הסדרי ראייה

מירית99

New member
הסדרי ראייה

בעלי ואני לפני גירושין, ברוח טובה. אין חילוקי דעות על רכוש, ילדים וכו'. 2 ילדים גדולים, 12,14. הוא עוזב את הדירה המשותפת. יתגורר במרחק הליכה מאיתנו. הסכמנו שיוכל לראות אותם מתי שירצה, ובהתחשב ברצון שלהם - הם כבר בגיל שקובעים בעצמם את לוח הזמנים שלהם. הכול גמיש מבחינתנו - ילכו אליו, הוא יבוא אליהם, או יעשו יחד מה שירצו, הכול איך שייתאמו בינם ובינו. גם אני כמעט כבר לא קובעת להם את לוח הזמנים שלהם ואני גם לא "אתווך" ביניהם - הם ביחסים טובים ויקבעו זה עם זה מה שהם רוצים. האם בהסכם הגירושין חובה לפרט הסדרי ראייה מדויקים, או שאפשר לא להתייחס לכך, או שחייבים לרשום משהו? הרי אנחנו לא יודעים איך בדיוק זה יפעל? כנ"ל לגבי חופשות וחופשים - בוודאי יסע איתם וכו', אבל איך אפשר לקבוע מראש? ושוב, מזכירה שאין חילוקי דיעות בינינו וכפי שזה נראה עכשיו - גם לא יהיו. תודה לכל מי שיש לו ניסיון.

אתם יכולים

לכתוב בסעיף הסדרי הריאה שלאור גילם של הילדים, הסדרי הראיה יתקיימו לפי תיאום בין האב לילדים, כדאי לקבעו מנגנון של חגים (שנה שנה) על מנת לא להעמיד את הילדים בדילמה של בחירה במקרה מחלוקת. כדאי גם להוסיף מנגנון יציאה מן הארץ ואם אין דרכונים, אז גם שיתוף פעולה בעניין הזה (במקרה של הורים גרושים דרושה התייצבותם של שני ההורים להוצאת דרכון).

מירית99

New member
תודה, זה נראה לי מתאים

יש דרכונים. מה זה מנגנון יציאה מן הארץ? האם נחוץ למרות שהם גדולים? אין לי בעיה שייסע איתם לחו"ל - להיפך.

אם אין בעיה

אז אפשר לכתוב את זה בהסכם, אבל אם יש הסתיגות למשל לנסיעות ע"ח לימודים, או לנסיעות מעבר ל X זמן, כדאי להגיע להסכמות, כך גם לגבי הודעה מראש על מקום השהות כולל דרכי התקשרות.

לדעתי חשוב לכתוב משהו

לא חשוב מה, שיהיה מקובל על שניכם. כי מה שקורה כרגע זה לא בהכרח מה שיקרה עוד 3 שנים ובטח לא עוד 10 שנים. הגרוש שלי התווכח על הסדרי ראיה היסטריים, היום אחרי כמה שנים הוא בקושי לוקח אותם בכלל. מצא לו חיים אחרים, והילדים כבר לא מעניינים אותו כל כך. לפעמים כשיוצא לו. עכשיו נפרדתם, הכל עדיין טרי, אבל רחוק מהעיין לפעמים גם רחוק מהלב - לא יעזור כלום. לדעתי עדיף לכתוב ואח"כ להתגמש כמה שרוצים, כך לפחות תוכלי לטעון אם תזדקקי לזה, שהוא לא עומד בהסדרי הראיה.

למעלה