הסוד ועיתונאות

• פותח הנושא NNT1
  • פורסם בתאריך

NNT1

New member
הסוד ועיתונאות

שלום לכולם ברצוני לשתף ולהתייעץ עמכם. מאז ומעולם החלום שלי היה להיות עיתונאית- לבטא את עצמי בכתיבה, לראיין אנשים מעניינים ולמצוא את הסקופ הבא. מגיל 13 נכנסתי לעולם הזה והספקתי לכתוב בין היתר במקומונים, וואלה, עולמי של דיסני, go ולאחרונה גם ב24 דקות. לא התקבלתי לעיתון במחנה, מטעמים שאני מצטערת עליהם עד היום, ובכל זאת המשכתי לעסוק תוך כדי השירות הצבאי בעיתונות. כעת, אני ממש לקראת השחרור. שלחתי קורות חיים לאינסוף עיתונים, בינהם ידיעות אחרונות, פנאי פלוס, רייטינג ומעריב. התגובה היחידה שקבלתי, הייתה ממקומון. קבלתי את ההצעה, והתחלתי לעבוד במשרה מלאה בכתיבה ובעיקר שכתוב ועריכת כתבות. העבודה עצמה נחמדה מאוד אבל יש חסרונות רבים. השכר זעום-מינימום, כך שלמעשה אפילו מלצרית מרוויחה יותר ממני. העניין שמדובר במקומון בעל חשיפה מזערית. בנוסף הקרדיט- משום מה בעלי המקומון מסרבים להוסיף קרדיט לכתבות שלי. הם טוענים שזה נועד כדי להגן עליי מתביעות, אבל אותי זה בעיקר ממרמר. קרדיט זה הדבר החשוב ביותר. דמיינו לכם שאיש לא היה יודע מי צייר את המונה ליזה? בכל אופן, לאורך כל הדרך אני משתמשת בשיטת הסוד. מאמינה שזה יגיע, מדמיינת ומנסה לשמור על גישה חיובית. הבעיהשככל שהזמן חולף,שיש לי פחות ופחות תקווה שהמצב ישתנה. אולי כי פשוט ככה זה בעולם העיתונות וכנראה שאין לי מקום בו. בבקשה תעזרו לי.

SummerSpirit

New member
שנני מנטרה מהירה

"קיר אבן לא נועד לעצור אותך- הוא נועד לעזור לך להראות כמה אתה רוצה משהו" - רנדי פאוש. דבר ראשון, תנערי מעצמך כל הרגשה ש"אני משתמשת בסוד אבל כלום לא יוצא". יכול להיות שממש עכשיו מישהו מידיעות אחרונות קורא את הקו"ח שלך אבל בגלל שאת לא בהתאמה עם המטרה שלך, הוא לא יעשה עם זה כלום - כי ככה את מבקשת מהיקום ("קיבלתי תגובה ממקומון בעל חשיפה מזערית שלא נותן לי קרדיט עם משכורת מינימום"). כי כל כך הרבה עיתונים וירחונים גדולים בארץ, חבל למקד את האנרגיה שלך במקומון קטן כמו שאמרת. כרגע את עובדת שם וזה סבבה. תוכלי להתנסות בכתיבה כתבות, להשתפשף קצת בכתיבה, ליצור קשרים. במקביל תמשיכי לשלוח קו"ח ותדמייני שאת מגיעה למערכת של מגזין נחשב, תקני בגדים יצוגיים שמתאימים למשרד, תכיני לעצמך כרטיס ביקור עם שמך, תפקידך ואת שם המגזין שבו את עובדת. כשאת עושה כתבות עבור המקומון, תדמייני שאת עושה אותן עבור המגזין הנחשב שבו את עובדת וממש תרגישי את זה. עוד משהו שיכול לעזור לך לקדם את המטרה לחייך- נסי להרחיב תחומי פעילות. אל תסתפקי רק בלשלוח קו"ח. נסי לפתוח בלוג עם כתבות שאת יוזמת, כתבי סיקורים וחוות דעת, שווקי את עצמך. אולי עורך של מגזין כלשהו יגיע לבלוג שלך ויתלהב מהכתיבתך. נסי לשלוח קו"ח גם למגזינים און-ליין או לפינות בידור אפילו פה בתפוז.

מה את רוצה?

מה את באמת רוצה? שרטטי לך תמונה מדוייקת וברורה של מה שאת רוצה, בלי לחשוב על איך, רק על המה ועל הלמה. אחרי שתסיימי עם המה, תעברי ללמה. למה את רוצה ? למה דווקא עיתונאות? מה משך אותך למקצוע הזה? מה מונע בעדך להתקדם בו? איפה את עוד חמש שנים?

כמאמר הפתגם: Be careful what you wish for ../images/Emo13.gif

שימי לב איך הגדרת את החלום שלך: "מאז ומעולם החלום שלי היה להיות עיתונאית- לבטא את עצמי בכתיבה, לראיין אנשים מעניינים ולמצוא את הסקופ הבא" זה מה שביקשת. וזה גם בדיוק מה שקיבלת. לא פחות... אבל גם לא יותר. קרדיט, שכר גבוה, תפוצה גדולה... כל הדברים האלה לא היו בחזון המקורי שלך. אז מה הפלא שלא קיבלת אותם? אז אני מצטרף למה שהטרמפיסטית אמרה. את צריכה, דבר ראשון, לברר מה את בדיוק רוצה. אם את רוצה עבודה בעיתון מסויים, או בעיתון שעומד בקריטריונים מסויימים - אימרי זאת! אם את רוצה שכר גבוה - ניקבי בסכום המדוייק! תקבעי בדיוק מהם התנאים שבהם תרגישי שבאמת הגשמת את החלום שלך.

למעלה