הסבר לתופעה

mobyboy

New member
הסבר לתופעה

רוק מתקדם היה חזק פה בארץ בשנות ה 70ואף זכה לעדנה מחודשת בסוף שנות ה-80. לדעתי ההצלחה נובעת בעיקר לחיבור לסאונד ישראלי. החלילים של קינג קרימזון נשמעים ממש כמו החלילים של שם טוב לוי וחבריו.. דברים ששמענו המון בילדות בפרומואים של הטלוויזיה החינוכית ואפילו לא היינו מודעים לכך. לפני כחודש יצא לי לצפות בקלטת נדירה שהיה בה הפרק הראשון של גבי ודבי ולהפתעתי גיליתי ברקע חלק מהקטע האינסטרומנטלי ההזוי שיש באמצע של Echoes של פינק פלויד. קולט ???

Slim Jim

New member
כן,עוד מקרה...

אני הבאתי הביתה את ריידר של כאמל ואבי מספר לי שזה היה פתיח של איזו תוכנית רדיו בעבר. גם כל הקטע שיוני רכטר עשה שירי ילדים,כאילו ילדי ישראל גדלו על שירים של יוני רכטר שנחשבים לשירים באמת על רמה גבוהה ולהבדיל משאר מדינות.

MajorWinters

New member
אולדפילד והטלטקסט../images/Emo19.gif

פרסומות לערוץ 8 והגרייט גיג אין דה סקיי. (שנות ה90)

epitaph

New member
מזכיר לי קטע מוזר...

משהו שראיתי בטלוויזיה לפני איזה שבועיים, איזו סדרת דרמה על בית חולים, סידרה ישראליץ יחסית חדשה נראה לי. שהשמיעו את סטארלס בתחילת התוכנית כשהראו את אירועי הפרקים הקודמים. ד"א, גם ב"שבתות וחגים" היו קטעים כאלה. יש את הפוסטר של "בחצרו של מלך הארגמן" שהיה תלוי שם. ועוד כל מיני הקרצות נחמדות בפסקול.

לשבתות וחגים יש פסקול מופתי.

צעבר לכל האלטרנטיבה הישראלית והחוץ ישראלית האיכותית לגמרי שטוחנים שם, יש גם כבוד לגדולים, בפרק שבו השמיעו המון קרימזון, וגם את גברה מים רוקדיפם השמיעו שם בהזדמנות, והיה פרק מחווה ללד זפלין, ויש שם לא מעט קטעים של בריאן אינו, ובכלל, חבר'ה טובים.

HelterSkelter1

New member
זכור לי שנהגו לשים הרבה את הקטע

Midnight Blue של רוברט פריפ. קטע אווירתי (פריפרטוניקס בלבד) מצויין! בכלל, התמונה הענקית ההיא היא חלומו של כל פרוגר

epitaph

New member
בהחלט...

אני כבר בתהליכים להשיג אחד כזה...תחזיקו ידיים.

RamiSun

New member
אישתי אהבה לראות את הסידרה,

ותמיד הפותעתי ממה ששמעתי שם, אין ספק שהאחראי שם על הפסקול אהב מזויקה טובה. מישהו יודע מי זה?

epitaph

New member
תבדוק...

אולי אישתך הקליטה פעם את הסידרה. חייב להיות בקרדיטים.

epitaph

New member
מקריות נחמדה...

ראיתי עכשיו מהדורה מחודשת לפסקול של שבתות וחגים (לפחות נראה לי שהיא מחודשת) של שני דיסקים. אומנם אין שם כל איזכור לפרוג, אבל מדובר בלקט שירים די מרשים.

זאפא שלט בתוכניות הביולוגיה

של הטלוויזיה הלימודית / חינוכית. הזוי לחלוטין.

למעלה