הסגברה מינית

queen helen

New member
הסגברה מינית

הדיון בפורום פמיניזם שגרם לי לרצות לדפוק את הראש בקיר שוב ושוב הזכיר לי את הפוסט הזה: בפוסט יש פרוט של המונח המלבב הסגברה, אני מצטטת רק חלק קטן ממנו (מציעה לקרוא הכל בקישור): הסגברה היא כשבן מסביר לך – אישה – כיצד לעשות משהו שאת כבר יודעת לעשות, או איך שאת טועה לגבי משהו שאת צודקת לגביו, או מספר לך "עובדות" שונות ובלתי מבוססות על משהו שאת יודעת פי אלף יותר טוב ממנו. תחשבי על גברים שאת מכירה. האם מי מהם טומן בחובו את השילוב המלבב של פריווילגיה ובורות, אשר מוביל להסברים מתנשאים וחסרי בסיס, שמוגשים אחר כבוד עם תוספת בטחון קשה-כזין בצדקתם, והוודאות הדוחה שכמובן שהוא צודק, הרי הוא הגבר בשיחה? הבחור הזה הוא מסגביר. ובכן - הערות שנאמרו בשרשור ההוא, שחלקן שוללות לחלוטין את הא-מיניות כנטייה לגיטימית (מחלה, מחסור בהורמונים, זוגיות א-מינית היא לא זוגיות אמיתית וכו') נאמרו גם בפורומים רבים אחרים, והן בעצם הסגברה מינית שמנסה להשתיק ולבטל את הא-מיניים. הטון הוא אותו טון מסגביר ומתנשא (אני מיני, לכן אני יודע ולכן צריך להקשיב לי; יש לי טיעונים שאמנם אינם מבוססים על כלום אבל אני מיני ולכן אני צודק; אתם א-מיניים - ז"א שיש לכם מחלה, לכן הטיעונים שלכם אינם תקפים), והמטרה שעומדת מאחורי ההסגברה המינית זהה - ביטול הלגיטימציה שלנו וההכרה בקשיים אותם אנו חווים, וזאת מבעל הפריבילגיה ששייך לחלק הדומיננטי בחברה.
זה כל כך מעצבן, ומה שעוד יותר מעצבן זה שאין לי מושג איך קוראים להסגברה מינית. למישהו יש רעיון יצירתי?

snoopytush

New member
יש באמת מילה כזאת?

זה לא רק לגברים גם נשים לוקות בהסגברה. אין לי מילה אבל יש לי ציטוט נהדר של ריצ'ארד באך שמדבר על זה בעקיפין "שיעור בורותך כשיעור אמונותיך בצדק ובעוול" (ריצ'ארד באך- תעתועים) כל הזכויות ליצטוט שמורות לאהובתי

חן שביט

New member
סקספליינינג?

אני מצטערת על התחושות הקשות מהדיון בפורום פמיניזם. גם פורום פמיניזם אינו חסין מאטימות, צרות אופקים, והתנשאות על קבוצות מיעוט. אבל לפחות מבחינתי, הגיחה שלכן לפורום היא חשובה ומלמדת, ופתחה לי חלון לעולם שלא כל כך הכרתי. אז תודה!

queen helen

New member
אני קוראת בפורום חודשים רבים

באמת שלא ציפיתי לראות את האטימות הזאת שם, ובטח שלא מהמנהלת!

כמו שאמרתי לך בפרטי

זה משהו שאני נתקלת ביום יום מצד גברים שאני עובדת איתם. הם אפילו לא מודעים למה שהם עושים עד כדי שבא לחנוק אותם מרוב עצבים. אין לי רעיון לכינוי מיוחד בשביל "הסגברה מינית"...
אולי נעשה תחרות והכינוי הזוכה יקבל שוקולד עם צימוקים XD

דרוש שם

New member

אני אתעלם מהקריאה שלכם לשוקולד עם זיהומים שהיו פעם ענבים שוקולד....

לכולכם!!
-לדרוש שם.

גם על המילה המושלמת שהמצאתה וגם על ההסברה של מה זה שוקולד באמת והתזכורת מה זה בכלל צימוקים... אני חושבת שצריך גם מילה למי שלא מבין בשוקולד

וואו! הבלוג שלה פשוט מדהים.

כל פעם שנותנים לי קישור משם אני נדהמת (ומצטערת שאין לי זמן לקרוא את כולו ולעקוב אחריו באופן שוטף. אין לי ספק שהוא היה מרחיב את דעותיי והבנותיי בהרבה כיוונים) לא ידעתי כמובן שיש מילה כזו. אבל זה הגיעה בדיוק בזמן. היה לי וויכוח אם גבר על פערי השכר בין גברים לנשים. הוא כמובן טען שהם לא קיימים וזה הכל סיסמאות ולמרות כל הקישורים למספרים מציאותיים ועובדתיים לחלוטין כולל מסמך רשמי של הממשלה על המצב של עובדי המדינה, לא עזר כלום. אז סיימתי את הדיון בקישור הנ"ל

למעלה