מושפלת, אך עדיין עומדת על שלי...
קודם כל, תודה לכם נץ666 (???) ותופס עוגב על תגובותיכם הענייניות יותר והעניינות פחות - למרות תחושת ההתנשאות שקבלתי משניכם (ובעיקר מהעוף הדורס והשטני - תרתי משמע) לגבי תהיותיי התמוהות וטעמי האומנותי... לפחות גרמתם לי לחשוב!!! (ולהתגבר על העצלות, כן, כן...) יש לי יותר שאלות מאשר תשובות אבל שאלות נשאלות כאשר הן צריכות להישאל - ומשנשאלו, אני מאמינה שגם אמצא להם תשובות (ואולי אפילו בעזרתכם!) אז ככה, אתייחס כרגע רק רל השיר ה-1 שהעלתי לדיון - "אל הגבים". ראשית , חשוב לי לומר שאני הגעתי אל השיר מכיוון המלודיה שעוררה בי רצון לתהות על קנקנן של המלים. אין צורך להסביר שקשה לפרש מנגינה במילים אבל בטוחתני שאם וכאשר תקשיבו לשיר הוא יעורר גם בכם תהיות ויתן לכם הרגשה של.. לא חשוב - ויתרתי, זה נשגב ממני. כשתשמעו- תבינו. שנית - ועיקרית , מה שגרם לי לחוסר הבנה של השיר הוא בפשטות השיר עצמו. כשניסיתי לתאר את מהלך השיר כסיפור, עם משמעות הקשרית מסויימת (כמו שאתה, "תופס עוגב" טענת שקיימת בשיר - תיאורי טבע פשוטים) זה היה קשה מאוד וכמעט בלתי אפשרי מה גם שקשה לי להאמין שזה הכל: השיר מתאר בחור ובחורה בעת טיול בדרכם למכתש. הבחור מתאר את הבחורה צוחקת, את בהירות פניה ואז היא אומרת:"תראה ,הן השבילים פה לא ברורים" המשך השיר הוא בתיאור של עיט יחידי במרחב, הם פוסעים יד ביד לובן הנוף מטשטש את הראיה והפעם הוא פונה ואומר: "ראי, הן השבילים פה לא ברורים". יובש שקט, שפתיים צמאות, רחש לטאות, אור כבד, פנים בוערים ושוב הפניה והפעם לאל: "אלי, הן השבילים פה לא ברורים". ובסיום, שער הראש שהלבין מחול ואבק, לילה, צניחה על החול חושך בהרים וכמובן בל נשכח שהשבילים האלה (קיבינימט!!!) לא ברורים.... אם זה אומר לך משהו - אשריך, אותי זה השאיר שואלת: נו ו...? מה רצית להגיד לי פה???? וביתר פירוט, ניסיתי להעלות כמה שאלות שאולי יביאו את הפתרון: 1. למה הם מבקשים את הגבים? מה יש בהם שהזוג נוהה אחריהם? ולמה השיר נקרא "אל הגבים", כשהמלה "גבים" מאוזכרת בו רק פעם אחת, ובכלל - הם בדרך למכתש!!! אולי מחפשים שם מים להרוות את צמאונם? איזה צימאון??? 2. השורה בסיום כל בית שחוזרת על עצמה, כל פעם בהקשר אחר. מה היא מנסה לומר?? איך זה מתקשר??? היא חוזרת על עצמה בורסיות שונו תכמו להדגיש משהו - את מה? והפניה בבית השלישי : "אלי" כמו קורא בתימהון, בצער, בכאב או ביגון, על מה??? (אני הבנתי את זה כמו : "ריבונו של עולם") 3. בבית השלישי יש אזכור של כל החושים בניגודיות לא ממשית : "יובש שקט", "אור-כבד" ובכלל : שפתיים צמאות - טעם (למה??) ,רחש -לטאות (שמיעה) 4. בבית הרביעי והאחרון יש תחושה של סיום - שיער הראש שהפך לשיבה , לילה - סוף היום, צניחה, מה זה מנסה להגיד?? זהו... בינתיים..... אולי אני מחפשת פרשנות במקום בו היא לא נמצאת ואולי, כמו שאמר ידידנו פרויד, לפעמים "סיגר הוא רק סיגר", אבל, נו, לכו תתווכחו עם תחושות של אישה....