הסברה אנטי דתית

PROJECT:2501

New member
הסברה אנטי דתית

הנה סוגייה חדשה שהעלתי לפני כמה ימים במעבק עיקש על הצלת שפיותי מהשיעמום המכרסם בה מכל פה: לפי דעתי ואני בטוח שרוב שמולאני הפורום הזה מסכימים איתי שדת הוא יסוד אנחרוניסטי ושעולמנו היה ורוד ומלבב הרבה יותר אם אף אחד לא היה בא עם הרעיון הזה להסביר כמה דברים שהוא לא מבין. אני לא בא להיכנס לוויכוח דתי פילוסופי או להיכנס לוויכוח עם כל אדם דתי שיקרא את זה אלא רק להציב שאלה אחת. מתוך הנחה שדת זה רע מתקבשת המחשבה לאסור אותה כמו שנעסה במדינות קומוניסטיות. כמובן שהדבר יהיה אנטי דמוקרטי ומפר את זכותו של האדם להאמין לכן את זה לא ניתן ואסור בשום אופן לעשות. אבל באו ניכנס לנושא אחר:עישון. המדינה יוצאת נגד התופעה בגלוי אך לא אוסרת אותה. לכן האם זה נכון או מוסרי (אני לא שואל מבחינה פרקטית) לצאת בהסברה מוסדית כנגד הדת? מה אתה חושבים

okok4

New member
אין צורך לאסור

כל אחד בביתו הוא יערוך את טקסיו הפולחניים. היא תדליק נרות, הוא יטבול ידיו במיים לפני הארוחה, והאחר ישים תפוח אדמה על אוזן ימין לפני כל ביקור בשירותים. הפתרון הוא להפריד את הדת מהמדינה. אדם לא צריך לנהל את חייו ע"פ עבודת הפולחן (עבודת האלילים) של האחר. זה ממש קל ופשוט, הבעייה נעוצה בציבור הדתי שמנהיגיו אינם חושבים שיוכל להתמודד עם פיתויי החיים החילוניים החופשיים, ולכן מעדיפים לעשות הכל על מנת להקשות על הצבור החילוני לחיות את חייו ובכך כביכול להרחיק את הפיתויים מהציבור הדתי. מה שעצוב הוא שאנחנו כמו בוקים נכנעים לתכתיבים של אותם אנשי ימי הביניים.

.המוסד

New member
אכן, כל עוד אין נזק

בפולחן כלשהו(כמו נגיד הבאת מחבלים לפתח ביתנו חימושם והאשמת ישראלים במאות הנרצחים) יש לאפשר קיומו, הפרדת הדת מהמדינה לא צריכה להתרחש, יש לבצע אזרוח של מספר דברים כמו נישואין ו...זה הכל בעצם, וגם את זה יש לנסות לפתור דיאלוג עם הדת

הדת אינה מזיקה לאדם

אני מסכים איתך שהיה עדיף שלא הייתה דת אבל! היא קיימת וזה נורא הגיוני שכך הדת אינה מזיקה כשלעצמה אלה מה שעושים ממנה צריך להאבק בתופעות לא בה

הודעה מגיעלה ואני לא מאמין

שאני מגיב לה בכלל... אני לא אכתוב את דעתי. בכוונה. רק מביע מחאה. זה הכל.

worker

New member
הבעיה אינה בדת

הבעיה היא במפלגות הדתיות, אילו שמשתמשות במנגנון השלטון החילוני כדי ליצור כאן מדינת הלכה. הפרדת הדת מהמדינה היא צורך הכרחי. אולי ארחיב על כך פעם אחרת.

אסור..

אסור לאסור את הדת זאת תהיה כפייה חילונית נוראית למרות שאני אתאיסט, אני לא חושב שיש לי או לאף-אחד אחר את הזכות למנוע ממישהו אחר את חופש הדת שלו.

PROJECT:2501

New member
עוד פעם

אני לא טוען שיש לאסור את הדת. אבל אני עדיין חושב שהדת זה טרנד שהיה אמור לחלוף כבר מיזמן אבל כמה בעלי אינטרסים החזיקו אותו. בכל אופן, יש לי כבוד לכל אדם דתי או חילוני כאדם יחיד חי ונושם. אבל כבוד לדת אין לי כמו שאין לי כבוד לדגל או להימנון (פרטים נוספים יבואו כשיהיה לי משהו בר ניסוח). תאמינו כולכם במה שאתם רוצים גם אם זה הגיוני וקביל כמו ההודעות על הקונספירציה ברצח רבין.

למעלה