הסבר לסרט

TomerZimmermann

New member
הסבר לסרט

ידיד שלי ראתה את הסרט "החומה" אבל לא הבינה אותו. לצערי, כבר עבר הרבה מאד זמן מאז שראיתי אותו אז אני לא יכול להסביר לה אותו (אני יודע שיש עשרות פירושים אישיים לסרט, אבל אני מדבר על ההסבר הבסיסי, זה שמתאר את החיים של רוג'ר). מישהו יודע איפה יש מאמר שמסביר את הסרט? תודה

אוי אלוהים..

זה חייב להכנס כבר פעם אחת ולתמיד לטאג ליינס או לקישורים.. טוב, אז אני לא ממש מוצאת את האתר המדוייק בו מצאתי פעם את הפירוש לכל שיר ושיר באלבום הזה [וגם אם הייתי מוצאת..תכין את עצמך לכך שזה היה באנגלית..] אבל כן מצאתי, בפלוידזאורוס [חובה חובה חובה] קטע קצר שמסכם את המחשה בכמה מילים... "המחזה עסק בחייו של ווטרס: לידה אל חיים ללא אבא, אהבה אמהית חונקת, מערכת חינוך ממיתה, רעייה בוגדנית ותעשיית מוסיקה רקובה. בכל פעם שמשהו רע קורה, הסביר ווטרס, הוא מוסיף לעשצמו עוד לבנה לחומה; כך הוא מגן על עצמו מפני המציאות המאיימת; אך החומה הופכת קטליסט לטירוף. כך מיזג עצמו ווורס עם דמותו המיתולוגית של בארט. המחצית השניה של האלבום מתארת את השחתתו ההדרגתית של בארט-ווטרס. הוא הופך למנהיג פאשיסטי גיזעני, מעין "נירנברג של הרוק" (כהגדרתו של ווטרס). 'התולעים' אוכלות כל חלקה טובה, ולהקת פינק פלויד משלימה את המעבר: מהרכב הרמוני למפלצת מסוכנת. בסוף המחשה נפרצת החומה, והגיבור המטורף נחשף לפני הקהל במלוא אנושיותו השברירית." אממ..אני מקווה שזה עונה לך קצת על השאלות... ואולי מישו יותר בקיא ממני ימצא לך את הקישור המתאים
[אם אני לא טועה גם היה פה שירשור בנושא..]

וואו..

נו, ידעתי שאפשר לסמוך עליכם שמישו יותר בקיא ממני יביא אותה באיתה אתר מפוצץ..

למעלה