הסדרי ראיה

Adi54

New member
הסדרי ראיה

גרושתי עושה הכל על מנת לחבל בהסדרי ראיה של ילדי. ומסיתה אותם נגדי. קבלתי החלטה לא להתראות כרגע עם ילדי, על מנת למזער את הנזק. ברור לי שהיא ניזוקה ממהלך זה מבחינה כלכלית. לכן שאלתי היא האם אני עובר על החוק בקבלת ההחלטה הנ"ל.

סוזן7

New member
הפסקה בקשר בין אב לילדיו

לא נראה לי שבכך אתה פוגע באם הילדים, אבל אפילו אם כן, אתה פוגע גם בילדים ורק נותן "חיזוק" לדברים הקשים שהיא אומרת עליך. זאת לא דרך לפתור את הבעיה. האם ניסיתם לפנות למגשר/ת בענייני משפחה? אין דרך יותר טובה מהדברות ושיפור התקשורת ביניכם, למען הילדים. זאת הצעתי....לא תשובה משפטית, אבל תגובה של פסיכולוגית/מומחית בגירושין.

עדי, גישור לא מתאים וצריך לפעול משפטית ומהר !

אבל, עקב רגישות הנושא לא ניראה שזה נכון לייעץ לך בפורום פתוח... איך אפשר ליצור איתך קשר מחוץ לפורום ? מייל ?

בשורה התחתונה- אין עבירה על החוק

ללא קשר לתגובות שכבר נכתבו, אני הייתי מציעה לך לבבר, בין אם בינך לבין עצמך, בינך לבין אם ילדך או עם אנשים מעורבים אחרים - האם קיים מניע נוסף ואחר להתנהגותה של גרושתך. מניסיוני עם הרבה מאוד משפחות, תמיד יש מניע אחר לקשיים שנערמים בדרך לקיום הסדרי ראיה: מחלוקת כלכלית, רגשי נקם על השפלה בשנות הנישואין או על פרידה מכוערת, סגנון דיבור בוטה, וכדומה. אם אתה מצליח לזהות את המניע ומנסה להקהות אותו, אני חושבת שאתה יכול להקל על המצב. החלטה לא לראות את הילדים לא נראית לי לטובתך ואיני מבינה כיצד האם ניזוקה מכך כלכלית. האם אתה מתכוון להוצאות השוטפות כשהילדים איתה ולא איתך או לדמי מזונות? אם אתה יוזם את הניתוק מהילדים אתה ממשיך להיות מחוייב במזונות הילדים. לגבי עבירה על החוק, אם החלטת לא לראות את הילדים - אינך עובר על החוק, כיוון שלא ניתן לחייב אדם/הורה לטפל בילדים, הורה כזה הוא הורה נוטש או מזניח ורשויות הרווחה מעבירים את המשמורת לטיפול של גורמים אחרים, קודם ההורה האחר, בני משפחתו או מחוץ למשפחה. בהצלחה.

ביפו

New member
כן לשאלה- ולא להחלטתך

הנזק הוא בלתי הפיך לילד שלך, לא לילד של אשה אחרת. לפי החוק הקיים - אם יש ביכולתך להוכיח הסתה מצד מישהו - עליך להודיע מיידית לבימ"ש שפסק על ראיית הילד(ו אישר את ההסכם ביניכם). בכל מקרה כזה - מרגע שהאשה מחבלת בראיית הילד - פוסקת לחלוטין זכותה לקבל בידה את "מזונות הילד. כלומר - יש נזק כספי - למי שעובר על החוק. החלטה ביזמה שלך "לא אראה הילד עכשיו, ואחזור לראות בשנה הבאה" - גם היא פגיעה בצורך הילד באב- והאשה רשאית על כן - לדרוש מבימ"ש "להעניש את האב כספית, ע"י הגדלת מזונות הילד"... בזכויות הילד לא משחקים ולא מסיתים, והנושא שלך צריך להיות אהבה ולא כניעה לשינאה.

למעלה