הסבר קצר

payloon

New member
הסבר קצר

אני לפני טיפול הפריה קיבלתי ווסת והתקשרתי למרפאה. לאחר פסח צריכים להכין לי תוכנית. עכשיו מה הכוונה דקא ארוך או דקא קצר במה זה תלוי. ומתי אפשר כבר להתחיל את הטיפול נימאס לי לחכות. אשמח לתשובות מעודדות. מורן.

היי payloon וברוכה הבאה. ../images/Emo42.gif

כל מה שהזכרת הם פרוטקולים שונים כדי להתכונן לקראת הIVF. כשאת באה לבית החולים אותו בחרת הם משוחחים אתכם רואים את כל הבדיקות והבעיות (אם יש) ומחליטים איזה פרוטוקל הכי מתאים בשבילכם. אם אני זוכרת נכון ישנם 5 סוגי פרוטוקולים שונים. אחד מהפרוטוקולים הוא דכא ארוך אחר דכא קצר ויש עוד כמה. הדכא בכללו מטרתו לדכא את הגוף מן ההורמונים או כדי למנוע ביוץ או כדי להתחיל על נקי את הטיפול (ללא ציסטות במידה והיו קיימיות וכו') אני הייתי בפרוטוקול דכא ארוך. אז אם יש לך שאלות אוכל לענות על זה. המון בהצלחה וחג שמח.

נועם@בת

New member
על דקה קצר וארוך תוכלי

לקרוא בשאלות הנפוצות בסרגל הכחול בראש העמוד. נועם

סיקי2

New member
שאלה לנועם בנושא גופיף צהוב

הי נועם- שאלתי היא, קראתי שהזקיק הריק לאחר ביוץ אחראי להפקת הגופיף הצהו. לא מבינה כיצד בשאיבה כאשר מוצאים כל הזקיקים הגדולים, אזי כיצד הזקיק יופרש? בנוסף -אם יש מצב של הרבה ביציות אזי לא מקבלים כוריגון לאחר החזרה , אז איך בעצם יש סיכוי להריון אם התהליכים מופרעים חיצונית ללא השלמה? שבת שלום

לי מ ו ר

New member
וזו הסיבה שמקבלים

גם תמיכה של אסטרוגן, וגם תמיכה של פרוגסטרון (אסטרופם/פרוגינובה...+פנינים/גסטון/אנדומטרין)

הי סיקי,

לאחר שהביצית חורגת מהזקיק הור הופך לגופיף צבוה שמפריש פרוגסטרון. אני לא בטוחה אבל בשאיבה שואבים את כל הזקיק אולי שואבים רק את הביצית מתוכו, ואז הוא נשאר כמו במצב הטבעי. ואם לא, אז כמו שענתה לך לימור, נותנים את הפרוגסטרון בצורה מלאכותית בנרות או זריקות.

נועם@בת

New member
לא מוציאים את הזקיקים אלא שואבים

את התכולה שלהם. הזקיק הריק הופך לגופיף צהוב. בכל מקרה אחרי IVF מקבלים פרוגסטרון בתמיכה. נועם

סיקי2

New member
נשמעת עבודה עדינה מידי, עכשיו אני

מסוקרנת לדעת איך מבצעים זאת. חג שמח ותודה שוב על כל התשובות

למעלה