הסבל כראי לבן אדם?

A n n a b e l

New member
הסבל כראי לבן אדם?

הכאב והסבל הופכים אותנו למה שאנחנו, חלק מתהליך ההתבגרות של כל אדם ואדם הוא ההתפכחות. לדעתי הצנועה, ככל שבן אדם עובר יותר דברים, בינהם חווה סבל, כך הוא לומד יותר על החיים. ואם הוא משורר (שזה בונוס אדיר!
) אז יש לו על מה לדבר והעולם הפנימי שלו עשיר יותר מזה של אחרים, תנאי הכרחי לשירה מיוחדת ומוצלחת. כמו שכולם כאן יודעים, אביב וגבריאל סבלו הרבה בחיים שלהם (אני מניחה שגם חברי הלהקה האחרים, רק שעליהם יש פחות רכילויות). ותהליך ההתבגרות שלהם החל מוקדם מדי, לטעמי. מה אתם אומרים על זה? האם אנחנו מעריצים אותם כל כך גם בגלל מה שהם עברו? האם הסבל שלהם מושך אותנו כמו זבובים אל חרא? אגב, בדיוק נזכרתי שרציתי לומר שכל התרבות האירופאית-נוצרית בנויה על הקדוש המעונה התותח, ישו. כולנו נמשכים אל הקדושים המעונים שלנו, בין אם זה ישו או אביב (לדעתי, אביב הרבה הרבה הרבה הרבה יותר מושך הן רוחנית והן פיסית
, אבל זה כבר נושא אחר). גם אביב וגבריאל חוטאים בחטא, בהמון שירים ניתן לראות שהן נמשכים לסבל שלהם ושל אחרים למשל: "שלי, שלי: מנסה לבדוק איך כדאי לחיות יותר טוב..." "עיניים אדומות היו לה אז עם המכחול..." וכולי... אלה.

o o z a

New member
כאב וסבל

לדעתי, לא רק כאב וסבל מעצבים את האדם למה שהוא...יש נטיה כזו לזכור יותר דברים רעים שקורים, פחות להתמקד בטוב ואני חושבת שבגלל זה יש תחושה כזו שרק מכאב לומדים....אבל זו רק דעתי.... אישית, אני היום כבר בת 24, כל חיי התחברתי רק למוסיקה כזו שבאה מהלב, באמת מאיזה מקום של סבל ורע, מה לעשות, השירים הכי טובים באים מתחושות של כאב..לצערי את אלג'יר הכרתי רק לפני חצי שנה בערך...תחושת החמצה...אולי אני מתחברת למוזיקה שלהם כל כך כי כשמאזינים שומעים שזה מהלב..ועוד אחרי כל מה שקוראים זה מרגיש שהם יודעים על מה הם מדברים..וסבל זה לא דבר זר להם אבל לא הסבל שלהם זה מה שמושך אותי...מושכת אותי התחושה שיש לי שאני שומעת אותם...לא מעריצה אותם על מה שהם עברו..מבינה ומזדהה עם הכאב שלהם, מהמקום שלי ומעריצה את זה שהם עושים משהו עם הכאב כדי להגיע למקומות טובים יותר.. זהו בערך, נראה לי....

back again

New member
הזדהות

אני מזדהה עם השירים של אלג'יר בגלל שאני מבין את המקום שממנו השירים באים. אני מזדהה לחלוטין עם השיר בתוך הצינורות. עם כל הכאב וחוסר האונים שמועבר שם. לדעתי הזדהות זה הגורם החשוב ביותר שלנו להתחברות לשיר - במיוחד אם מדובר בשירי דיכאון כבדים וקצת יותר רציניים מלהיטי האינסטנס של כל הכוכבים נולדים למיניהם. עצם העובדה שמישהו חווה סבל שאנו חווים ומדבר על זה בכל רם מקלה איכשהו במקצת מהסבל שאנו עוברים ועוזרת לנו להתמודד עם הבעיות שלנו.

