הסוף של מרצ?

ערב רב

New member
הסוף של מרצ?

אני לא רואה מקום לתפיסות הכלכליות של מרצ (לא סוציאל-דמוקרטיה ובטח שלא סוציאל-ליברליזם) בין פרץ לחד"ש ואני גם לא רואה מקום לתפיסות המדיניות של מרצ בין פרץ (שמחזיק בעמדות שלום עכשיוניקיות) לחד"ש. תמיד אמרתי שהנפילה הגדולה של מרצ בבחירות הייתה בגלל מצנע שהציג עמדות מדיניות שמאליות מדי שלא הותירו מקום למרצ בינו לבין חד"ש, אבל פרץ מחזיק גם בעמדות כלכליות כאלה, אז האם זה מנבא את הסוף של מרצ?

פרץ אומנם נבחר לייצג את העבודה

אבל בדעותיו האישיות, הוא כמעט ההפך ממנה. לכן להפוך את העבודה למר"צ זה לא נכון. קשה לי להאמין שהמפלגה בכלל תעמוד מאחוריו, ולא תטרפד כל מהלך שלו.

ד ר ו ר 1

New member
במקומך,

לא הייתי ממהר להתנער מהדברים שלו. אף אחד לא יודע מה יהיה כרגע. מרצ יכולה להרוויח הרבה מזה שפרץ נבחר, אבל גם יכולה להפסיד. זה מאד לא בהיר כרגע, והדברים של 'ערב רב' עשויים להיות נכונים (ואולי גם לא).

Fleddermaus

New member
זה נכון, ומרצ צריכה לשקול...../images/Emo119.gif

לדעתי, אם הסקרים נכונים, צריך לשקול רשימה משותפת. לגבי פרץ, אני מאוד מאוכזב. האיש הזה מושחת וגנב, הוא ניצל עובדים עד זוב דם, הוא מגן רק על הוועדים הגדולים (חברת החשמל, מקורות וכו') ומנהיג הוא בהחלט לא. לגבי מזרחי-חבל שמתייחסים לזה בכלל.

doresh shalom

New member
לדעתי, ../images/Emo41.gif

רשימה משותפת תפגע בסיכויים להגיע להקהלים החדשים שאומרים שפרץ יגיע אליהם..

ערב רב

New member
בערוץ 10 הראו הערב את הוילה של עמיר

פרץ, על 3 הקומות, המזגן המרכזי והויטראז'ים (וזה רק מה שהיה אפשר לראות מ-2 מטר מעבר לדלת, כי יותר מזה פרץ לא נתן לצלמים להכנס), אבל לגבי שאר הטענות, עם כל הכבוד למיקי רוזנטל, התכנית שלו מתאפיינת באוסף גימיקים ולאו דווקא בבחינת עובדות לגופן. ובינתיים עוד לא ראיתי טיעון נגד רציני אחד למעט הצהרות כלליות נוסח "האחוס"לים של מרצ לא יצביעו לפרץ". נדמה לי שאתם מזלזלים בבוחר הממוצע של מרצ שאמור להיות אדם חושב יותר מאמוציונלי ובטח שלא גזען.

אני לא מסכים איתך.

מעולם לא הייתי תומך נלהב של עמיר פרץ, ואני חושב שאי-אפשר להתעלם מחשדות להתנהלות לא תקינה שלו במהלך הקמפיין לראשות העבודה. אבל חייבים להגיד כמה דברים לזכותו. עמיר פרץ הוא שמאלני אמיתי מבחינה מדינית כבר הרבה מאוד שנים. כשאני אומר שמאלני אמיתי אני מתכוון, שבנאום הניצחון שלו - הנאום הפומבי הראשון שלו כיו"ר העבודה - הוא אמר דברים שפחדנים ופופוליסטיים מסוגו של אהוד ברק לא אמרו במשך כל הקריירה שלהם, ומי ששמע יודע על מה מדובר (הרכבת של שרון שנוסעת ליהודה ושומרון והורסת את הכלכלה הישראלית). לעמיר פרץ, כמו שאמרה הבוקר יעל דיין, יש רקורד מרשים בתחומים שקרובים ללבם של רוב האנשים שמצביעים למרצ - החל מהגנה על זכויותיהן של נשים עובדות ועד לפעילות למען זכויות האדם בשטחים (משהו שטומי לפיד ציין ב"לונדון את קירשנבאום" בכדי לעלוב בפרץ, בבחינת "האיש הזה מגיע מבצלם"). יש הרבה אנשים שמפחדים מעמיר פרץ, פחד אמוציונאלי לחלוטין. אני חושב שיש קבוצה די גדולה של אנשים במפלגת העבודה שלא יצביעו לעמיר פרץ - בגלל סיבות "דמוגרפיות", כלומר בגלל המעמד החברתי שלהם והשיוך התרבותי שלהם. חלק מהאנשים האלה ינדדו לשינוי, אבל לדעתי דווקא מרצ עלולה להרוויח מהנדידה הזאת. ולגבי פרץ, הוא הרי לא נבחר בשביל לשמור בקרבה של העבודה את אותו מספר מצומצם של מנדטים שהמפלגה מקבלת בשכונות מבוססות, אלא בשביל להביא לה קולות מעיירות פיתוח ומהמגזר הערבי. ובמשימה הזאת לדעתי הוא בהחלט יכול להצליח.

