הסבת מקצוע

efrati24

New member
הסבת מקצוע

אני בת 24 וסטודנטית שנה רביעית להנדסת כימיה וביוטכנולוגיה. משנה ג אני עובדת (בסטאטוס של חוקרת) במחקר בתחום גנטיקה וביוכימיה באחת המעבדות במכללה (באריאל) והחוקר מעונין שאני אמשיך לתואר שני בתחום. אני מצידי מאז ומתמיד רציתי ללמוד רפואה אך נתוניי לא היו מספקים (בגרות 103 ופסיכומטרי 670) ואני כבר בשלבי סיום תואר. אני מאוד מתלבטת אם להמשיך בתחום שהתחלתי בו ומעוניינת לדעת לגבי עבודה בתחום (לאחר תואר שני כפי שציינתי) מבחינת משכורת ומקומות עבודה ולחלופין האם כדאי לי בכל זאת לעשות הסבה וללכת ללמוד רפואה (והאם בכלל יש לי סיכוי להתקבל - לא משנה לאיזו אוניברסיטה, כאשר הצטיינתי בלימודים בשלוש השנים האחרונות עם ממוצע מעל 91). אני יודעת שהשאלה מאוד מורכבת אך אודה לתשובה אפרת

רפואה והנדסה

כבעלת תואר ראשון יקחו בחשבון את ממוצע הציונים לתואר במקום ממוצע בגרות, אבל עדיין יחושב ציון משוקלל בין ממוצע ב.א. לפסיכומטרי. הפסיכומטרי אינו גבוה דיו לדרישות הגבוהות של בי"ס לרפואה, ואין בטחון שתתקבלי.כדאי אולי לנסות, אבל גם להכין אלטרנטיבות. מהנדסי כימיה וביוטכנולוגיה עשויים להשתכר בתחילת דרכם בים 6000 ש"ח לבין כפול מזה תלוי במקום העבודה ואופיו (פרטי/ציבורי וכו').

למעלה