קטרפי

New member
מסכים חלקית ../images/Emo110.gif

אני מסכים עם זה שככול שבן אדם סובל הוא מתבגר יותר מהר, בין אם הוא רוצה או לא, ואני אפילו יכול להוסיף גם שאולי הוא אפילו הופך להיות בן אדם יותר טוב. בגדול אני לא אוהב את אלג`יר בגלל שחברי הלהקה סבלו, אלא בגלל שהם עושים מוזיקה טובה. אבל זה משפיע, כי אני אוהב שירי דיכאון ודברים כאלה (לא מזרחית!) והמוזיקה של אלג`יר באה מה
, מדברים שהם עברו בחיים שלהם, ולא סתאם שטויות דיכאוניות שהם חירטטו. למשל אם פאקצה כמו רוני סופר-פארם תתחיל לשיר פתאום שירי דיכאון, זה ממש לא ייראה טוב.

moshit1

New member
לדעתי אנחנו [לפחות אני]

כן נמשכים לכאב. אם זה מהזדהות לכאב. אם זה אולי מרחמים. אולי נושא שקשור למה שאנחנו או קרובים לנו עברו. קשה להסביר, אבל אני חושבת שככל שאומן סבל יותר- ומעביר דרך הכתיבה שלו את הסבל כך גם המעריצים שלו יותר נמשיך לכתיבה וללחן שלו... דוגמא מהשרוול- קחו את רוני... יענטו בלונדינית כולה ניראת חיים טובים- לא כותבת, לא מלחינה (כלומר... לא מעבירה שוב סבל שעברה בליריקס) ו... אנשים חכמים (כמונו, כלומר) לא נמשכים ל'מוזיקה' שלה.. אלא אם זה מוזיקת מסיבה כזאתי... קלילה לכיף...-- שזה הרוב מה שרואים. - לעומת אלג'יר למשל... שזה מוזיקה עמוקה-- שרוב האנשים שמקשיבים ומעריכים אנשים די עמוקים. - הייתה לי פעם שיחה עם מישהי שאוהבת את אלג'יר (מישהו מהפורום) שאלתי אותה- ''את מחשיבה תצמך כילדה עמוקה?'' והיא ענתה ''אני חושבת שאם אנחנו אוהבות את אלג'יר לא יכול להיות משהו אחר''- משהו כזה. - אולי השוותי את העומק לכאב... אבל ככה לפחות אני רואה את זה. כאב וסבל שכתוב, כאב אחרי עיבוד- כתוב, ליריקס- מושכים קהל. לא את כולם כמובן... אבל כן...

אני לא חושבת שכל מי ששומע אלג'יר...

יש בו עומק. למרות שדווקא אני אישית עושה תאורייה בבנייה שלפי המוזיקה שבנאדם שומע אתה יכול לדעת איזה בנאדם הוא בדיוק. ואלג'יר זאת בהחלט להקה שאני מחשיבה כלהקה עם עומק. אז יש משהו בדברייך. ואם אנחנו נמשכים לאלג'יר בגלל הסבל שלהם? אני חושבת שכן. כי אנחנו למעשה מזדהים, כל אחד בדרכו שלו. לכל אחד מאיתנו יש את השורות האלו שזה כאילו הוציאו לנו את המילים מהפה. ואין מה לעשות, כאב הרבה יותר חזק מאושר. כשאתה מאושר, מה אתה כבר יכול לכתוב? שאתה מאושר? ווו...? אין בזה הרבה עומק. אולי זה לא קשור לעומק, כשאתה עצוב, אתה צריך להוציא את זה, זה רע לך, אתה סובל. שאתה מאושר אתה לא, אתה רק צריך להנות מזה. אתה לא רוצה שזה יפסיק. לעומת זאת, הדיכאון, העצב, זה רגשות מאוד חזקים שכל בנאדם בשלב מסוים בחייו מרגיש אותם בעוצמה גדולה. ולכן אמנים שכותבים על זה הרבה זוכים להזדהות גדולה מהמעריצים שלהם. אלג'יר לפי דעתי, מבחינת טקסטים מעולים. המוזיקה והטקסטים ביחד מעלים בי כל כך הרבה רגשות, הזדהות. ולפי דעתי זה המדד למוזיקה טובה למוזיקה לא טובה. הביטוי של הרגש. אנחנו כן נמשכים לסבל. וזה לא שאנחנו נהנים ממנו או אוהבים אותו, זה פשוט מתוך סקרנות. והרבה פעמים, מהזדהות. אממ.. נראה לי קצת גלשתי, לא נורא. לילה טוב.

moshit1

New member
עם כל מה שכתבת

הזדהתי :) חוץ מההתחלה... תראי, סה''כ זו דעתי- אבל כמו שאת אמרת, ע''פ מוזיקה שבן אדם מעריך אפשר לפעמים להבין עליו הרבה דברים. תקחי דוגמא- אם את יודעת שאני אוהבת את אלג'יר... את כבר יודעת עלי די הרבה... יענטו- לא הרבה (צבע, מאכל וכו') אלא הקטע היותר עמוק... בגלל זה אני חושבת שיש קשר בין בן אדם עמוק למוזיקה שהוא שומע. אבל כל אחד ודעתו...

למעלה