אני לא מסכים איתך.
מעולם לא הייתי תומך נלהב של עמיר פרץ, ואני חושב שאי-אפשר להתעלם מחשדות להתנהלות לא תקינה שלו במהלך הקמפיין לראשות העבודה. אבל חייבים להגיד כמה דברים לזכותו. עמיר פרץ הוא שמאלני אמיתי מבחינה מדינית כבר הרבה מאוד שנים. כשאני אומר שמאלני אמיתי אני מתכוון, שבנאום הניצחון שלו - הנאום הפומבי הראשון שלו כיו"ר העבודה - הוא אמר דברים שפחדנים ופופוליסטיים מסוגו של אהוד ברק לא אמרו במשך כל הקריירה שלהם, ומי ששמע יודע על מה מדובר (הרכבת של שרון שנוסעת ליהודה ושומרון והורסת את הכלכלה הישראלית). לעמיר פרץ, כמו שאמרה הבוקר יעל דיין, יש רקורד מרשים בתחומים שקרובים ללבם של רוב האנשים שמצביעים למרצ - החל מהגנה על זכויותיהן של נשים עובדות ועד לפעילות למען זכויות האדם בשטחים (משהו שטומי לפיד ציין ב"לונדון את קירשנבאום" בכדי לעלוב בפרץ, בבחינת "האיש הזה מגיע מבצלם"). יש הרבה אנשים שמפחדים מעמיר פרץ, פחד אמוציונאלי לחלוטין. אני חושב שיש קבוצה די גדולה של אנשים במפלגת העבודה שלא יצביעו לעמיר פרץ - בגלל סיבות "דמוגרפיות", כלומר בגלל המעמד החברתי שלהם והשיוך התרבותי שלהם. חלק מהאנשים האלה ינדדו לשינוי, אבל לדעתי דווקא מרצ עלולה להרוויח מהנדידה הזאת. ולגבי פרץ, הוא הרי לא נבחר בשביל לשמור בקרבה של העבודה את אותו מספר מצומצם של מנדטים שהמפלגה מקבלת בשכונות מבוססות, אלא בשביל להביא לה קולות מעיירות פיתוח ומהמגזר הערבי. ובמשימה הזאת לדעתי הוא בהחלט יכול להצליח.