הסדרי ראייה בחג

הסדרי ראייה בחג

אני ממש חוששת, אבל אולי בלי הצדקה. ביקשתי מהאקס שנסכם ביננו את הסדרי הראייה לתקופת החגים, ללא התערבות של עורכי הדין. הוא הסכים. הצעתי בגדול שהילד יהיה איתי בראש השנה ואיתו בסוכות. הוא לא הסכים. אני לא הסכמתי לוותר (לא רוצה להיכנס לפרטים, אבל בגדול זה בגלל שלדעתי ילד בן שנתיים וחצי צריך להיות בחג של שלושה ימים רצוף- עם אמא..) אז זה נגמר בלי שום הסכמה, והוא איים עלי שזה יבוא לי בהפוכה... היום הוא היה איתו בהסדרי ראייה הרגילים. חששתי שהוא לא יחזיר לי אותו- וייקח אותו לחג. הוא לא עשה זאת. החזיר לי אותו. ובכל זאת אני נורא חוששת... קשה לי נורא שאין ביננו סיכום הוגן למרות שאני יודעת שהצעתי לו התעה הוגנת לחלוטין, זה בעייה שלו שהוא עשה בעיותהוא גם לא פנה לבית הדין, והעו"ד שלו לא עשה כלום בנידון, אז למה אני כל כך חוששת?

אופק 3

New member
את חוששת

בגלל שאין הסכם חתום שאת יכולה להצמד אליו, את חוששת בגלל שאת אמא צעירה לילד קטן, את חוששת שהבעל / אקס יעשה כל מני דברים שלא מקובלים עלייך ("בהפוכה") ואת חוששת מחוסר ודאות עד שתהליך הגירושין יסתיים. מאמין שיש עוד כמה סיבות טובות. ערב טוב

שרשירית

New member
למה לא להתחלק בחגים באופן שווה

ראי דוגמה מההסכם שלנו: "אצל האב ראש השנה, סוכות בחג הראשון ועוד יומיים בחול המועד בתיאום עם האם. בחנוכה ביום החופש הראשון ועוד יום בתיאום, פורים, יומיים בחול המועד פסח וחג שני, ל"ג בעומר. אצל האם יום כיפור, שמחת תורה, יום אחרון של חנוכה, יום העצמאות. בשנה שלאחר מכן תתחלף השהייה בחגים בהתאם." השנה בראש השנה יש 4 ימים של חופש וכל אחד מאיתנו רוצה זמן ביחד אבל גם זמן לבד ולכן החלטנו שבערב חג ובחמישי הקטנצ'יק אצלי ובשישי שבת אצלו. לרוב מנסים להתגמש, לדבר, להבין, ללכת לקראת. משתדלים. לפעמים יש כעס ותסכול אבל לרוב מתנהלים על מי מנוחות. זה רק לטובת הילד בסופו של דבר. לאקס שלי מגיעות אותן זכויות להיות עם הילד בלי קשר לגילו של הילד (במיוחד שילד בן שנתיים וחצי הוא כבר לא תינוק נזקק. שלי בן 3). אל תשכחי שהוא אבא בדיוק כמו שאת אמא. תנסי ותתאמצי שלא להתנגח בקלות, אין טעם למלחמות - יש רק מפסידים.

קל להגיע להסכמים הוגנים

כל זמן ש"יש עם מי לדבר" בשביל שלום צריך פרטנר. לא בעיה לחלק את הסדרי הראייה חצי חצי. זו הייתה הכוונה שלי מלכתחילה. ביקשתי ממנו שנשב יחד (עם אדם שלישי שמקובל על שני הצדדים) ונסכם יחד את הסדרי הראייה. הוא התחמק... ניסיתי שוב ושוב להגיע איתו להסכמים, כדי לא להיסחף למלחמות מיותרות והוא לא מאפשר שום גישור, שום הסכם אצלו הכל במלחמות ועורכי דין אבל במקרה הזה אפילו עורכי הדין שהיו יכולים איכשהו להגיע לאיזשהו סידור גם פה הוא התחמק וזה לא יצא לפועל עד כה.

רק שיר

New member
את מגזימה לדעתי

למה שהוא לא יחזיר את הילד?!! אם הוא אדם נאור במקצת, אמור להבין שזה יפגע בו בהמשך. אני חושבת שכדאי שתתייעצו יחד ושלא רק את תחליטי , תשתפי אותו אך תכווני לרצונך, כך אני עשיתי ועד עכשיו הכל הולך בסדר גמור.

יתכן

שהוא לא יחזיר אותו, כי כבר עשה זאת בעבר, "חטף" לי את הילד אחרי ההסדרי ראיייה ולא החזיר אותו. למה? כי הוא לא אדם נאור... לא ניתן להגיע איתו שלום הסכמים

רק שיר

New member
אז

פשוט מהצד יש תחושה של חוששת מדי. אך את יודעת הכי טוב. ברגע שיש הסכם מעוגן, יהיה לו פחות מרחב תמרון. מקווה שילך בקלות הפעם

אל תשפטו אותי בבקשה

הפרטים הם מאוד מאוד מסובכים, זה לא כפי שזה נשמע על פניו. תאמינו שאם ההיתם במצבי הייתם נוהגים כמוני צריך לראות את התמונה השלימה ואני לא אחשוף אותה כאן...

שרשירית

New member
מאוד קשה לנו לייעץ לך במצב כזה

נראה לי שאפילו אין מקום ושאת מקובעת בהחלטתך. אם את לא חושפת לא נוכל לדעת אם היינו נוהגים כמוך או אחרת. שיהיה לך בהצלחה וחג שמח

aviavram

New member
אז אם לא תחשפי למה את שואלת

הרי ממילא כל תשובה לא רלוונטית לא כן אבל שתהייה לך בשנה הבאה שנה טובה יותר קלה יותר ומסובך זה משהוא שאנו בני האדם יוצרים ברצותנו מסובך ברצותנו פשוט רק רובנו מנסים לצפות את המחר ולפתור את מה שיהיה שם והחיים חזקים מכולנו טוב לך היום זרום עם זה מחר נגיע לבעיה מבטיח שימצא פתרון

למעלה