שפנפן

New member
תבקרו בקרוב בירושלים

לפני שהיא תקרא פרץ-גראד. רציתם סטלין ישראלי? קבלתם..

ד ר ו ר 1

New member
מעניין

קראתי הבוקר ב- 'הארץ Online' את הכתבה המענייינת הזו שקשורה לדיון. אני לא רוצה להביע את העמדה האישית שלי בעניין, אבל מצד אחד אני מאד נרגש מזה שפרץ - מזרחי, איש שמאל רציני, סוציאליסט וממקימי שלום עכשיו, וגם איש צעיר יחסית, עומד כרגע בראשות מפלגת העבודה (שאיננה עוד אבודה
) ומצד שני - יש לו עוד הרבה לעשות ולהוכיח.

[אורן]

New member
לא מסכים

נראה לי שפרץ יביא בוחרים מעיירות הפיתוח. למרצ מעולם לא היו בוחרים "פועלים", למרות שמרצ תמיד תמכה בהם, בגלל המצב הפוליטי המוזר בארץ. רוב הבוחרים של מרצ הם בורגנים משכילים, קיבוצניקים, פמיניסטיות וקבוצות מופלות. לא נראה לי שהם יעברו לעבודה בגלל פרץ.

סלוניק

New member
הסוף של המדינה.

לגופו של עניין, אני לא חושב שזה משמעותי כל כך. הבחירות בישראל הולכות על גושים ולא על מפלגות. אין זה משנה אם פרץ יגנוב קולות ממרצ או אפילו מהמפלגות הערביות כי הן ממילא מפלגות שלא יחברו לקואליציה בראשות הליכוד.

ערב רב

New member
העבודה לא תחבור לליכוד? שינוי?

הגוש העקבי היחיד שלא יחבור לליכוד עומד כרגע על 14 ח"כים, אז כנראה שאתה אופטימיסט חסר תקנה.

סלוניק

New member
ומה יהיה מהליכוד?

שים לב שלליכוד בראשותו של נתניהו הסיכויים שהעבודה (במיוחד כאשר פרץ בראשה) תחבור אליו הם אפסיים. אני חושש לצערי שהקדנציה הבאה תהיה קואליציה בראשות שרון (אולי תחת מפלגה משלו) ותמיכה של מפלגת העבודה. אני לא רואה שום אפשרות אחרת להרכבת ממשלה.

ערב רב

New member
ואם שרון ינצח ויכריז על התנתקות

שניה לא הייתי אומר שהסיכויים שמרצ, שתמכה בשרון מבחוץ, תחבור אליו, אפסיים, כך שאני מצמצם את הגוש המדובר ל-8 ח"כים (וגם הם יתמכו בשרון מבחוץ במקרה שכזה, כמו שתמכו ברבין). אבל שינוי לא פוסלת את נתניהו בכל מקרה כך שגם הגירסא המוגדלת של הגוש שלך כוללת היום 35 ח"כים ובאף תסריט היא אינה מתקרבת אפילו ל-61.

סלוניק

New member
נכון

אבל שינוי כן תפסול ישיבה עם מפלגות חרדיות. כלומר - כך או כך, אי אפשר ליצור קואליציה של ש"ס יחד עם שינוי, דבר שעשוי להיות הכרחי לקואליציה יציבה. בכל אופן, בשביל שיפוט שכזה שדורש השערות לגבי כמות מנדטים למפלגות מסויימות, קשה לעשות ניחושי בחירות ממרחק שכזה. אני מניח שנחזור לזה עוד כמה חודשים.

למעלה