הסולם

Mist2

New member
הסולם

לא פעם אנו נוכחים שמהשלב הזה, אין אנו יכולים להמשיך ולטפס אל השלבים העליונים יותר בסולם.

אם ברצוננו להמשיך ולטפס, עלינו לוותר על השלב עליו אנו נמצאים ולרדת 'מטה'.
בתחתית, לרגלי הסולם, יכול להתרחש הנס שיוביל אותנו מעלה.

Mist2

New member
דלת אחורית

בהתחלה יכול התלמיד רק לנסות ולהתקדם ישר קדימה.
במהרה הוא נתקל בקשיים העוצרים אותו ומסיטים אותו מדרכו.
אם בשלב זה, למד הוא כיצד להכניס עבודה מהדלת האחורית, הרי שיגבר על הקשיים.
אך אם יתעקש לדחוף קדימה, במהרה ימצא את עצמו סוטה מדרכו, עוסק בדברים שונים לגמרי, ומכנה אותם עבודה עצמית.

מודטחדש

New member
אני לא מכיר במושג

"אין אנו יכולים". היכולות של האדם הן אינסופיות. אנחנו נעים לפעמים למקומות שהטבע לא רוצה שנהיה בהם. שהוא לא מכוון אותנו לשם. בהקשבה נכונה לטבע, תעלה שלב אחר שלב אחר שלב אחר שלב... עד שתגיע למקום הגבוה ביותר שרק אפשרי.

Mist2

New member
זה לא אתה שהגבת על הפוסט שלי ״חומר משובח״:

...סבל בא מחוסר היכולת שלנו...

סינבד

New member
הסבר

אני מקבל את הטענה שיש לנו יכולות רבות מגוונות וגבוהות. עדיין, האם אדם שגדל ביערות הגשם הרחק מכל ציווילזאציה מסוגל לנהוג במכונית ברחובות לונדון? מי שיסתכל על "מסוגל" כסך פוטנציאל היכולת שלו יענה על השאלה הזו בחיוב. אולם כל בר דעת יסכים כי להושיב אדם כזה במושב הנהג יהיה מעשה חסר אחריות שהנזק בעקבותיו כמעט וודאי.

ולכן אני אומר: עצור את סוסיך (תרגום מאנגלית). גם אם טמונה באדם יכולת אין סופית אי אפשר להסיק מכך שאדם יכול לעשות כל דבר שיעלה על דעתו. לפעמים נדרש אימון, תרגול ולמידה לפני שיוכל אדם להפיק תועלת של ממש מכל פוטנציאל היכולת שלו.

ואנחנו הרי מכלים שעות וימים בפורום הזה בנסיון לשכנע אחד את השני שהדרך שלנו היא הדרך הטובה ביותר.

מודטחדש

New member
בדיוק כמו שיהיה

"
מעשה חסר אחריות שהנזק בעקבותיו כמעט וודאי
" לקחת "בן תרבות" בלי הכשרה בנהיגה ולהושיב אותו במושב הנהג. אותו אדם ש-"
גדל ביערות הגשם הרחק מכל ציווילזאציה
" יעבור קורס נהיגה, תיאוריה וטסט, יוכל לנהוג במכונית מכל מקום לכל מקום.
בפרוש - אדם שמנצל את מלוא אינסוף הפוטנציאל שלו יכול "
לעשות כל דבר שיעלה על דעתו
". לנגן באופן מדהים באבוב, בלי שראה אבוב מימיו. לפתור את המשוואות הקשות ביותר בפיזיקה, בלי שום השכלה בנושא, לתקן זוג נעליים בלוי מבלי שהייתה לו גישה לסנדלרות...
אני לא מדבר על דרך. אני מדבר על מהות המושג "הארה". לא כמו שמנסים להראות כאן בפורום "קצת הארה". "הארה לא שלמה". "חצי הארה". אין דבר כזה. אין חיה כזו. או שאדם מואר או שהוא בדרך להארה. לכן אמרתי שלא קיים מושג כזה של "הארה לייט".

s i s u

New member
זה באמת מצחיק כי אנחנו יודעים שכל הדרכים מובילות לאמת אחת.

למעלה