הסבר אפשרי למוות לאחר חיסון הגרדסיל?

הסבר אפשרי למוות לאחר חיסון הגרדסיל?

שאריות די.אנ.איי המצויות בחיסון הגרדסיל נגד וירוס הפפילומה נמצאו ברקמות צעירה שמתה מוות פתאומי 6 חודשים לאחר קבלת סדרת החיסונים. היתכן ונמצא הסבר ביולוגי לקשר בין החיסון למקרי מוות?

מסקנות מרפרוף מהיר

אם הבנתי נכון, הנערה מתה בשנתה ולא נמצא גורם מוות. בהנחה שאתה צודק והחיסון הרג אותה, הייתי מצפה שהDNA יעבור אינקורפורציה לגנום שלה והיא תפתח מחלה כלשהי.
אתה טוען שאם נשארו שאריות DNA מהחיסון, והנערה מתה אחרי חצי שנה משמעות, הדבר שהיא מתה מה-DNA ולא מכל אחד ממליון סיבות אחרות אפשריות. DNA לבד לא הורג, הוא יכול להדליק תגובה חיסונית, הוא יכול לעבור אינקורפורציה לגנום ולגרום מחלה וכו'. במאמר לא מצויינות תוצאות נתיחת הגופה (אם היתה כזאת) וכמו כן לא ידוע לי (ותקן אותי אם אני טועה) על תמותה מוטרפת כתוצאה מהחיסון (פולסבגן ציינה שיש 47 מקרי מוות מתוך 26 מליון מנות). ונניח ובכל זאת אותה נערה מסכנה מתה כתתוצאה ישירה או עקיפה של החיסון, מה עם כל אותן נשים שמתות כל שנה מסרטן צוואר הרחם? כמו שאני כל הזמן אומר יש כאן משחק של סטטיסטיקה סיכון X לפגע מהחיסון וסיכון Y להפגע מהמחלה.
בהימור הסטטיסטי של מערכת החיסון אני שם את הכסף על החיסון.

Markup

New member
האם ל47 המתים יש מאפיינים דומים?

אולי אפשר ליצור פרופיל ביולוגי של מי שאסור לה להתחסן ונחסוך גם את המוות הזה..

רפרוף מהיר מדי?

חסון ווקס, ראשית, לא "אני טוען", כפי שאתה רואה (בפעם המיליון) אני מביא נתונים שאחרים מביאים וטוענים, אני לא טוען שום דבר. מבקש לדייק בנקודה הזו ולנטוש את הרטוריקה של דה-לגיטימציה - תתיחס לנתונים המובאים.
שנית, לא אני ולא במאמר מסיקים שבוודאות הנערה מתה כתוצאה מהחיסון. זהו מחקר-מקרה ראשון שבו זיהו חלקיקי DNA ברקמות שלה ויש להאיץ עכשיו מחקרים נוספים לביסוס הקשר בין מקרי המוות לבין המצאות חלקי ה DNA ברקמות הקורבנות. אם היינו פועלים בזירה מדעית טהורה ללא אינטרסים - זה מה שהיה קורה עכשיו: נתיחות דומות של קורבנות אחרים. האם זה יקרה? לא נראה לי, אבל אשמח להתבדות.

גם מה שמארקאפ מציע - לאתר קבוצת סיכון שלא תתחסן, לא הולך לקרות. זו בדיוק ההצעה שהועלתה לאחר המקרה של חנה פולינג: בדיקת הפעוטות להימצאות בעיה במיטוכונדריה, ולחסוך מהם את החיסונים שעלולים להפוך אותם לאוטיסטים. גם הצעה זו נקברה.

יחד עם זאת, עם חיסון חדש שממש לא הוכח שהולך לחסוך מקרים של סרטן צוואר הרחם, שרשם בתקופתו הקצרה שיעור גבוה יחסית של תופעות לוואי ושעתה נוספה אינדיקציה נוספת לערעור בטיחותו, אני ממש לא מבין איך אדם נייטרלי מוכן להמר עליו. אבל זו זכותך...

אל תיתמם

זה כמו הבדיחה של דודו טופז על כותרת בעיתון "האם אריק שרון מעשן סמים?" הקורא קונה עיתון מדפדף בפנים כתוב "לא".

נתת כותרת מפוצצת למאמר שאין בו כלום. זה לא נקרא "רק לתת את המידע"

למעלה