הסדרות?

LiorInDaMix

New member
הסדר.. לפחות ככה אני חושב...

הראשון זה כמובן אנטרפריז... אחרי זה באה הסדרה עם קפטן קירק אחרי זה TNG אחרי זה (וחלק גם במקביל) DS 9 ואחרי זה (גם אני נראה לי במקביל אבל אני לא בטוח) VOYAGER

Bajoran Preist

New member
המממ, אתה צודק

כאילו, מבחינת סדר כרונולוגי, כמובן שהסדרה המקורית(עם קפטן קירק) היא הסדרה *המקורית* והראשונה- היא שודרה בין השנים 1967-1969. מבחינת ציר הזמן היא מתרחשת במאה ה-23. מבחינת ציר הזמן אנטפרייז היא הראשונה, משום שהיא מתרחשת בשנות החמישים של המאה ה-22. הדור הבא, חלל עמוק תשע, ו-וויאג´ר שודרו חלקית ברצף וחלקית במקביל, כאשר השנים שלנו מקבילות לשנים בציר הזמן הטרקי. קודם כל התחילה הדור הבא, אשר שודרה בין השנים 1987-1994. בציר הזמן הטרקי היא התרחשה בין 2363-2370. חלל עמוק תשע שודרה שנתיים במקביל להדור הבא, החל וחמש שנים מול וויאג´ר שבא אחריה. שודרה בין השנים 1993-1999, כאשר על ציר הזמן הטרקי היא מתרחשת בין 2369-2375. וויאג´ר שודרה בין השנים 1995-2001, חמש מהן כאמור מול ח"ע9, ומתרחשת על ציר הזמן בין 2371-2378.

reformy

New member
אם אני לא טועה

ויש סיכוי טוב שכן... הסדרה המקורית החלה בשנת 66´ ולא 67´.

Bajoran Preist

New member
צודק...

זה באמת 1966, זאת אומרת עונת 66-67 עונת 67-68 ועונת 68-69 עכשיו הכל מסתדר. דרך אגב, אם מסתכלים על ציר הזמן מתחילת הדור הבא ועד לסיום וויאג´ר, הרי שעברו 14 שנים, גם בעולם שלנו, וגם בציר הטרק. הסרט נמסיס החדש כבר מתקדם ועובר את מחסום 14 השנים הלאה, ועוד היד נטויה.

adr100

New member
זה לא מסתדר לי

איך VOY התרחשה במקביל לDS9? הרי ההתחלה של VOY הייתה אחרי המלחמה (היה להם הסכם כבר עם הקרדסים), והמלחמה נגמרה בפרק האחרון של DS9

Iris Carmon

New member
אני זוכרת שבפרק אחד

ששלחו את הרופא לחללית שהרומולנים גנבו סיפרו לו על זה שהם עכשיו במלחמה עם הדומיניון או משהו כזה אז זה לא הגיוני.... ולא ממש היה להם הסכם עם הקרדסים ממה שהבנתי פשוט שתיהם רדפו אחרי המאקי

B a n j o

New member
ההסכם

זה ההסכם הפסקת אש שנחתם בין הקארדסים לפדרציה (לא זוכר איזו עונה, נדמה לי 4-5) ובעקבותיו התחילו לפעול המאקי. זה היה עוד לפני תחילת המלחמה בכלל

Bajoran Preist

New member
לא לא לא לא לא לא לא לא לא לא לא לא

מצטער על פרץ הלא, אבל... מה שקרה זה ככה- הייתה מלחמה בין הקרדסים לפדרציה, אשר התרחשה אי שם בעבר, למיטב ידיעתי עוד לפני או במהלך הדור הבא(אני לא בטוח כי לא צפיתי בכל העונות של הדור הבא). עכשיו, במסגרת ההסכם בין הקרדסים לפדרציה הוכרז על איזור מפורז, אשר בו היו מתיישבים של הפדרציה, והם כביכול נותרו לחסדי הקרדסים. המאקי התחילו לפעול מעט לפני הפרק The Maquis בעונה השנייה של דיפ ספייס ניין, וזכו לאזכור זמן מה אחרי זה בפרק הלפני אחרון של הדור הבא(אשר שודרה במקביל). כאשר התחילה וויאג´ר זה היה במקביל לחלל עמוק תשע, בשעה שהמאקי היו בשיאם(צ´אקוטיי, בלאנה, וכל השאר, לדוגמא). המלחמה מול הדומיניון התחילה לקראת סוף העונה החמישית של דיפ ספייס(עונה שלישית של וויאג´ר). עכשיו, הפרק של וויאג´ר שהדוקטור הגיע לגזרת אלפא היה במקביל לעונה השישית של חלל עמוק תשע. תקופה זו הייתה לאחר הכיבוש מחדש של התחנה בידי חלל עמוק תשע, ולפני כניסת הרומולנים למלחמה- לכן הדוקטור השני אמר הרומולנים לא מעורבים בסכסוך. זהו, מה לא ברור?

SaidinsTaint

New member
ידעתם שרו-לארן

היתה אמורה להיות הבג´ורית רמת הדרג על DS9? כשהשחקנית סירבה יצרו את דמותה של קירה נריס... למה בTNG הם נקראים הבג´ורא?

למעלה