הסדרה "שחר"

shirigutman

New member
הסדרה "שחר" ../images/Emo11.gif

הי חבר´ה! קראתי כתבה שמאוד עיצבנה אותי ב- ynet.הכתבה הייתה על הסדרה החדשה "שחר" בערוץ 3. כותב הביקורת ממש הגזים ותיאר את הסדרה כגרועה מאוד וכדאי לעשות דברים אחרים שהם לא נעימים במקום לראות אותה. הסדרה היא דווקא בסדר, היא די מצחיקה והאווירה שם קלילה מאוד. הייתי מאוד רוצה להביא את הקישור לכתבה אך אין לי מושג איך לעשות את זה. השחקנים אומנם לא משהו אך איתי שג ויעל בר זוהר דווקא משחקים לא רע ואיתי שגב הוא השחן הראשי. בביקורת שלו , הכותב פשוט רשם מה שהוא חשב באותו רגע ואני לא חושבת שאפילו עשה עריכה. מה דעתכם? שירי

fluppster

New member
אני מסכימה.............

חוץ מהקטע שיעל בר זוהר משחקת לא רע. היא ממש גרועה!!!! אבל איתי שגב ממש חמוד, ואני חושבת שגם אלה שמשחקים את המנהל ואת המורה לספורט הם שחקנים טובים וממש מצחיקים. אני חושבת שכבר כולם היו כל כך מוכנים לעובדה שסדרה ישראלית תהיה בטוח גרועה, וזה חבל. לדעתי זאת סדרה חמודה, ושאם היא הייתה באנגלית בטח כבר כולם היו מתאהבים בה. אני בעד לתת הזדמנות לטלוויזיה הישראלית. רבותיי, ציונות!!!!!! (טוב, נסחפתי......)
חן

לא החלטתי מראש שהסדרה תהיה גרועה

למרות שהפרומואים די הכינו אותי לזה. אני לא שונאת כל דבר שבא מישראל רק כי הוא מישראל ומעריצה כל דבר אמריקאי. יש בארץ כמה סדרות דרמה מצוינות לדעתי, וההנאה שלי מהן שונה מההנאה שלי מסדרות אמריקאיות. עם סדרות אמריקאיות תמיד יהיה איזשהו ריחוק. כשזה מגיע לסדרות ישראליות, אני בהחלט יכולה לזהות את החיים שלי בהן וכמו שאמרתי, זו סוג הנאה אחרת. אבל לא בסדרות כמו "שחר". כמו בכל פעם, הלכו על ההגזמות, הלכו על ההומור הנמוך ביותר, הכי פחות אינטיליגנטי. סיפור המסגרת מצוץ מהאצבע. הדיאלוגים לא שנונים בכלל. אם זו היתה סדרה אמריקאית, לא היו מיבאים אותה לארץ, או שמים אותה בשבת בשבע בבוקר. אין שום דבר חמוד או חינני בה. כרגיל הנצחת סטראוטיפים וזלזול באינטילגנציה של הצופה.

MARMELAD

New member
כרגיל אלת הירח מסכמת את דעותיי

ונותר לי רק להוסיף ש.. הכבוד שהיה לי לאיתי שגב כקומיקאי בימי הקומדי סטור העליזים, שם הוא נצץ כפנינה בערמת קקה... נעלם לגמרי. אז אנחנו יודעים שא. שגב נהנה לשחק תפקידי נשים אקסצנטריות, אבל מה עוד? נבחן את זה מדעית. נניח שהסדרה שחר היא קומדיה. היא צריכה להצחיק. היא לא. היא צפויה, חבוטה, ומשעממת. דמויות כאלה סטריאוטיפיות ראיתי רק בתוכניות משנות השבעים. הלאה. בכל קומדיה טובה צריך להיות גם סצינות רציניות, קצת מרגשות, כאלו שסוחפות "אוווווו" מהקהל בבית ובאולפן. האם אתם חושבים שהתאהבותו של איתי שגב ביעל בר זוהר תוציא ממני איזה "אווווווו" עסיסי? טעות. מקסימום "אוי לא". בקיצור, להוריד את שחר, לשים במקומה חצי שעה של אקווריום, או ווב קאם מהכול\תל. מה שלא ישימו, יהיה יותר מעניין.

Yaniv-DC

New member
הערה על נורמאל אוהיו

ובכלל, על מה קורה עם זבלונים באמריקה. ראשית, כאן, בארה"ב, לכל רשת יש סטוק של 3-4 סדרות שצולמו אך לא נמצא להן מקום לשידור, והן מיועדות "להחליף" הימורים לא מוצלחים. כך קרה שהסדרה נורמאל אוניו בוטלה לאחר כ-8 פרקים (בארץ כנראה רכשו גם את הפרקים שהקרנתם בוטלה כאן) ומייד התחילו בשידור השעשועון מנפץ הרייטינג "the weakest link". באותה עונה, ירדה באמצעה גם סדרת נפל חדשה של ההוא ששיחק את קרמר בסיינפלד. במקומה, החלו בהקרנת סדרה שמילאה מקום בהצלחה יתרה ואף ממשיכה בעונה זו "שלוש אחיות". בארץ? זבלונים? השתגעתם? שחר תסיים את העונה כדת וכדין על אפם וחמתם של כככככל המקטרים. אפילו תקבל עוד עונה. למה? כי באמריקה הרשתות מרוויחות מפירסומות שהן תוצאה של הרייטינג. הכבלים והלווין נהנים משכר אדיר המשולם לכיסם באופן קבוע ע"י הצרכן, בלא קשר האם יש לסדרה קהל, או לא. הכבלים יצרו את שחר בעלות אפסית, הלוויין קנו את נורמאל אוהיו בעלות אפסית (כל אגורה ש-NBC מייצרת מסדרה שהיא עצמה הורידה שווה זהב). רק כמה תיקונים קלים לכתבה - הסדרה "נורמאל, אוהיו" שייכת ל-NBC ולא ל-FOX, ולא היוותה תקווה גדולה, אלא הימור, ולכן הוכן השעשועון כממלא מקום פוטנציאלי.

כן סליחה, התכוונתי שFOX המפיצים שלה

וגם ככלל, כשמפיצה (במקרה זה, פוקס) מוכרת סדרה לרשת בעולם (כמו במקרה של ישראל) היא בדר"כ "משכנעת" (קרי:מכריחה) אותם לקנות בעלות מאד מוזלת עוד כמה סדרות פחות טובות (בלשון המעטה), במיוחד FOX שהיא אחת ממפיצות הזבל הגדולות ביותר, ושכללה את מכירת הזבלונים-בעסקת-חבילה לדרגת אומנות.

dylan

New member
צודק, חוץ מהקטע של

ה"אווווו", שבד"כ הקטעים האלה מאוד מעצבנים ועושים בחילה (ע"ע רוס רייצ´ל), אל תשכח גם שבקומדיה הכי גדולה בכל הזמנים לא היה אפילו "אוווו" אחד

למעלה