הודעות שיכולות לגרור תביעת משפטית. אני מציעה לכם להתכתב בנושא במייל פרטי. רק טוב תמי

Mej

New member
האם ניסית

טיפול קוגנטיבי התנהגותי (CBT) או טיפולים פסיכולוגיים אחרים מלבד תרופות?

Gameboy4

New member
הצעה

הציפרלקס זה כדור יעיל לOCD כמו שאר התרופות ממשפחת SSRI. סרוקסט אינה יותר יעילה ולכל התרופות מהקבוצה הזאת יעילות דומה. סרוקסט מונע שפיכת זרע לחלוטין ומעלה במשקל ויש לו תופעות גמילה קשות. זה כדור נוראי. ייתכן שהוא קצת יותר מרגיע אבל לא יותר יעיל לOCD.

למעלה