הסבר... למי שיודע...

• פותח הנושא Rudy
  • פורסם בתאריך

Rudy

New member
הסבר... למי שיודע...

שלום לכולם. נתקלתי, בהקשר של קראטה, במושג קאטסו (Katsu) שהוא ביטוי המתאר טכניקה או טכניקות להחייאה או לעירור למחוסר הכרה. האם מישהו מכיר ויכול לשפוך קצת אור בנושא?

trener

New member
קטסו

או קפפו הנו טכניקה של החייאה שמבוססת על עקרונות של רפואה סינית. מיון: AGE KATSU - החייאת חלק גוף עליון, MIKEN K - עזרה לאף, KOKYU K - החייאת נשימה, KYOTOTSU K החייאת לב, TANDEN K החייאת מרכז, DZINZO K החייאת כליות, KIN K החייאת מפשעה, KIAY K החייאה בעזרת KIAY. אלה לחיצות או הפעלה אחרת של נקודות דיקור או איזורים בגוף לאחר מכות חזקות שגרמו לחוסר הכרה, קושי נשימה, דימום. יעילותם גבוהה יותר משיטות הייאה קונבנציונליות במקרים אלה. דוגמה שכולם מכירים: לקפוץ על העקב לאחר מכה לביצים.

Rudy

New member
מידע נוסף?

האם ישנו חומר כתוב בנושא או שיש צורך ללמוד זאת במסגרת לימודי קראטה מסודרים? הסיבה לשאלתי נובעת מעיסוקי ברייקי. במקורות יפנים מוזכר שם הטכניקה אך ללא תיאור מפורט.

trener

New member
מידע

אני מכיר רק ברוסית. שאלה: אי אתה מתכוון ליישם את זה ברייקי? אלה טכניקות מיועדות להחייאה ממכות ונקודות שמשתמשים בעצמם מהווים מטרה בקרב. שימוש אחר מזה שלפי הנחיות קשיחות מסוכן.

Rudy

New member
יישום...

אינני מתכוון ליישם את הטכניקה אלא רק להבין אותה. במקורות היפניים מוזכר שם הטכניקה בהקשר של עירור מחוסר הכרה ללא קשר לקרב מגע כלשהו.

yanivtil

New member
לא הכרתי את הקפיצה

על העקב...זה באמת עוזר? (איך אפשר בכלל לקפוץ אחרי שחטפת לביצים?)

trener

New member
כן

זה עוזר מאוד!!! אם אתה מסוגל לעמוד על הרגליים אתה קופץ, ואם לא (ראיתי בחור שיצא לו קצף מהפה לאחר שחטף מכה כזו) צריך להשכיב אותו, להוריד נעליים ולדפוק חזק על העקבים.

זה אכן כואב

בתור מישהו שצלחות תקפו אותו במכה לביצים (צלחות מטבח. אל תשאלו), זה אכן כואב. המטרה של הקפיצה היא להחזיר את האשכים לשק האשכים, עד כמה שידוע לי, מהטיול שהם עושות בשאר הגוף. אוי זה כואב.

trener

New member
HA-HA

אהבתי את ההסבר! ברצינות, אשכים לא יכולים לטייל לשום מקום בגוף, הטיול מחלל הבטן לסק האשכים נעשה עד גיל 1-3 לכל היותר. אני לא יודע הסבר. חושב שזה מין הפניית תשומת לב של מוח מאישור פגוע לאשור אחר.

קוזושי

New member
רפואה סינית?

לי זכור שזה חלק מהג´וגי´טסו, כשיטה לטיפול בפציעות של האימונים. ואפילו בג´ודו ג´יגורו קאנו החשיב את זה כחלק מהשיטה, למרות ששאלתי אחד שמתאמן בקודוקאן והוא אמר לי שלא בדיוק משתמשים בזה. אבל אני באמת לא יודע על זה יותר מדי.

יש עוד הרבה דברים בג´ודו, שקאנו קבע

כחלק מהשיטה, אבל אכן לא משתמשים בהם היום - משיטות של אטמי (מכות) ועד לשיטות ההחייאה שאתה דיברת עליהם. אם זכרוני אינו מטעני הוא גם קבע שיטת תזונה לעוסקים בג´ודו, שאינני בטוח שמלמדים אותה בקודוקאן...

למעלה